MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 11, 2012

legoland : baca sevey dari orang yang dah pegi

 .
 masa memula tgk pasal legoland ni kat majalah 3 masa tu dia intebiu sorang budak pompuan dari johor yang buat miniature legoland ni, masa tu 3 tahun lepas kot, baru2 ni masuk lagi kan majalah 3 pasal persiapan lego land dah 80% siap masa nengok tu mmg nampak menarik & ada juga terasa macam nak pegi sebabnye dekat je kalau turun kluang bole la turun jb xjauh dah

tapi...bila nengok kan harga tiket nye masyallah...bapak mahal..dewasa RM140 kalau tak salah kanak2 RM110 skang ni ada promosi bli biskut, susu dutch lady dapat free tix utk kanak2 tapi tiket tu kena beli kat sana tak sah untuk online.

haiyakkk....nak tersedak dengar harga tiket..aritu kan legoland di buka utk media so dapat la juga baca komen2 mereka yang dah pernah jejak dalam tu rata2 komen:

1. panas..xde pokok...
2. tiket mahalllllllll sangat konfem orang yang datang dia datang sekali je xde repeat lagi dah
yea la..mcm aku anak sorang tahan lagi la..tiket 3 beranak RM390 cer kalau anak 4,5 orang camane?kalau mak pak yang mampu ok la..kena mak pak tak mampu mau takat bawa bergambar depan pintu masuk je..
3. makanan mahal, konfem makanan luar xleh bawa masuk dah la tiket mahai mahakan cas mahai lagik

bagi aku yang bukan bergaji besar ni, amount RM390 tu agk mahai bagi aku..tapi mana la tau kan satu ari nanti tetiba termenang contest tiket legoland ke..tetiba ada orang nak belanja ke..alangkah bahagianye hahhaa..ataupon ada menang contest adiah ribu2 aku rasa masa tu baru aku tak berkira nak pegi kot muahaha...

eh pagi tadi zt ada tag  kat fb contest adiah dia tiket legoland utk 2 orang dewasa & sorang kanak2 aku baru je cakap aritu xde ke kontest yg adiah nye tiket legoland haha..kan da ada..jom la ramai2 kita cuba nasib manatau menang ke kan



 stuju ngan komen sha shika ni
dia kata jangan pegi sekang sebab menda baru lagi..ada je problem itu ini
btol juga kan..menda baru launch mesti ada masalah teknikal ke apa 
pastu ramai juga komen kalau nak g pegi tahun depan tunggu taman tema air dia buka..
yela dah klw orang mcm aku dah pegi sekali konfem tak pegi dah lepas tu
unless kalau tiket dia harga RM50 memang la bole repeat
tiket mahal ke murah ke tepuk dada tanya selera lah kan...ada duit pegi lah tak de duit duduk diam2 g genting sudah hahaha...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

21 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

anak aku ramai...memang tak p kut...dok tepi2 jelah...tak pun bergambar kat pintu masuk jelah aku mampu...huhuhu

JaSSNaNi said... [Reply to comment]

memang mahal ticketnya.. takot bila tengok iklan.. nak pegi pun nun jauh di selatan... kalau anak2 nak sangat legoland ni.. beli je lego soh dia main puas2 kat umah... hihihi

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

saya sampai terpk nak buat lawatan sambil belajar ke legoland tahun depan..hahaha.. bwk budak2 sek g sana.. adala chance kan?kalau ajak Mr Hubby mcm takde chance jek..uhuk

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ayat bawak mmg terbaik..tarak duit walaupun umah dekat duduk diam2 sudah..senang citer kan....

