MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 21, 2012

rezeki terhebat tahun ni

ari jumaat lepas dok wazap ngan gefren.cakap period dah lewat 8 ari..si nana keding suh cek..tapi aku cakap mcm awal sangat baru 8 ari..si pasya lagi beria..cek la na..tak saba nak tau katanya hahaha...ari ahad tu lepas balik dari rumah terbuka mz, tiba2 je badan rasa tak sedap, tiba2 rasa mcm demam...kebetulan plak ahad tu amrul ada kan...ajak amrul g farmasi carik pregnancy test...

balik umah je teros test kira ahad tu masa test period dah lewat 10 ari..skali tengok result terang double line! heheh...eksited tapi nye tak seekited mcm anak pertama dulu..tunjuk kat amrul..dia tanya apa ni?pregnant ke?hahaha....kita cakap nak amek plastik dia cer baca dia tulis apa klw double line...ooo bb kembar ke dia kata?hahaha buat lawak btol...pastu muka malu2 hahaha...

sebenarnya dah lama kita plan nak tambah bb..sejak dari bulan 5 haritu..memang selama ni kami plan sendiri2 je..kita xde makan ubat, xde amek injet, xde pakai iud, xde pakai implan, memang 100% merancang sendiri...alhamdulillah...berkesan family planning, mia dekat nak masuk 5 tahun baru dapat adik...

sebelum dapat detect pregnant ni kita sendiri dapat rasa perubahan kat diri sendiri..

1. sejak minggu lepas asik mcm pening2 je...
2. tak bole tengok orang post gamba makanan kt fb dan2 tu juga kita start enjin kete  carik haha..contoh mcm durian crepe, aritu ada kawan post kt fb, adoi tak nyaba2 kita nak makan tros start kete g beli...
3.perut rasa mcm buncit semacam, konon nk pakai girdle pb tu..masa nak pakai dre tapinye perut mcm xbole nak sembunyi...heran kita biasa klw pakai girdle tu perut mmg xnampak buncit...
4. breast cam tegang je sakit..huhuh...

ari isnin lepas kita mc sebab demam..(masa tau pregnant ke mia dulu pon demam) kira demam ni salah satu simptom orang baru2 pregnant juga kan? alang2 pegi amek mc kita wat test lagi sekali ngan doktor nak konfemkan, lepas urine test je doc cakap confirm..dah 6 weeks dia kata...bole la ni....dah besar dah yang sulung ni dia kata sambil tengok kat mia...

kata doktor due date 11/7/2013 tahun depan kita start puasa 10/7/2013 muahahha..elok la tu berpantang bulan puasa...pastu raya tak leh raya save duit xyah buat baju raya hahaha...apa2 pon..syukur kepada allah atas rezki yang diberikan..tak sangka kan....kita anta surat resign, bermakna kita akan hilang pendapatan bulanan tapi, tak sampai 3minggu lepas anta surat resign allah ganti pulak dengan rezeki yang tak kan bole di samakan dengan wang ringgit ni...cantik sungguh aturan allah...di saat kita dah bersedia nak duduk sama dengan amrul..dapat plak berita gembira ni...memang kita pernah plan nak ada second baby bila dapat duduk sama dengan amrul.

apa reaksi mia?
- masa mula dapat tau tu ktorg saje panggil dia kakak..KAKAK mia..meh kejap tau tak apa reaksi dia, dia buat tak dengar je..saje je bila orang panggil kakak dia buat nyanyi2 la..hahaha
- masa mama dia bgtau dalam perut mama ada bb ni..tipu.dia kata mana ada bb..ni tali pinggang hahaha...

bila dah 2,3 ari kan baru la dia mcm bole terima mama dia dah ada bb...
- malam tadi mia tanya mama tak minum anmum materna ke?hahaha..nak gelak rasa
- pagi tadi mcm bese sebelum mama dia g keje dia akan salam cium pipi seme..tanpa di suruh dia cakap
"kejap2"..tetiba dia cium perut mama dia..hahahah so sweet je rasa...

ni masa test sendiri kat umah beli yang murah2 je RM5 hehe
ni masa test kat klinik doktor siap tulih nama lagi

p/s : terima kasih mana kawan2 yang wish kt fb tu...ramai sangat wish thanks yea xmampu saya nak reply semuanya...doakan kesihatan saya & bb

ramai plak kawan2 lain yg pregnant juga yea..tahniah eli @ naa juga :) 

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

95 ribu orang memberikan idea bernas:

mama leen said... [Reply to comment]

tahniah nana.. so happy for u.. :)

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said... [Reply to comment]

rezeki berlipat lipat ganda ni ..tuah bby agaknya hehehhe ..
take care !

^*NaNa*^ said... [Reply to comment]

tahniah nana!...taking care okeh...:)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

tu la....masa Nana cerita pasal resign tu, pas tu tetiba plak dpt baby..memang rezeki yg tak ternilai..syukur alhamdulillah...
wah..tousching la bila Mia pandai kiss baby kat dlm perut...nak gak baby tapi cik abang dah tak nak...
apa pun..congrats sgt2!! happy for u..and take care dear!

