MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, December 28, 2012

3 bulan


alhamdulillah..minggu ni dah masuk 12 minggu bersamaan dengan 3 bulan, eh 3bulan?mcm cepat je kan?lagi 6 bulan beranak ehhee...alhamdulillah..syukur sangat walaupon pada mula nye masa masuk 2 bulan tu rasa agak teruk morning sickness tapi xteruk sangat kalau nak compare masa mia dulu..kali ni mabuk teruk dalam seminggu je..mia dulu sebulan juga la merana morning sickness

paling membanggakan..tak pernah lagi amek mc sebab morning sickness kalau masa mia dulu kejap2 muntah kejap2 muntah tak kira pagi petang siang malam sampai lembik2, sampai mak pon heran dia kata eh tak teruk plak ek mabuk kali ni..anak lelaki kot haha..pandai je xmabuk teruk anak laki..amin2 arap2 masin mulut mak kita...heheh dapat sepasang bez kan?tapi xkisah la laki ke pompuan janji anak sehat sudah.

lepas ni kita bole rest banyak2..tak yah risau camane nak drive g keje dengan perut memboyot dah rasa dulu sampai 9 bulan still drive sendiri g keje perut dh kena stereng dah hehe..dan paling xsaba lepas ni..bole g cek up sama2 ngan amrul...dulu masa mengandung mia sepanjang 9 bulan mengandung 2 kali je amrul penah kesempatan teman g klinik sebab kebetulan dia cuti time tu..ye la dah dok jauh kan..seme kena buat sendiri sangat berdikari kita masa ngandung mia dulu

paling sedih kita ingat mengidam kebab jalan tar..amrul xde kita start enjin kete parking kat semua house jalan kaki g beli kebab dah dapat tros balik...hahah sampai cam gitu skali.

perut kita ni xnampak lagi..suar jeans bole pakai lagi..tapi klw pakai dress poplook tu nampak dah perut klw pakai jeans dia tersorok skit.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

take care ye nana...nnt dah bersalin kasi war2 tau..akan jemah terjah ke sana nnt..

mama tisya said... [Reply to comment]

baby ke-2 ni bole la manja lebih cover time mia dlu cz dlu smua kena berdikari..kejap je dh 3 bln..cpt ms berlalu

abah khalisha said... [Reply to comment]

boleh dah start beli persiapan anak

lia said... [Reply to comment]

Baby... Nnt lahir 25 jun ya... Sama besday dgn acik lia nnt

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

alhamdulillah...nanti jangan lupa selalu update weii...sal anak, sal mia...sal kehidupan seme...

Falsya said... [Reply to comment]

kejap je kan naaaaa....alaaaaa..tetibe je sedih...xnk la comment lagi..

Mrs. K said... [Reply to comment]

kite pegnen hadif pun kurang morning sickness tu.. leh kira ngan jari.. huhuh.. baby boy kot! eheheh

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Kite masa zakwan morning sickness terukkk sgt! Sampai 3 bulan! Dari berat 70kg jadik 55 kg huhu!
Papazakwan pun riso tgk bini die sblm ni 'sehat' tp bile camni mcm dh tggl tulang =)

So, xleh agak gak la boy or girl hihi...
Mana2 pun xpe kan nana asalkan sehat

5/1 kite p gunung ledang resort...nak singgah umah ek? Haha

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

Tahniah, Nana... Jaga diri dan kandungan elok2..

mrs kayrul said... [Reply to comment]

kita dulu pregnant no. 2 alahan lain macam sikit dari first...dah ingat perempuan la...sekali keluar boy jugak....senang pakai jer la baju abang turun temurun

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said... [Reply to comment]

tiap2 anak berbeza alahan nya ...masa peknen kyra siap masuk wad sbb kejang, kyreen cool je mabuk pun xde jatuh terlentang pun kebal kekeke tu igt anak lelaki kekeke , masa keysha pun teruk morning,evening,night asik muntah2 masuk spital gak kurang air hehhe ...

intanloveamir said... [Reply to comment]

jaga kandungan leklok yerrr....bestnyerrrr nk dpt baby baru :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

dah 3 bulan dah..kejab jer..
emm...kalau mcm Ayu, lain cara preggy, lain jantina baby kat dalam.
masa Ian...sgt senang, tak mabuk
masa Iris..memang teruks..bila dah 8 bulan, mc tiap2 minggu...mabuk & morning sickness ..sampai cukup bulan..
harap2 Nana pun mcm tu gak la kan..apa pun..harap2 semuanya selamat & baby sihat..tu yg penting..

Ya ALya said... [Reply to comment]

jaga diri baik-baik yer nana....

amiey lee said... [Reply to comment]

Beb jaga diri..lpas ni leh manja2 ngan amrul... aku dulu masa sarah alahan terukkk sgtttt...3 bulan tj mkn nasi...pastu masa ashraf senang plak... takde alah..huhu aku doakan ko n baby sihat selalu...

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

take care nana...
moga baby dan nana sihat selalu hendaknya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...