MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 20, 2012

mesti korang tak pernah buat :)

minta ajinomoto kat kedai makan hahaha..pernah buat??

ha...ni la perangai aku kalau g makan kat kedai..pertama sekali kalau order makanan yang berkuah mcm tomyam ke sup ke..aku akan cepat2 rasa kuah dia..kalau sekali hirup rasa tak sedap aku dengan selamba nye akan panggil akak kedai tu

kak! minta ajinomoto...hahhahhhhhhaha...
nak tau tak apa reaksi akk kedai tu?terpinga2 sambil tersenyum hahahhaa...dia pandang aku mcm tak caya aku minta ajinimoto & aku terpaksa ulang lagi sekali ye..ajinomoto tau bukan garam hahahhaa..

ni last week g makan kat medan selera depan uptown danau kota..order tomyam kuah dah cukup masam, masin seme mmg ngam satu je aku tak rasa ajinimoto...mmg langsung tak letak. tu aku cakap ngan amrul..yang kalau saya panggil akak tu minta ajinomoto awak malu tak?hahahaha..
suka ati awak la..kata amrul

adeh..gini la perangai aku kalau makan kt luar...kalau rasa je dia tak letak aji aku sure akan minta dengan muke tak malu haha..smpai akk tu kata kedai ni masak memang tak letak aji..kita kasi aji kalau ada orang minta je..hehe ye la bese kedia makan konfem nye lah diorang letak aji..nak kasi sedap masakan deme...

kalau makan umah orang tu xde la aku minta aji haha tu melampau tu ada yang kena penampar ngan tuan umah kang..haha aku tau sure ada orang akan komen...tak elok la makan ajinomoto...jangan amalkan..xpelah...nak buat mcm mana...aku dari kecik dah makan masakan mak aku yang taruk aji..tapi idok la taruk sesenduk kan..hujung2 sudu je nak kasi penyedap rasa..hihih...MIL pon sama juga masak guna aji

kadang2 kan..ada masakan yang tak letak aji aku rasa sedap je mcm kari ke kurma ke masak lemak cili api ke..tu ok lah kalau tak taruk aji..tapi kalau masak sup, tomyam atau laksa tak letak aji memang OUT lah..ilang sedap dia tu (mampos kena maki aku ni ngan orang yg masak xletak aji haha..masing2 ada pendapat masing2 kan kita berhak bersuara :) peace yooo)


 nampak dalam bekas putih tu?tu la aji hehehe
Published with Blogger-droid v2.0.9

14 ribu orang memberikan idea bernas:

~ana~ said... [Reply to comment]

kalau masak sup2, singgang2 mmg biasa org letak aji kan...

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

kt rumah mak mmg suke ltk aji..N pulak bab2 rs ni mmg fail skit..xleh nak beza ade aji ke tak..boleh??hihihi...

iduraz said... [Reply to comment]

saam ngan kita, masakan bersup sume mesti ada aji, baru rasa complete..lemak2 takyah letak pon dh sedap...ngee

juelee said... [Reply to comment]

camni bk kg saya takleh masak la.. hahah kang kaklong tak lalu mkn.. sbb saya mmg x guna aji... memang mak masak pun x guna aji... so tekak tak biasa, kalau makan aji kompem sakit kepala lepas tu..

atty's said... [Reply to comment]

kty lak kalo makan aji ni..nanti kepala toing..tp kalo mak kty masak..sup2 singgang..mmg dia letak sikit..tp kalo g kedai..dia ltak byk..mesti kepala toing2 nanti.

mama tisya said... [Reply to comment]

hah mmg tk pernh buat mintak ajinomoto..hehe

Cik Puan Nurul said... [Reply to comment]

huhu meh sini orang yang tak pernah letak aji nak mengomen kehkehkeh..
me memang xpenah letak aji dalam masakan dan memang xde aji pun kat rumah..tetapi ade ketika bhn perasa tu termasuk juga dlm makanan kalo guna kiub ayam ke kiub tomyam ke so memang dh sedia ada kan..tp daku xde masalah nk makan masakan yg ade aji sbb mak dan MIL pun letak aji dlm masakan cuma daku mmg xletak.

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

hui, kuat mkn aji...
Mira x leh mkn klu ade aji ni, sakit kepala... psl tu jarang mkn kat luar... kat umah x penah beli aji...

InaAchik said... [Reply to comment]

tp sup tomyam singgang ni mmg nak ajinomoto walo sikit. like kerabu semua tu. aku kalo blk umah mertua, mesti seludup aji. diorang x mkn aji. tp bila aku masak, mula puji melangit ckp sedap segala. x rasa pon aji nyer. hahahhaa....

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

confrm takde maknanya nak bawa nana makan tomyam..takpun siapkan botol ajinomoto kat beg..heheheh

mamyharraz said... [Reply to comment]

akk pun sama.kalau tak de aji mmg tak lengkap je rasa.
kat rmh stok ajinomoto wajib ada! hihi

Saya Disini said... [Reply to comment]

sedpnye

SyaNa said... [Reply to comment]

hahahaa hoiii
sentap tukang masak kedai tu

aku dulu masak guna gk aji..xde la pantang larang ke hape
tp ade sekali tu, aku letak aji, tp aku lupa gaul, sekali time nk rasa tu, aku tercedok part aji tu..pening terus aku..hahaa
start tu trauma nk letak aji..sbb terasa2 aji tu masin2 pening kepala aku..

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

ha ye ke...hikss..aku x penah buat la..sbb aku kurang mkn aji...tp kt kedai biasa la dorang sure taruk aji kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...