JaSSNaNi said... [Reply to comment]

TAHNIAH.. welcome to pregnant mommy on board club..

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

penantian berakhir...tahniah weii...

Anje a.k.a Mummy_Balqis said... [Reply to comment]

tahniah nan, nanti kita leh geng k...mesti mia suka banget

myfara FLK said... [Reply to comment]

tahniah nana..tahun nie memang banyak rezeki berpihak kepada kamu..take care..

Nadea Emerald said... [Reply to comment]

congrats...

jaga kandungan elok2...
InsyaAllah....

aaahh nak jugak ! HAHAHHA

PinkUmmi said... [Reply to comment]

tahniah Nana

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

congrats once again :) :) teringin gak cuma lom ada rezeki :) :)

fieda said... [Reply to comment]

tahniah..wah damia nak dapat adik la..

PRINCESS FARISHA said... [Reply to comment]

tahniah :)

MRS. K said... [Reply to comment]

congrax dear. take care

ieda said... [Reply to comment]

wah2 ..... tahniah dear !
alhamdulillahhh akhirnya mia bakal dpt adik .. seronok sikit .. time nie dia dah besar .. senang nak minta tlg ape2 kan ;)

aanie said... [Reply to comment]

tahniah nana...:)

Saya Disini said... [Reply to comment]

tahniah

SYANI said... [Reply to comment]

Tahniah..tahniah.. Sama la kita gap sampai 5 tahun baru peknen lagi sekali.

watyz said... [Reply to comment]

tahniah nana!!! kan bagus ko test pepagi ahad tu jugak. sah2 time aku jumpa ko tu aku dh pelok ko kuat2 tau!!!

Cik Awin said... [Reply to comment]

tahniah kak..mia nk dapat adik...take care ye...

Aziela said... [Reply to comment]

Congrats Nana... Akak sangat happy..

IntaNBerliaN said... [Reply to comment]

alhamdulillah,.. seronokkkan :-)

mama_saly said... [Reply to comment]

alhamdulillh..tahniah ya nana..
take care..:)

Iddin Balkish said... [Reply to comment]

tahniah mama mia...
jaga diri...

DiilaNordin said... [Reply to comment]

tahniah... bestnya, 5 taun beza umpama dapat anak sulung ni...

papepon semoga mama n baby sihat sentiasa =)

zal88 said... [Reply to comment]

akak..kte pun same insyllh..
bru cek tadi..=)
leh la kte dptkan info dari blog akak..

Atie.Rashid said... [Reply to comment]

Congrats lgi skali nana... kt FB dh wish dh.. hehehe.... Allah dah susun cantek perancangan tu... moga nana & bb sihat sntiase....
ramai yg berjemaah thun ni kan....

fiza said... [Reply to comment]

tAHNIAH.

Falsya said... [Reply to comment]

congrats bebeh..suke3 n happy sgt3..hehehe..alhamdulillah n syukur sgt2..jaga baby elok2 okayh..tetibe aku tingat mia panggil doc tuh nenek..wakakakakakakkaka

amy said... [Reply to comment]

TAHNIAH Nana...wah bertuah Nana ni...rezeki dipermudahkan :)....amin..

Mayang ABDUL RAZAK said... [Reply to comment]

wah tahniah nana... take care yer..

Aidah said... [Reply to comment]

tahniah... =)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

tahniah!!happy for u..taksaba nak tgok adik mia!!

Ummi Rayyan & Rayees said... [Reply to comment]

Tahniah Nana nanti selalulah update perkembangan baby k...all the best..

rahayu said... [Reply to comment]

Tahniah nana....kalau nak baby boy bnyk makan seafood tau....

Puncak Sakti said... [Reply to comment]

tahniah nana...
skrg mmg ckp time raya save budjet, tp bila time raya tue baby dah nk habis pantang.. mesti lagi giler nk shopping.. hihi..
saat paling best bila anak sulung main dgn perut kita.. sama macam dania dulu..
itupon skrg die dah cakp.. perut mummy dah takder adik.. adik sara dah kuar.. nanti kakak nak adik lagi.. ramaiiii... 10 orang.. heheh..
dulu time uyun prgnant ramai geng n dah dapat baby.. skrg musin pregnant beramai2 lagi.. :)

NeenaAnuar said... [Reply to comment]

BIG CONGRATS DEAR! So happy for you... jaga baby & diri baik2 ye! ;)

Nur-nba said... [Reply to comment]

Tahniah Nana..tumpang happy lepas dapat tahu berita ni. Jaga kandungan baik2 k..

yumielufya said... [Reply to comment]

tahniah Nana..tumpang happy.bertambah lagi ahli kluarga Nana.cukup utk tambah model utk masuk contest bergambar family..semoga dapat bby boy lak kali ni.Amin..

