MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 19, 2012

rabbit fun land @ broga semenyih

 lepas balik dari kenduri kawen kat sempadan mantin, balik tu dah petang kul 4 lebih singga kat rabbit fun land kat broga semenyih.dah lama amrul ajak g sini, tapi klw semata2 dari kl nak g semenyih sebab nak g sini rasa mcm jauh je...klw mcm ni kebetulan dekat itu kan..boleh la singgah..

bayaran masuk sorang RM8, pastu beli carrot & apple yang dipotong untuk kasi kat binatang RM5 sebungkus, tempat ni nama nye rabbit land tapi bukan rabbit je yang ada..ada kambing, keldai, kuda, rusa, seladang, monyet, itik, anjing, tapi paling banyak rabbit la...

mia tetiba plak minta nak naik kuda kan..ktorg kasi la dia naik dulu kemain takot bila kita suruh dia naik..kali ni da beso dah tak takot kan...kasi la dia naik kuda RM5 sekejap je pon dia pusing area situ je..kepada kawan2 yang tak de idea nak bawa anak g jalan cuti skolah ni kan..tempat ni salah satu tempat yang menarik juga la..esp utk budak2 kan...pemandangan kat situ lawa je..hijau bole nampak puncak broga dari kandang rabbit tu

sini juga ada kedai makan tapi makanan dia seme berasaskan rabbit lah...memang tokei dia cina, dia ada tanya nak try sate arnab tak?aku tanya la halal ke?dia kata jangan risau kita ada tukang sembelih islam..yang masak seme orang islam aku tengok ada pakcik & makcik kat dapor sediakan makanan.tapi masa ni ktorg baru pas makan kenduri kan so perut still kenyang xde la nak try daging arnab segar kat sini, xpela lain kali la kot..bebila nak g umah pak lang mia kat semenyih bole la singgah lagi

 klaka tau time ni masa ktorg sampai je kat kambing ni tengok la seme kabing dah beratur siap panjat pagar sebab diorang nampak mia bawa carrot & apple mengembek2 seme hahaha
 belakang ktorg tu puncak broga ntah bile nak naik lagi ntah
tak takot dia nak kasi rabbit makan  

kasi kambeng plak makan siap tutup mulut sebab busuk aa
 eksited naik kuda

 ni antara harga makanan yang ada (mahalnye hehe...)
 sebelum balik tu amrul baik ati beli cekak rabbit tu...adoi..kalau ngan mama?sorry la...hahaa
 over!
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ribu orang memberikan idea bernas:

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

hamboii budak kecikk..geram tengokk..kakak miaa.......heheehhehehee.......naik kuda pakai skirt ye! cekcii laa kakak miaa!

##nway, tahniah ye nana!!!!

atty's said... [Reply to comment]

gambar mia naik kuda tu cantik..suka tgk

etiey.com said... [Reply to comment]

Cuti skolh ni mesti rmai org kan

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Comeyyyy kak long mia berposing ngan telinge rabbit =)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

beraninya Mia naik kuda..best!!

emm...drg gak good news tu..congrats yer dear!!

watyz said... [Reply to comment]

berani mia naik kuda... ble tahan rege makanan berasaskan rabbit tu kan... :)

AYuNG said... [Reply to comment]

dekat ngan umah tp xpenah singgah..heeh =)

mrs kayrul said... [Reply to comment]

hahaha..kelakarnya tengok kambing2 tue tunggu turn nak makan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...