MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 17, 2012

dinner @ restoran bayu malam wak lan ikan bakar

 malam kedua kat golden palm tree baru ktorg terjah makan ikan bakar..memula risau juga nak makan sebab amrul baru je kena gout kamis lepas..amrul plak baik ati offer awak nak makan kat hotel yang tepi pantai tu ke nak makan ikan bakar kat luar2 tu...xkuasa aku makan tepi laut kat hotel tu sorang RM120 baik g makan ikan bakar puas ati...harga pon xmahal sgt mcm kat hotel.

sebelum g tu memang dah sevey ada yang kata seview seafood sedap ada yang kata restoran bayu malam sedap, ktorg makan kt restoran bayu malam sebab tak tau kat mana seview tu..skali masa on the way nak g bayu malam nampak seview..malas amek risiko kan sebab bayu malam dah booking dah takut g seview xde tempat duduk pasal orang kata weken kena call dulu boking klw nk makan sini..

aku ye2 la buking kul 2 petang kata nak makan kul 8 utk 3 orang..skali sampai sana diorang tak resev kan tempat pon nasib baik ada meja kosong...kalau tak de kosong memang kena menunggu la jawabnye, ktorg sampai kul 8.15 orang tak berapa ramai esp kat tempat timbang so makanan pon xla lama sangat tunggu dia masak..beza btol dengan alai ikan bakar tunggu makanan sampai sejam lebih

menu yang aku oder aritu jehanak bakar, pepahat masak sweet sour bertelur & sotong goreng tepung total masuk nasi + air RM65 murah la bagi aku sebab aritu makan kt PD menu yang sama RM80.komen pasal makanan ikan sedap & pepahat tu memang terbaik mabeles cuma sotong tu liat sebab dia potong terlalu nipis, aku xsuke sotong celup tepung mcm ayam goreng kfc tu tapi aku suka sotong celup tepung yang kembung tu



jenahak bakar
 pepahat sweet sour bertelur
 sotong goreng tepung




 dah abes makan tros balik hotel kedai makan tu btol2 tepi hotel je tapi still kena naik ketela sebab klw nak jalan bole tahan penat juga lah..
 babai..kita masuk tido dulu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

PUANSTOBERI said... [Reply to comment]

sedapnya pepahat... lama da tak pegi bagan lalang neh.. nak kena pegi ni, nak makan cikcrab. huhu

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

klu Mira mmg suke sotong goreng tepung camtu same mcm kat Kuala Perlis... mmg tgh mencari2 kedai yg buat sotong goreng tepung camtu... Terima kasih Nana coz tunjuk gmbr tue... boleh gi mkn kat situ nanti.

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

wah sedapnya menu...ikan bakar tu nampak menarik...

mama tisya said... [Reply to comment]

seaview mhl...wak lan ni murah n sedap

Saya Disini said... [Reply to comment]

sedpnye menu

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

telan air liuq sue tgk

Afasz said... [Reply to comment]

best nya. fasz terliut la tgk ikan bakaar tu.. nk makan ikan bakar la lunch ni

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

sedap tgk lah...suka mkn ikan bakar...

Nana said... [Reply to comment]

@PUANSTOBERI
saya xleh makan ketam kak
kang abes la dok garu malam xle tido haa

Nana said... [Reply to comment]

@Amyra Chuariowh ye ke hehe
ok la bole g makan sini seme fresh sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...