MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 3, 2012

anak nak masuk tadika

ari sabtu lepas masa jalan2 kat econsave kluang ternampak la satu kedai juai barang2 sekolah, baju kasut seme lah..memula plan memang nak tunggu amrul balik KL nak g carik barang skolah mia..tapi amrul plak cam bizi je kata minggu depan xsure lg balik ke x...minggu lagi satu pon tak sure juga katanya..

ok la..xpe dah alang2 kt situ nampak kedai barang skolah tros ajak amrul beli sikit2 mana yang bole dibeli...ktorg dah plan nak anta damia tadika agama johor (TAJ), sebab musabab nye anta kt situ, sebab dekat ngan umah nanti g sekolah jalan kaki je anta mia, pastu sekolah tu dia mcm menekankan pelajaran islam nama pon tadika agama kan..memang kita nak cari tadika yang ngajar sembahyang, ngaji seme.

tapinye kan..ktorg blom tau lg damia diterima ke tak masuk skolah tu sebab register last minit aritukan..harap2 cikgu terima la..klw tak terima jenuh plak nk cari skolah mia.so kelmarin kami start la beli sikit2 kasut skolah dua pasang, tudung dua pasang, anak tudung 3, seluar sukan 1 ( main bedal je beli suar sukan kaler biru haha padahal tak tau camne rupe baju sukan diorg, jangan kata baju sukan baju skolah pon kita xtau mcm mana) ada la google tengok unform dia, sama mcm baju skolah rendah agama, baju putih kain merah..

ni baru sikit, blom masuk alat tulis mujor murah skit kt kluang seme barang ni RM40 lebih je

 aih..tetiba kan rasa alamak..cepat nye mia dah besar nak tadika dah...


Published with Blogger-droid v2.0.9

19 ribu orang memberikan idea bernas:

lia said... [Reply to comment]

moh la kita sama2 hntr budak2 ni tadika next year he3

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

cepat je kan?
hmm kami plak
papazakwan kate biar settlekan pindah ni dulu..huhu
ntah la..

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said... [Reply to comment]

erm dah nak masuk sekolah dah.......murahnyer barang di kluang.....hehehe

SyaNa said... [Reply to comment]

alahaiiii kakak mia nk school da

mummy_ayu said... [Reply to comment]

kan? kejab jer diaorang dah besar.... Ayu pun weekend lepas...gie shopping barang2 sekolah for Ian & Iris...
semua dah siap, cuma tinggal nak beli buku2 sekolah jer.

ibuhebat said... [Reply to comment]

anak saya nak masuk darjah satu.. huwaa...

atty's said... [Reply to comment]

mia dah besar..tak lama lagi dpt adik :)

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said... [Reply to comment]

alamak lum start beli barang sekolah kyra la hehehe sibuk cari tadika baru yg ada taska leh letak 3 badik sekali ..rata2 taska x amik baby nampak gaya kena pisahkan kakak dari 2org adik beradik yg lain huhu

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

mia akan jd kak long dh next year heheh

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

memang cepat..jue tahun depan farisyah dah darjah 1..rasa mcm baru je lagi lahirkan dia

iietamalek said... [Reply to comment]

tula kejap jer rase kan..anak saya sy dah nak start hntar taska tahun depan,.taktahulah mcm mn nanti..

mama tisya said... [Reply to comment]

mcm gaya dh msk darjah 1 kn...tisya tadika nasibaik bole pki kasut/slipar...heheh

anis said... [Reply to comment]

dah beli kasut sekolah. anis belum beli lagi. tak tahu nak beli kasut atau pun pakai seliper je.

Afne said... [Reply to comment]

waahhh dh shopping brg sekolah mia. aku tak prepare apa lg utk hana. kasut sekolah dia pn kira msh baru. uniform semua sekolah sediakan, kita sediakan duit yuran tahunan je.

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

x sbr plak nk beli brg skolah zara..agak2 antar tadika agama, cikgu kisah x bwk beg gmbr barbie..?? dpt agak kalau bwk zara beli brg, mesti cr yg barbie takpon princess.. wuwuwuwu

Zie said... [Reply to comment]

dah masuk sekolah seronok kan... emm dah beli yer.. me belum beli apa2...

watyz said... [Reply to comment]

aku pon nak kena shopping brg2 skolah abg iman. kejap je kan anak2 kite dh besar. dh nk skolah... :)

Ya ALya said... [Reply to comment]

sekejap je masa berlalu kan.....

amiey lee said... [Reply to comment]

Aku pun excited nak hanta sarah...dh tanya PASTI area umah mak aku ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...