MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 31, 2012

pasar malam brinchang

 lepas magrib ktorg seme kuar g pasar malam brinchang, skang ni mula dari petronas sampai lah jalan bawah turun bukit dia dah buat one way, jalan dia lencongkan ikut jalan dalam kalau nak g pasar malam ni, parking punya lah susahhh nak cari pusing 2x juga la baru jumpa parking tu pon jauh gile kena menapak...aduh kritikal sungguh cameron time public oliday ni kan....nak jalan kat pasar malam tu pon sesak sampai tak nampak apa yang di jual2 pening plak kepala patutnya malam cuaca sejuk jadi panas plak dah bersesak dengan orang ramai

lepas je part2 orang jual makanan tu baru jalan clear sikit area baju2 seme tu tak sesak sangat...kat pasar malam ni aku hanya mampu rembat stoberi je..tu pon jenuh aku sevey dulu mana kedai yang paling murah..ada lah jumpe satu kedai ni 4 peket RM10 terus aku beli RM50 stoberi saje..tu seme utk si nana keding yang kirim, deah, pasya, mana nak kasi opismate & utk makan sendiri sikit.

sayur2 tak sempat nak beli dah sebab tangan dah penuh dengan plastik, esoknye pasar tani hari ahad baru beli sayur..kat pasar malam ni mahal plak sayur dia 8 bungkus RM10 kalau kat kea farm 13 bungkus RM10 tapi memandangkan kea farm tu jem nak mampos parking plak xde aku beli je la kat pasar tani brinchang masa pagi ahad tu.

abes je beli apa yang patut kat pasar malam ktrog terus g makan..makan kedai kat situ2 je..fauzi steamboat & tomyam..diorang seme makan steamboat aku je yg makan nasi goreng sebab xleh makan seafood kan.bagi sesapa yang baru pertama kali nak datang cameron sangat lah suggest korang stay kat brinchang ni..banyak je hotel kat sini & hotel yang paling2 strategik turun pintu masuk hotel jumpe pasar malam, hotel star regency.kalau bajet hotel banyak je..kavy hotel, tudor home inn,kalau bawah sikit area kfc banyak juga hotel, ada rainbow hotel, parkland,jasmine mcm2 lah..

jenjalan pasar malam penuh la hai umat

 teh mcm2 perisa kali ni aku tak banyak soping pon beli stoberi je hehe
 bantal stoberi pon xbeli sebab last year dah bli semak bilik je
 bunga rm5 sejambak murah gile
 stoberi bersepah2 aku carik paling murah jumpe la 4 peket rm10
 stoberi coklat!! wajib beli
 amrul bli 10 cucuk dapat rm10 je klw ikutkan harga dia rm2 secucuk puas aku makan stoberi coklat kali ni
 dinner time
sedapnye diorang kan sejuk2 makan stimbot aku bole telan air liur je la hehe 
 tak tau la apa rasa amrul kata ok je
.
makanan orang yg tengah berpantang nasi goreng kampung
mia mana?dia dah tido atas peha mama dia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Rindunye ngam CH!! Tk jemu kan kalu dpt g sana

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

TAKPE, nanti kita p lagi...ko makan dak kimcam goreng???

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

mak aiii.....tengokk strawberyy tuu..melelehh air liurr....sedapnyerrrr

Myra Jay said... [Reply to comment]

Wowww!! stoberi coklat 10 cucuk RM10 kira murah sangat tu..

Myra dok servey ni sebab Ahad ni dah nak ke sana :D

juelee said... [Reply to comment]

sesak barat.. tak pernah pegi gini, sampai laga2 buntot huhu tobat tak gi dah time public oliday....

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

kat pasar malam tu memang arr sesak...lynn pun baru jer pergi cuti raya haji hari tu...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

semalam sue tunjuk kat akob gambar nana G CH ni....pastu akob pandang sue, terus kata..yela kiter G tahun depan ye...mmmmm....

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnya...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ntah bila nak gi CH--alasan: nak beli bunga

Nur-nba said... [Reply to comment]

Lama benar tak pergi CH.. Seronoknya tengok Nana jalan2 dengan family..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...