MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 25, 2012

goodbye postpaid

setelah 6 bulan gunakan postpaid akhirnya aku decide nak tukar kat prepaid balik, tau x sebab apa?sebab maxis ni penipu bukan2 dia cas dalam bil aku bulan pertama elok je RM50 lebih ( kalau aku pakai prepaid sebulan biasa aku spent RM40 je utk topup) masuk bulan kedua naik sikit RM60 lebih pastu bulan2 berikut makin naik sampai aku pon naik darah...last month paling mahal RM98 tu tros aku pon g maxis centre terminate line ni

bukan2 je dia cas menda yg aku tak subcribe dia pandai2 potong.aku bsabar je tunggu 6 bulan nak tukar prepaid balik..dah la nak kena tuka tu dia cas lagi RM25 tengok mana ko tak kaya asik mengecas je kejenya...

so pasni kwn2 kalau mana yang ada sms aku kat no 012 tu aku tak reply korang paham la kenapa ek..aku tak de kredit la tu hahaa...skang ni klw nak call ke sms ke aku lagi suka pakai no tab aku tu 019 free je call & sms.
 ,

Published with Blogger-droid v2.0.9

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Myra dah hampir 5 thn pakai postpaid, tp sekarang dah frust dengan caj yg kadang melampau.
Ingat nak pakai prepaid..

Gieyana said... [Reply to comment]

Skrg guna wasaap or line or bbm..jimat kredit..ekekeke..:-)

Anje a.k.a Mummy_Balqis said... [Reply to comment]

sorry to say b4 this sebelum kahwin mmg pakai maxis, giler caj mmg mahal la...then lepas kahwin kita dgn husband pakai celcom, mmg jimat giler la...hubby jadi main comitnt RM50 kita supliment RM8 cmnent sebulan, selalu bil telefon kitorang hshb mmg nk capai RM50 pn susah, dok call sana sini nak bagi bill sampai RM50 kalo tak rugi la kan...kita punyer selalunya tak sampai RM20 sebulan...murah giler kan...kalo maxis dulu sure RM200 lebey untuk 2 orang, nor RM80 je untuk berdua...mmg berbaloi2...

izwahasnan said... [Reply to comment]

memang mengarut... izwa no 012 tapiline celcome.. punye lah enty ngan maxis... tapi baru2 ni phone hilang tukar hotlink guna prepaid bulan RM40 sahaja... bestnye tak yang bayar bill yang melambung... baru2 ni nak tukar balik maxis itu pun sebb nye ade promo kat ofis ni.. sesaja lah kan.. sekali dia cheack nama wa masih lagi ade bill tak bayar RM190... padahal dah setahun lebih kot dah tak guna maxis... n hati 2 wa dah clearkan dah payment... mengarut n minipu besar ha lantak lah bill yang RM190 bile2 pun aku tak nak bayar... hahahhhhaa

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue pakai postpaid digi..so far ok la

Jasfyra said... [Reply to comment]

samala..saya pun dah tukar ke prepaid..maxis jahat!!!

Kesuma Angsana said... [Reply to comment]

hehe KA pon prefer prepaid !

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me pakai celcom postpaid so far ok sbb bil average dlm RM65 sebulan..

ieda said... [Reply to comment]

ekkeke akk pakai pospaid DIGI .. ok je .. cuma x tahan kalau lambat sikit bayar , dia dah sms dan call huhuhu

maxis dan celcom skrg nie macam banyak x logik aje huhuh

selamat hari raya haji nana !

sara said... [Reply to comment]

Memang maxis tu. ritu sara amik yg pospaid gak, boleh sampai rm200++.dorang kata sara pkai internet.seminggu jek tros stop.geram jek kan.

sara said... [Reply to comment]

Sara pun ritu, semggu jek, tros stop. Geram jek.

.*.WiE.*. said... [Reply to comment]

pakai postpaid ni mana2 pun sama.. semua nak kaut duit org jer.. byk hidden cost.. pakai prepaid jer senang.. stakat ni Wie guna 019 mmg murah gila.. call 10 minit pun baru 28sen jer..

amiey lee said... [Reply to comment]

yela aku pakai celcom line aja..buat 1+5..call laki aku free je..kawan2.. adik beradik..ipar suma pakai whatssap n viber suma heee

Hafizah Haruno said... [Reply to comment]

errrr...saya ok jer postpaid Maxis. no hidden chargers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...