MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 30, 2012

morning sickness


Semalam ada sorang kawan tanya, apa kabar?ada alah ke morning sickness ke?
Good question....mgu dpn msk 2mths, bukan stakat morning je sickness, afternoon and evening oso sickness hahahahaa...tak kira masa dah skang ni asal perut cam penuh skit esp pas makan mula la...buewwkkk...

Semalam lg bes abes je secawan nescafe tarik burr...xsempat turun bawah g toilet dah terbarai dalam opis hahaha...mujor bos xnampak dia nampak masa kita basuh kapet dia tanya ni sos apa tumpah ni?kita diam je hahahaah....

Lunch smalam mkn mehun sup, balik je opis kuar kete burrr tepi kete xdan lg nak tutup pintu kete, abes rugi lunch kita bernilai rm5.20 hahaha...wat swmentara ni xle mkn mahai2 rugi..sebab xsempat hadam dh kuar balik..

Aduhh ni la part yg lemah ni...mmg masa mia dulu pon mcm ni pg,ptg siang, malam muntah je keje...org kata kadang anak kedua xsama mcm yg petama..tp kita rasa bab mabuk ni mmg kita mnurun mak kita la..10 org anak seme mabuk...so xleh lari dah, dh gen kita gitu sure ikut nye la...

Beruntung la pada mereka yg xde muntah2...eh tp kita untung juga sebab bila muntah berat turun..hahaah xyah sesusah diet kompom kurus awal kehamilan nih.cepat la abes first trimister...

Published with Blogger-droid v2.0.9

29 ribu orang memberikan idea bernas:

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

lynn preggy pun x pernah nyer x morning sickness...mesti muntah2 juga...

SYANI said... [Reply to comment]

Sabar la ye... Dugaan ibu mengandung memang camtu. Jaga baby baik2..

Afasz said... [Reply to comment]

>_<

iietamalek said... [Reply to comment]

awak nescafe tu kn angin..lagi but awk loya..

Atie.Rashid said... [Reply to comment]

sabau, dugaan tu... yg penting ibu & baby sihat :)

Ezna said... [Reply to comment]

tahniah nana. hehehe...cute jek kata tak payah makan yang mahal2 :-)

ieda said... [Reply to comment]

x per dikk
tu lah kelebihan org preggy dgn yg belum lagi ... nanti semua merasa
kalau bukan anak pertama , kedua @ seterusnya ..
pasti sekali akan rasa sickness2 nie ;)

shidasyakirin said... [Reply to comment]

selamatlah bape KG turun tu nanti ..hehee.
saya aritu kn marah dgn Dr sbb minum nescafe terus stop minum sekejap.

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

yep, memang gen...my mom jenis tak de morning sickness..so me memang tak pernah muntah2 time preggy, setakat payau2 mulut ajer so bila payau all the mengunyah heheheh

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

bila lah nak merasa pengalaman muntah2 ni...sob..sob..sob..

mama tisya said... [Reply to comment]

kita muntah time mlm time tisya dlu..letih rs..lps 5bln baru ok

amaniammar said... [Reply to comment]

Tahniah..
rezeki utk 2013..smg perjalanan kandungan hingga kelahiran dilindungi dan sihat selalu..
sejarah kehamilan saya x prnah lg ad morning sickness..semua ditanggung oleh my other half..tu yg syok tu...
hihihihi

smg kakak damia akn sntiasa di sisi mama selalu n jaga adik dgn baik kelak...

Falsya said... [Reply to comment]

yeayyyyy!!..congrats my kesayangan!!!...kurus ko nnt time diah kawen..auwwww...hahaha

yatie said... [Reply to comment]

tingin nak rasa saat2 indah perjalanan menjadi seorang ibu...:)

watyz said... [Reply to comment]

o.. mmg sgt rugi time ni kalo asik muntah jek.... hehehhe

mrsfiza said... [Reply to comment]

kita pon gen mak..pregnant rileks je cuma xlalu mkn tkdelah smpi muntah2..hehe

lps hbis fasa muntah ni fasa kuat mkn lah nana..hehe

Gieyana Muhamad said... [Reply to comment]

mmg memenatkan kalau kena morning sickness nie kan..ritu aq kena night sickness jer...:-)

moga cepat go off k..:-)

mrs kayrul said... [Reply to comment]

teringin nak anak ramai tapi bila pikirkan morning sickness yang super teruk dua2 anak..terus fobia

kayrul dulu teruk sampai x leh masa..bila dah kandungan 6 bulan baru blh masak

Alycia said... [Reply to comment]

samalah kita. preggykan adam dulu mmg muntah teruk. smpai 4 bulan br ok..

eh nana, lupa nk wish congrats...

doakan kt jugak yer... nk jd geng bas sekolah ;)

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said... [Reply to comment]

tu yg x tahan tu ..bab mabuk2 .. tiga2 anak kita mabuk ..sampai peknenkan keysha x larat sangat nk layan pc ..pening tu selalu mc kekeke

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

saya setiap pregnancy mmg lain sgt..ada jgk 2 drp tu mabuk truk jgk..tp mual2 je..xdla terbarai ke..hehe..

semoga sihat dan take care ye nana

zura_habib said... [Reply to comment]

lama dh ketinggalan ketapi...nana preggy rupanya... tahniah!

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Kite sama ngan nana...
Suke sbb bleh kurus, haha
Tp nk layan muntah2 tu..x larat!

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

kesian nana...
jue alhamdulilah tak pernah mabuk pun dua2 kali mengandung

amiey lee said... [Reply to comment]

Nana..aku 1st preggy teruk alah... smpai boleh bau ink printer tau tak..tiap kali org nak print je aku muntah hahahahaha..tapi masa ashraf langsung takde morning sickness...syokkk makannnn aja keje aku :p

Ena said... [Reply to comment]

heheh..

Gitu lah pengalaman manis tu.. dah jadi cam akak ni rindu pulak rasanya nak laluinya..

kuatkan semangat.. cuma klu blh elakkan minum yg berkafein terutamanya nescafe..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

sama la..Ayu masa Ian..3 bulan pertama jer..masa Iris yer.teruks..sampai 9 bulan pun dok wek wke gak..sabar jer la..

Ieda Zakaria said... [Reply to comment]

aku pun cenggitu gak la nana..MS mmg teruk..cukup 4 bulan baru makan x sudah..asyik makannnnn ajer..

kes tyu juga la blog lama tersadai kekdahnyer..

x lalu ha nk hadap lappy timu tuh..

ibuhebat said... [Reply to comment]

congrats nana! Baru tau nana pun preggy.. hehe.. semoga semuanya berjalan lancar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...