Adyshariz said... [Reply to comment]

enjoy your pregnancy dear..moga sihat selalu

Gieyana said... [Reply to comment]

alhamdulillah..seronoknyer...mmg indah aturan Allah SWT kan...rezeki yg tiada nilainya..:-)

Gieyana said... [Reply to comment]

lagi satu nak ckp..congrats babeh n take care..:-)

mamalieyna said... [Reply to comment]

Tahniah...suka dgr berita best camni.. :-)

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Tahniah nana!
Suka sangat!
Kite tumpang hepi.
Take care k!

MamaAimy said... [Reply to comment]

tahniah nana :)

Aisyah Husaini said... [Reply to comment]

tahniah tahniah tahniah hepi dengar : ) jaga kesihatan bebaik tau kak nana

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

moga2 dpt boy kali ni..tak silap dulu2 time nana share pasal kalender cina tu umur 29 conceive leh dpt boboy kan..mane tau betul..hihihihi..tp klu dpt girl pon mesti kakak mia suka bangat..mcm zaralah..sibuk req nk baby girl sbb nk ajak main mekap2..kekekekeke

Nana said... [Reply to comment]

@mama leen
Thanks :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Adlin ✿ Mama Of 3K ✿
Mungkin la kan rejeki anak hehe thanks

Nana said... [Reply to comment]

@^*NaNa*^
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@mummy_ayu
Ayu kira tutp kilang la ek hehe
Okla dapat sepasang kan

Nana said... [Reply to comment]

@JaSSNaNi
Hahah tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
Akhirnya...kannheheh

Nana said... [Reply to comment]

@Anje a.k.a Mummy_Balqis
Anje lain mcm je komen ni
Apakah??heheh

Nana said... [Reply to comment]

@myfara FLK
Alhamdulillah.tq

Nana said... [Reply to comment]

@PinkUmmi
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Tq mz..ala yeke xpe sy doakan ada rezki mz plak lepas ni fuh kasi jangkit skit haha

Nana said... [Reply to comment]

@fieda
Nak jadi kalong dah mia :-)

Nana said... [Reply to comment]

@PRINCESS FARISHA
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
Ok, thanka ye :-)

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
Tula kakak dh besar bole la minta tlg nantikn heheh

Nana said... [Reply to comment]

@aanie
Tq...

Nana said... [Reply to comment]

@Saya Disini
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@SYANI
Tq..rasa mcm peregnant sulong plak kan heheh

Nana said... [Reply to comment]

@Cik Awin
Tq...mia dh eksited haah

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
Hahahaha lambat test nye klw tak bole ko amek brkat haha

Nana said... [Reply to comment]

@Aziela
Tq kak :-)

Nana said... [Reply to comment]

@IntaNBerliaN
Heheh seronok sgt

Nana said... [Reply to comment]

@mama_saly
Alhamdulillah tq

Nana said... [Reply to comment]

@Iddin Balkish
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@DiilaNordin
Hahah tau xpe rasa mcm peregnant sulong

Nana said... [Reply to comment]

@zal88
Wahh tahniah juga yea..

Nana said... [Reply to comment]

@Atie.Rashid
Tq atie
Tula rmi plak mkyong kn hehe

Nana said... [Reply to comment]

@fiza
Tq

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Hahah doktoe gedik kata dia
Sya aku doakan kau plak pasni

Nana said... [Reply to comment]

@amy
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Mayang ABDUL RAZAK
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Aidah
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@rahayu
Heheh ok baiklah saya akan mkn seafood

Nana said... [Reply to comment]

@Puncak Sakti
Tula touching tgk mia kiss perut heheh

Nana said... [Reply to comment]

@NeenaAnuar
Insyallah tq neena...saya doakan semoga neena plak lepas ni amek baton hehe

Nana said... [Reply to comment]

@Nur-nba
Alhamdulillah...tq yea

Nana said... [Reply to comment]

@Adyshariz
Amin2tq...

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
Alhamdulillah....syukur agt

Nana said... [Reply to comment]

@mamalieyna
Tq... :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
Alhamdulillah thanks nad

Nana said... [Reply to comment]

@MamaAimy
Tq :-)

Nana said... [Reply to comment]

@Aisyah Husaini
Insyallah thanks ye

Nana said... [Reply to comment]

@Lily@MamaZaraZareef
Klw ikutkan mmg nak bb boy hehe
Mia dia nak bb girl kata dia

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tahniah na..walaupun dah tau dalam Fbkan..kikiki..pasni leh la sue dtg tgk BB kluang pulok bila balik nnt...indahkan rezeki yang aal bagi tu...

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg rezeki terhebat...tahniah skali lg..moga2 ada rezeki tisya plak nk dpt adik

amiey lee said... [Reply to comment]

Aku nak reply gak..congratsss weiii.. mesti best pregnant n disisi hubby..alhamdulillah..aturan Allah yg terbaik

lia said... [Reply to comment]

Bru tau dr n3 nad mamaZN... Tahniah weyy... Take care tau...

wan nurul hezrina said... [Reply to comment]

tahniah nana=)rezeki lebat naa tahun nie=)

~aYu~ said... [Reply to comment]

congrats yer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...