MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 30, 2012

parkview apartment, tanah rata cameron highland

hari sabtu lepas kami 3 kereta konvoi ke cameron highlands, ini lah pertama kali kami pegi cuti ramai2, aritu g holiday ngan jue kat mabul dua family je..memula amrul tanya mil nak pegi mana?amrul offer tioman, langkawi atau cameron, tapi mil pilih cameron sebab dia tak pernah pegi...so ke cameron la kami

sebenarnya dah lama amrul plan nak bawa adik2 dia g holiday sama2..dulu amrul pernah cakap nak bawa adik2 sama mil & fil g langkawi...tapi sempat, asik tangguh2 je kali ni amrul nekad nak bawa adik2 g holiday sama2..plan nak g cameron ni 2minggu lepas amrul suh book apartment amek yang 4 bilik, google nye google jumpa la apartment kat tanah rata yang available ada 4 bilik..

sebelum gerak tu ktorg seme berkumpul dekat mcd kota damansara sebab nak hantar adik kembar amrul yang tak dapat join holiday ktorg sebab dia ada praktikal, lepas bfast terus gerak g cameron,alhamdulillah sepanjang jalan ikut simpang pulau tu cuaca sangat baik..panas terik..sampai je dekat area equatorial hotel jalan jem yang amat sangat..dah 3x aku pergi cameron sebelum ni xpernah lagi tempuh jem yang mcm tu punya dasyat..selama ni dengar cerita orang je kan klw naik cameron time public holiday jalan jem gile..perjalanan yg patut 15 minit jadi dekat sejam lebih bayangkan!

ktorg sampai apartment dekat pukul 3, kami stay dekat parkview apartment, tanah rata.kalau sebelum ni 3x datang cameron aku memang suka stay dekat brinchang seme seme tempat bole jalan kaki je..tapi aritu sevey apartment 4 bilik area brinchang seme dah penuh...ingat kan nak sewa 4 chalet tapi chalet seme pon penuh & ada yang tutup sebab raya korban.

nak tak nak amek juga la tanah rata pon tanah rata lah..nak ke brinchang dalam 5km gitu xjauh sgt sebenarnya..apartment ktorg tu pon btol2 dekat pekan tanah rata, senang kedai makan, bank semua ada.harga apartment ni RM450 semalam, ada 4 bilik.dapur dia lengkap semua kelengkapan ada..tapi kami tak masak pon..satu je yang tak lengkap..xde iron mujor aku call awal2 tanya ada iron tak siap bawa iron dari umah hehe...

 hot choc
.
ni menu orang sakit..seme makanan musti tidak mengandungi telor
bukan senang nak kumpul ramai2 gini
.

.
 cam biasa kami prefer naik cameron ikut simpang pulai, jalan tak pening tapi..ada tapi
time balik kami TERPAKSA balik ikut tapah sebab jalan ke bricnhang dari tanah rata adalah sangat jem!
 tak pernah tengok cameron jem mcm gini sangat stress
 ni bilik ktorg master bedroom beso, setiap bilik ada toilet kecuali bilik mil & adik amrul
 bilik alang & farah
 bilik mil, boy & kakak
 bilik angah & jue
 dapur..sila abaikan model tak berbayar tu hahaa
 ruang tamu

 ni rupa apartment dia google je gamba ni hehe..ktorg duk tingkat 3, unit 13-3
lepas check in ktorg seme kuar g carik makan...jenuh plak nak cari kedai makan kat tanah rata ni, ada yang tutup banyak yg tutup lah..ni makan je mana kedai yg ada makanan plak tak de pilihan sgt blasah je la..diorang xpe la..aku yang leceh sikit ayam xleh makan, daging bole la..
 mia abes makan nasi ayam tekejut nengok sejuk2 lapa agaknye


sape2 berminat nak cari apartment kat cameron nah ni details dia
CONTACT DETAILS
Mobile 1 : 013-4208118
Mobile 1 : 012-5820299
Fax : 05-4915770
Email : mala_8118@hotmail.com

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

15 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Cantik dan besar jugak apartment ni, padanla dengan harga ;)

Myra last p masa cuti skolah bulan 3 thn lepas, jem teruk cenggitu gakla..

Hope ahad ni nak p tak jem ;D

mama tisya said... [Reply to comment]

pegi rmi2 mmg sesuai amik apartment gini

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

nice sharing... Apa nama apartment tu?

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Lama giler xg CH...huhu

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ok jer ratenya :)

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Bestnye..! Syok kan p ramai2 =)

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

Lame x gi cameron... Nak ajak hubby gi sana gak la...

MRS Rongoks said... [Reply to comment]

cantik gak apartment tu :)

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

ok aku nak p esok...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku ujung thun ni pergi
insyaa Allah
tgh plan dgn adik aku ni
dia kabo trus lepak brinchang sbb dekat dgn paso and kedai mkn byk compare to tnh rata.
sbb dia dah pnh pergi
hopefully enjoy mcm ko jugak ye

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

aku pon kalau pegi CH..best lepak Brinchang....

2-3kali gk kumpul cuti2 family kt CH...mcm best plak sini...

haizz this yr x p lg CH...huhu...tp kan..aku pegi CH ni..mmg penah btembung ngan jammed beb..mmg tensen..huhu..

Gieyana said... [Reply to comment]

tpt yg tiap2 thn aku lepak..ritu dpt special rate kt heritage psl ex-boss ada..now dier dh kt lgkwi, so x dpt ler rate best...sbb tue tnya ko psl budget hotel tue kan..mostly budget hotel kt sini pon rate nyer dh x brp budget dh..mahal..

nice tpt nie..:)

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

lame dah kite tak pergi cameron..pergi pon singgah macam tu jer..xde bermalam kat situ..mmg ingat nak pergi jugak,tapi tak tau la bile...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

dah akhir2 thn ni,family belah apai dah statlah plan cuti rmi2.hehehe.tgk jem dlm gmbr pon aku dh stress

odah said... [Reply to comment]

salam

ala bestnya jumpa 4 bilik, akak cari dah lama tak jumpa-jumpa pun ...kalu ada lagi bgtau sm no utk dihubungi ...
tqvm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...