MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 5, 2012

bukan openhouse saya

ari ahad lepas mak masak2 la sikit sebab kawan adik nak datang beraya, aku tolong la buatkan kek coklat ngan puding laici, pastu panggil la BFF datang beraya,saje numpang ipen house orang hehe..tu pasal tak bole ajak ramai kawan2 sebab majlis ni majlis adik aku..tu pasal ajak mana rapat & dekat je pastu ajak mamatisya sebab umah dia kan dekat je ngan umah aku, mamatisya kata ayu ibu damia ada kt kl saje wazap dia ajak datang beraya, memula dia kata ok nak datang, pastu lst minit ayu wazap kata tak sempat..

sorry ek kat kawan2 yang tak di jemput serius xleh la nak over2 kan jemput kengkawan aku plak padahal ni majlis adik aku..dia kuarkan duit suh mak masak hhihi...mcm aku pernah kata la..aku memang tak buat open house..kalau buat makan2 pon sebab ajak bff datang beraya tu je.

sehari sebelum tu aku siap2 la buat kek & puding laici senang dua menda ni buat siap2 boh dalam peti ais je, lain2 tu laksa & mehun goreng mak aku yang masak.

ni kek kelapan dalam bulan syawal ni
raya pertama dah buat 2
masa wat open hse kat kluang dah buat 2
sebelum balik kl dari kluang kawan amrul order 2 biji
ni lagi 2 bijik, 8 bijik dah kek aku bako raya ni
dua2 ni puding laici yang kalerpul tu saje try buat mcm MIL buat masa open house kt kluang nampak lawa plak kaler2 kan, jadi la cuma tak berapa tebal yang kaler2 tu
yang warna pink cair tu puding laici juga xde kaler,saje boh kaler merah sikit xmo nampak putih padahal sama je dua ni
berjasa juga pinggan adiah kfc ni haha dua hari sebelum raya buka pose ramai ngan family amrul kt kfc beli 1 bucket ayam tu dapat adiah dua set pinggan ni
 mehun goreng letak udang kering adalah sangat sedap
kuah laksa
ulaman
laksa ni mcm laksa beras kan?beli kt giant laksa cap penang rendam dalam air sejuk pastu rebus skejap je, kalau rendam dari malam xyah rebus pon masak air panas rendam kan dia
aku xsuke laksa licin2 tu sebab kuah tak bersalut ngan laksa tak sedap pastu susah nak makan sebab licin
ni je tetamu aku haha..kata numpang open house orang kan
diah & mama tisya si nana tak leh datang tengah mabuk kepayang tadah muntah je keje dia skang ni haha
pasya plak balik temerloh beraya lagi makcik tu
damia & tisya
lepas je mama tisya balik aku & deah g beraya umah nana
ni pon last minit juga ni..mula2 plan suh deah datang kul 5 pastu nana kata mama panggil ktorg datang beraya sebab mama ada masak2 utk kawan2 adik si nana ni pon sama si nana numpang open hse adik dia hahah sama mcm kes aku
tengok tak senonoh mak yong dia tak pakai tudung kan...dia amek helmet kaver kepala dia sebab dia tau gamba ni aku publish kat blog hahaha...
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

27 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sebelom sue baca abis2...sue scroll sampai bawah..bantai gelak besar ngan nana...kakakkakak...boleh terPK pulok ngan helmet tu...kakkakakak....windu nak makan coklat cake tu

Anje a.k.a Mama_Balqis said... [Reply to comment]

tinggi tol anak amy, kalo diri sebelah balqis tu sure berganda2 ketotnya balqis tu...bestnya menu laksa, kita suka laksa basah, kalo laksa kering tak suka...leh gitu

mama tisya said... [Reply to comment]

kalakar la nana pki helmet sbr je la...yg gmbr mia & tisya tu..masing2 tgk camera mak masing2...hehehe

Cute Mum said... [Reply to comment]

nana... uyun dah teringin nak makan kek coklat..hope sempat sebelum bersalin..

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

cantik kan piggan kfc tu..bguna gk tu noh..hehe...

kek coklat sedap tgk...bila nk rasa kek coklat ko..

AzuraFazil DIN said... [Reply to comment]

nyampah beb ...

x sudi pun nak jmput aku yg dh nak due ni... sian bby aku ngidam

Saya Disini said... [Reply to comment]

sedpnye kek

atty's said... [Reply to comment]

mak kty pun kalo goreng mihun mesti letak udangkering..

terliur nengok laksa..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

terliur plak tgk bihun goreng akak tu...boleh x nak mtak resipi...?hehe...serius ni...=)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..bestnya makan2...choc cake tu..yum yum...

watyz said... [Reply to comment]

rindu la kat diah...

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

alahaiii sedapnye tgk kek coklat tu..t.erliur sudahhhh

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

apepun..
cake ko ttp terbaek!
sedap.

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hahaha
bengong si nana tu
memula dia sarung tudung mak dia
pastu dia kata tak sesuai tudung awning
dia amek helmet pakai

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mama_Balqis
hehehe
aqish sama tinggi je kot ngan mia

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
haha tu la
masigng2 alert ngan kamera mak diorang

Nana said... [Reply to comment]

@Cute Mum
sorry uyun
wt uyun ngidam

Nana said... [Reply to comment]

@Zura@Iwan
tu la
bguna btol haha

Nana said... [Reply to comment]

@AzuraFazil DIN
ala bkn aku nye opn hse
xle ajk ramai2 hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Saya Disini
biasa2 je hehe

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
tu la rahsia mehun sedap kan
boh udg kering

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
ok nnt bebila akk kasi

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
makan2 mmg best
nak kemas tak best hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
mai la kl

Nana said... [Reply to comment]

@♥MAMASYAZA♥
hihihi

Nana said... [Reply to comment]

@Sidratul Muntaha
owh tq beb

eB said... [Reply to comment]

ha3... kretif nana pakai helmet. comel laks tuh... :)
aduyai nana, np la nmpk sdp sgt kek tuh... nih pn carik n3 psl kek coklat nana sbb terbacer kat blog cutemum nana punyer cake coklat mabeles... perghhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...