~aYu~ said... [Reply to comment]

mmg mahal. mungkin dorg target org singapore je kot. rasa xberbaloi pegi. anak-anak pun kecik lagi. betul tu. tempat baru bukak mesti games byk yg takde lagi. kena tunggu lama sikit baru la pegi.

watyz said... [Reply to comment]

masih berkira2 nak ke sana even ade tiket free... hahhaha

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

memang mahal..kalau pi pun dah lama beroperasi baru pergi..benda baru kadang2 tak best sangat..pasni balik JB lalu ikut tepi ajelah dulu...

mrs kayrul said... [Reply to comment]

tiket giler mahal...tengok kat tv je la

MRS. K said... [Reply to comment]

wei.. tiket genting pon leh tahan gak mahaiii skang ni

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

legoland ni kt mn? hihi

adoyaiii..mahalnya...baik gi cuti2 tido hotel..hahaha..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... [Reply to comment]

hahha..
ayat last nko mg tak tahan..
yg kureng berduit cam aku ni doplas kali sebentar ke gambang waterpark dh.. hahahhah

nursalwa said... [Reply to comment]

legoland nie kat nusajaya johor.. dekat bebenor ngan tmpt keje salwa.. skang dia tgh open tiket dengan harga murah utk kakitangan kerajaan.. annual pas RM195 (NP : 275) utk dewasa.. mmg ramai kawan yg berdoyon2 beli.. tp salwa xrasa nak beli pun.. ehm ntah laaa

SyaNa said... [Reply to comment]

aku anak sorg ni g free ni pn berkira2 gak nk pegi
tiket dewasa mahal sgt dow

btol gak kan jgn pegi skrg..pegi tahun depan ke

Falsya said... [Reply to comment]

aku pun baru plan nie gie sbb alang2 ke JB weekend nie..bile dgr harga terus xjadi..even xde anak pun pikir beribu kali..baik la aku gie shopping kat JPO..hahaha..

Pusat Bahasa Pelangi said... [Reply to comment]

students ayu komen, tak best legoland sebab macam tempat budak2 utk umur bawah 10 tahun jer...huhu..

atty's said... [Reply to comment]

orang yg bergaji kecik mcm kty ni pun..fikir 10x kot nak pergi..kalo ada dpt hadiah ke menang contest ke besh gak eh.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

tiket rate international sbb legoland kan international licence..dia memang target utk pelancong gak selain msian--org obersi duit besar cthnya singapore, brunei etc..

bab panas tu me sgt khuatir sbb anak2 me tak tahan panas--zharfan eczema...masa pegi USS pun sgt panas so tak berapa nak enjoy pun wpun nampak besh USS tu---tix USS mahal gak kalau convert to RM
sekian panjang me komen ala2 entry sendiri plak hehehe

ieda said... [Reply to comment]

uhuhu tunggu tiket free aje ..
@ menang macam nana cakap
nak gi sendiri
walau macam mana sekalipun tetap akak anggap mahal dan x berbaloi , nak2 macam akak yg ber5 niee'
biarrr lahh
atas dunia aje ..
berkadar2 lah akak nie ..
(ayat pujuk ati... ngehx3)

Mama Khairan aka Rudy said... [Reply to comment]

Mmg jika ade ore yg x reti mmg laaa komen2 yg negatif..tp ia sepatut jd 1 kebanggaan kiter sumer sbb klu spore ade USS, Bandung ade Transtudio .. y not kat msia pon bule ade themepark wlupun bukan UPIN IPIN? Namanya LEGO kan antarabangsa dah tu laa pricenya bkn ciput2 ... contohnya sama laa stgh2 ore nk pakai yg ade branded tp x nk cakap herge yg cekik wlupun ia hanya bag tp sbb namanya berbranded kan .. bli gak so for me klu price tu ok la sbb dlm tu ade 6 themepark yg 1 ari pon x abis nk main, anak2 pun suka (mak bapak laa nangis sbb kuar $$$) .. klu panas tu dah mmg cuaca khatulistiwa .. pokok2 tu br nk tumbuh, namanya pon opening kan .. apa2 pun klu masing2 punya selera nak pegi atau tidak kan???

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

husbnd ada gak sebut2 ajak ke legoland nih..yekla, dpd kmpung kat rengit tu pon dh tak jauh dh ke legoland ni..tp tulah, pikir harganye mmg mahal..+ baru2 lagi ramai org komen panas..tkt anak2 tak tahan (elehhh..maknye pon tk tahan sama kot..kekekeke)

AzuraFazil DIN said... [Reply to comment]

opis aku kasi tiket pree, tp pi sdiri2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...