MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 3, 2012

cuti tapi di panggil kerja

ari tu kan masa seminggu nak raya amrul dah dapat cuti awal, amrul cuti seminggu sebelum raya, pastu ktorg ada la plan nak g buka puasa ngan adik beradik amrul & mil lepas tu nak g jalan tar shopping baju raya, ari khamis 3 hari sebelum raya tu mmg dah plan baikk punye lepas balik keje nak g buka puasa & shopping...sekali last minit kul 5 amrul call...sorry kata dia saya kena keje...sebab urgent tak dek specialist seme dah balik kampung mementang la amrul balik kl pandai je deme carik orang kl suh settle masalah heli tu

aku masa tu kan mcm dah nak amok dah..ye la aku tak shopping sebab tunggu laki balik sekali laki dah dapat cuti di panggil keje plak..tapi kejap je rasa nak amok..sebab lepas tu aku akan berfikir secara waras..alah bukan pertama kali aku kena mcm gini dulu penah juga g oliday sekali dapat call kena ada kt kluang dalam masa 4 jam putih mata je la balik oliday awal.

mcm gini la tugas amrul mmg tak pernah kira masa jadi kita ni sebagai isteri kena la paham kan nak wat mcm mana dah tu keje dia..huh aku ni kalau nak kira bukan tabah lagi dah ni...kalau ada ayat yang lagi tabah dari tabah tu la aku haha...

pas xjadik soping tu amrul amek ati la..ala yang xpe, diorang kasi habuan sebab dah panggil saya keje kan..kita dapat buka kt hotel makan la nak makan apa pon, nak tapau bawa balik bilik pon xpe..+ dapat bilik satu malam.ok la...xjadi g soping last2 g animun kt hotel tengah kota raya haha...

nak balas dendam sebab kena bekerja aku apa lagi masa nak buka puasa tu aku oder makanan yg paling mahal hahah...amrul pon sama ntah sampai tak cukup meja la order mana yang tapau lagi tak tau la aku...kalau kira ntah brape bil ntah hahah..dah kata free kan apa lagi balun la..order utk makanan sahur skali

 sian orang tu balik cuti kl mana bawa uniform ngan selamba badak pakai sandal klw ikut mana bole pakai sandal haha dah tu spesel kan cuti pon di panggil bertugas apa nak di kato
pestime tido kat hotel masa bulan puasa lain mcm je rasa haha..hotel plak kosong jek xde orang
aku & amrul sesama order makanan yg paling mahal tapi bukan hotel 5 star kan ni kira xbape mahal la ni
dua2 amek sirlion steak

.
oleh sebab ramadhan pon tinggal 3 ari lg nak abes buffet ramadhan xde plak aritu.
.
daging tebal nak mati keras pon nak mati juga kahh..pas xlalu nak kunyah order makanan lain kata free hahah
,
banan split
.
ciken wings dia sedap gile
,
ni la bilik otel yg diorang kasi kt amrul sebab kena panggil keje kan
malam jumaat kat hotel bulan puasa plak tu kahhhh lucah haahaha..
eosk pagi2 buta bangun sebab nak balik umah pasal aku nak keje utk last day sebelum cuti raya aritu

Published with Blogger-droid v2.0.9

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Sonoknya dpt habuan cenggini..seyes..klu gitu ckp kt amrul..kje je..jgn cuti..dpt habuan mkn free n bilik hotel free..sapa nk.bg?hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

nak buat mcm mana..memang la kena paham..

mama tisya said... [Reply to comment]

nasibaik dpt tdo otel and mkn free kalo tk sure amok kn..hehehe

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

mmg amok la kan....ko mmg tabah no Nana...

tp x per...dpt cover blk ngan stay hotel n mkn mahai..hehe

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

mmg kene paham la kan kite ni sbg isteri klu husband kite kene buat sesuatu yg terkejut tergempak ni...

Mira pon dah penah lalui...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

dh periuk nasi kat situ kan..my hubby plak jenis susah nak dpt cuti..so sgt susah kalau nak plan nak gi holiday...apa nak buat memang tu jer periuk nasi nya..

Cute Mum said... [Reply to comment]

uyun walaupon aima bukan kerja despatch, tapi kadang2 waktu lepas kerja n hujung minggu pon kena wat kerja gak.. tapi kami suka sebab dapat ikut sekali.. hihi..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

kalu papazakwan la, mmg kite dah amok btul dah, huhu!
sbb ofis papazakwan takdenye die nak balas2 balik dpt tido hotel ke ape ke, huhu! sedey btul

watyz said... [Reply to comment]

kot kalo gini selalu kena pggl time coti pon sanggup.. hehhhe

adiba_rosli said... [Reply to comment]

dlm pic along tu fara knal pakcik2 tu..same kje ngn bpk fara kt airod..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...