MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 25, 2012

allah dah susun cantik2

minggu lepas masa dok msg2 ngan gefren tetiba memasing mcm dah sedih2 sebab saya nak pindah kluang..
tapi kan ada satu menda yang saya perasan setiap apa yang terjadi tu allah dah susun cantik2...

bermula dengan saya hantar surat resign awl bulan 11 aritu,  lepas 2minggu hantar surat resign saya dapat tau saya pregnant..allahuakbar besar nya kuasa allah....nampak tak?saya akan kehilangan pendapatan bulanan saya lepas ni..tapi allah gantikan plak dengan rezeki cahaya mata yang nilai nya tiada tandingan dengan yang lain2....

sebelum ni saya sendiri tak pasti tarikh untuk pindah kluang...tapi lepas diskass ngan amrul saya letak dalam surat resign last date saya keje 28.12, diah plak kawen 15.12 sempat la saya libatkan diri dalam persiapan kawen diah..mula2 dulu masa bulan 6 tu saya risau juga buatnya masa tu saya dah pindah ke masa diah kawen..mcm mana la..xdapat tolong2 apa yang patut...tengok ni...lepas habis majlis diah..selesai seme baru la tiba masa saya nk pindah plak..

kalau sebelum ni nana, falsya & diah dah sama2 ngan mia sejak mia umur setahun lebih lagi..insyallah lepas ni diorang dah ada pengganti mia..nana bersalin bulan 3 nanti..sekurang2nya dah ada bb nana dapat la jadi pengganti mia..mia tu dulu kemana saja saya angkut, pegi oliday kat melaka, cherating, pd seme pegi ngan kawan2 seme saya angkut..sampai mia pon rapat gile dengan diorang & kadang klw diorang nak amek mia kt umah pon mia xkisah ikut je..

lepas tu yang saya nampak..saya pindah lepas seme dah ada family..so saya rasa lepas ni kami akan susah untuk lepak2 mcm dulu lagi..sebab masing2 dah sibuk dengan family kan..jadinye mcm tepat je masa saya nak pindah ni..(ceh ayat mcm bawa diri je hhehe)

menghitung hari nak pindah..sedihnye tinggalkan kawan2..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

12 ribu orang memberikan idea bernas:

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

setiap yg berlaku ada hikmahnya...

sHaRiNa eLyaNa said... [Reply to comment]

alalala..xpala kak mana tau lps ni ada kwn bru lg hehe

miza yusof said... [Reply to comment]

sedih pulak baca entry ni.
apa-apa pun setiap perjalanan kita Allah dah aturkannya. in ahaa Allah nanti mesti akak leh jumpa girlfriend2 akak lagi. selamat berpindah dah menjadi warga kluang :)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

sebak plak nory baca...cantek betul apa yg Allah rencanakan utk akak kan...subhanALLAH...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aduhai.yg mmbcanye pon sedey gak..ercayelah Dia aturkan elokk sgt dah :)

diana said... [Reply to comment]

betul la..bila masing2 dah bekeluarga jarang dah nak dapat kerap2 jumpa.lain la klu bejiran.hehehe

nurulfarehah said... [Reply to comment]

Pindh kluang??? Stay mne nnt? ;)

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Nana....rase sebak...
Rasa nak nanges plak...
Alhamdulillah, Allah dh susun perancangan yg baik buat korang....

Falsya said... [Reply to comment]

uwaaaaaaaaa....bertakung air mata aku wehhhhh..

Anje Mamy Balqis said... [Reply to comment]

sedey baca entry ni...psemoga persahabtan u all akan kekal selama2nya

Ezna said... [Reply to comment]

sedihnya :-( moga semua dipermudahkan...

amiey lee said... [Reply to comment]

Nana..betul..Allah dh atur segalanya dgn baik... takpa yg penting korang still keep in touch k..sob sobbb sdehhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...