MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, November 27, 2012

amek gambar passport


sebenarnya dah agak lama kita suruh amrul tanya skolah mia kt kluang sana..asal tanya dia kata ok nanti dia tanya sekali semalam baru dia g tanya..sudahnye cikgu sekolah tadika tu kata pendaftaran dah tutup bulan 7 aritu..fuhhh naseb baik dia still bole terima lagi tak tau la apa amrul kencing kat cikgu tu hehe...

semalam amrul wazap, minta sediakan dokumen2 utk mia register sekolah tadika
1. ic mama
2. surat beranak mia
3. gamba ukuran pasport mia

okla yang 1 & 2 senang je scan & email je..yang no 3 tu dah sah2 kena g kedai gamba dulu tunggu dia cuci plak satu hal...dah la cikgu tu kasi dateline kena anta seme dokumen sebelum pukul 12 tengahari HARI INI jadi mana sempat kita nak pegi kedai amek gamba pasport...

sudahnye..apa lagi bawa kuar la dslr kita tu dengan kekurangan equipment, speedlite tak de...kita try la amek gamba secantik yang mungkin even tak cantik macam kat kedai...nak tau tak background kaler biru tu kita pakai apa?dress kita yang nana keding kasi adiah hahaa...memula buka lemari cari baju warna biru..skali nampak dress ni..gosok sikit letak kat kerusi pastu suh mia dok atas kerusi kecik snap2 la gambo...banyak yang xsemenggah susah rupenye nak amek gambo pasport budak ni kejap kepala senget kejap kepala teleng..pastu ada hati nak pose tangan letak kat dagu hahaha...

kita cakap heii. xmo posing2..mama nak kasi cikgu ni..kalau masuk TALINGAN bole la amek gamba tangan letak kat dagu... (mia cakap pertandingan tu talingan heheh), ish berpeluh2 juga la mama..nak amek gambo pasport yang xmacam gambo pasport ni hehe...

dah la mata mia belah kiri tu bengkak sebab dia baru jatuh dari kerusi tak la baru dalam 4,5 hari ni dah surut sikit dah aritu lagi bengkak macam kena tumbuk...xpela harap2 cikgu terima lah kan...gamba amek sendiri, pastu email kat amrul dia print sendiri...haih gini la dok jauh mujor ada kemudahan teknologi...





 rambut serabai kena kipas
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

13 ribu orang memberikan idea bernas:

mrsfiza said... [Reply to comment]

lah..mia jtuh kusi ka smpi lebam gitu..mujur tkkena tang mata..

anje damia nurin said... [Reply to comment]

sama cam balqis la masa mula2 snap pic untuk sekolah dulu, dia siap wat peace teleng2 kepala lagi...bila kita cakap tak lhe wat camtu...leh plak dia kata "ala selalu mamy soh wat peace"....ha ha ha terus cameraman tu gelak...anak oh anak..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Sakitnye jatuh krusi!
Harap2 cikgu terima..
Kretip la mama mia ni =)

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

laa..dress ke background tu..leh plak kaler sebijik ngan background kt kedai eh..hehehe

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

lor...sian mia..jatuh kusi?sakit tuh..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

hehhe nampak mcm pic kat kedai ajer :)

Afasz said... [Reply to comment]

gambar ke dua tu cun

lia said... [Reply to comment]

mujur ko t'pk nk amik sendiri gmbo pasport tu he3...

* baru tau ko peknen... take care dear...

mama tisya said... [Reply to comment]

nasibaik tk ketara sgt bengkak tu ye...nasibaik gk ada dress color biru...heheh..hubby kita dlu ada amik gk gmbr sendiri pastu edit dlm pc wat bground biru

mrs kayrul said... [Reply to comment]

gambar no 2 comel...susahkan nak ambik gambar passport anak..

aritue g ambik kat kedai pun pening nak adjust..kejap kepala teleng la..kejap leher jadi pendek la..kejap senyum sengit la..tension tau

Nur-nba said... [Reply to comment]

Rasanya pic ni ok sangat..sama macam kat kedai.. Kesian Mia jatuh kerusi, mujur tak kena mata..

p/s : Nana nanti pindah Kluang ke?..

amiey lee said... [Reply to comment]

Hahhaha aku masa nak buat passport sarah n ashraf..depa siap.buat peace..gelak2 aku.... Nasib peace tu kat perut so tak nmpak hhahahhha

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu pun nak amik gambar pasport Iris untuk daftar tadika tapi lum amik2 lagi..tunggu kesan kat hidung tu hilang dulu la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...