MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 3, 2012

detik 12 malam merdeka @ KLCC

sebetulnya kami tak de plan pon malam merdeka tu nak g tengok bunga api ke apa...malam g makan kt luar, kengkonon g wangsa walk la..nak makan kan lepas tu plan nk tgk wayang..tapau subway je pastu tros g tgv nak tgk wayang, cite pon main bedal je tgk cite antu..abes wayang tu dalam kul 11.30 malam 

tetiba lepas kuar parking wangsa walk kan, amrul kan dia main bawa je kete tak de nak bincang2 pon kata nak g tgk bunga api ke apa..bese la amrul kalau dia tak tau nak g mana keje dia main bawa je kete bersiar2 makan angin dalam kete..kebetulan masa kat jalan tun razak jam lagi 15 minit nak kul 12, tetiba amrul terus masuk simpang KLCC, masa kt trafic light tu sesak sikit je la sebab kete benti tepi2 jalan..elok je ktorg lepas trafic lite tgk jam kat menara maxis tepat kul 12, amrul pon apa lg benti la tepi jalan xjauh dari klcc tu.

dalam 12.01 minit je keluar la bunga api berdentam dentum ni kedua kali mia tengok bunga api depan mata gini ( bunga api besar la..bese stakat 20 das tu raya aritu pon mia tgk).mmg dah lama tkak wat keje gile mcm ni ehehe..dulu masa blom ada mia lagi gile g bukit indah kt ampang tu bole nampak seme bunga api yg ada kt dalam kl sebab bukit tu tinggi mcm bukit langat, tp sejak dah ada anak mmg xde dah wat keje mcm tu haha..dok melangok tunggu detik 12 malam semata nak tgk bunga api..kalau kebetulan gini ok la..atau pon mmg dah lama tingin sgt nk tgk memang sanggup juga kadang2 hehe...

sekali sekala kan..kasi anak seronok..tak caya try la bawa anak buat aktiviti gini bukan selalu pon kasi dia tido lewat..sure eksited punya budak2 tgk bunga api gergasi ni

masa ni kul 11.59 klcc masih bermandi cahaya
  jam 12 malam klcc dah gelap sikit tingkat yang bawah tu atas masih bercahaya
12.01 keluar la sikit2 intro bunga api
 .
orang ramai mmg benti tepi jalan je masa 12.01 ni jalan jem sekejap la sebab seme benti, riuh sorak sorai orang yang ada kt kawasan tu merdeka, merdeka
 bukan senang nk amek gambar berlatar belakang bunga api gini kan tu pasal selagi bole snap aku snap
hoh masa ni mcm lupe daratan plak awk tak sedar awk ni mak budak tetiba nak jadi budak2 haha
 aku gedik2 wat pose gini kan sekali akak sebelah kete ktorg yang mula nya pose sopan2 tiru plak mcm aku buat kah..nak tau akk tu yg mana satu tu, gambo atas tu nampak?kan memula dia beraksi sopan hhihi


 
 merdeka!!
 ni bunga api penutup cantiikkk gile
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

mama rifQy said... [Reply to comment]

memang sangat chanteq nana!! serisu comel bunga api ni..anak2 wajib la suke kan??

Nana said... [Reply to comment]

wah...meriah betul...
mesti bersesak kan...

p/s ;aah..rose bakery...saya tengok coklat compound, badam & jem nenas kat rose bakery mcm murah sikit...yang lain tu tak perasan...
tp kat bake well tu mmg lagi complete la...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

dulu mmg sslu g..tp skg dah xg pun..husband lbh suka g klcc ms tahun baru..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

cantiknyer bunga api ni....bestnyer

mama tisya said... [Reply to comment]

meriah dpt tgk bunga api...

Saya Disini said... [Reply to comment]

wah..semangat merdeka ni

Cute Mum said... [Reply to comment]

tahun nie tak dapat tgk bunga api..
dok rumah jer..dania tido awal..

atty's said... [Reply to comment]

dah lama tak sambut merdeka kat luar.

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

meriah bunga api...aku x tgk pon mlm tu....huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...