MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 4, 2012

free 4d scan

jumaa last week dekat nak balik dah ada kawan ym, bagitua ada free 4d scan kat klinik mediviron sri gombak.kita pon bagitau mana yang sempat je ada 2,3 orang kwn2 yang pregnant kita wazap diorang.ingatkan just nk bgtau kwn2 je..skali kawan kita tanya ko xnak scan sekali ke?eh..bole ke?kan baru 8 weeks bole ke scan 4d?jadi untuk dapatkan kepastian kita call tros klinik tu..

staff klinik tu cakap bole..kalau nak scan ni mula dari 8 weeks keatas..ok la ngam2 la kita dah 8 weeks kan...semalam petang g la klinik tunggu xlama pon..idok la beratur sampai keluar masa kita sampai ada la turn 3,4 orang je kena tunggu..

masuk je bilik scan doc tros scan dia tanya dah bape weeks?kita bagitau la 8 weeks,scan punya scan dia kata eh saya xnampak pon bb awak ni..btol ke awak pregnant ni?haih apa nye soklan doctor ni hehee..xkan kita tak pregnant saje suka2 nak g scan kan...

last2 memang xnampak puas doktor godek2 scan tu xnampak juga..dia suh datang lagi seminggu atau 2minggu lagi scan lagi skali...dia kata sepatutnya 8 weeks dah bole nampak dah..awak ada bleeding ke?kata doktor alamak..tetiba mcm seriau...jantung mcm bdegup laju..

tapi fikir positif je la kan..maybe sebab baru lagi tu xnampak kot..tunggu ari jumaat ni baru nak g buat buku baru..nak start checkup.dulu masa mia xingat plak berapa bulan start scan.petang semalam si nana keding pegi scan dah nampak dah bird bb..hehehe..beznye dapat bb boy...si nana keding tanya kalau kena bayar kt si ni berapa dia cas 4d scan, klinik tu cakap RM80 je, eh murah nye! rata2 tengok kwn2 wat 4d scan seme dalam RM100 keatas kan?sape nk wat 4d murah g la klinik ni, dekat area sekinchan ikan bakar sri gombak



Published with Blogger-droid v2.0.9.

16 ribu orang memberikan idea bernas:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said... [Reply to comment]

adehhh dengar doc ckp cam tu risau plak ... maybe kecik lagi atau x sampai 8week lagi kot

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Baru lagi kot nana,.tu sbb xnmpk lg..
Tggu mggu ke 16-20 baru nmpk clear =)

SYANI said... [Reply to comment]

La.. lambat tahu.. melepas!

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

8 minggu tu awal lagi rasanya.. cer tunggu lagi k..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

baby kecik lg tu...:) kalau me preggy boleh lah me dtg scan kat situ hehheh kalau ler

mama tisya said... [Reply to comment]

oh bole plak 4D scan dlm 8weeks ek..dlu masa wat kt pusrawi katanye 7bln ke atas ..tktau la..kot skarang ada peralatan lg canggih..dkt je ngan umh ni...

juelee said... [Reply to comment]

wah boleh scan 4d 8 weeks ke atas? canggih la skang.. dulu masa saya scan kene 28weeks ke atas... saya bt kat kelana jaya emdical centre RM90 je.. heheh tp best sbb nampak sebijik2 muka idung mulut seme.. siap org tu bg video baby.. so nampak la rayyan ngah isap jari waktu tu hehehhehe

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

kadang2 kita kira 8 minggu tapi scan biasa tak sampai lagi 8 minggu tue yang tak nampak...

~aYu~ said... [Reply to comment]

alahai.. mmg dkt je dgn umah ayu.. tp ayu baru 8 weeks gak.. harap ada lagi promotion pasni..

iietamalek said... [Reply to comment]

mungkin kecik lagi tu..tu yang tak nampak..

yan jua said... [Reply to comment]

awal lg la tu beb....aku dl masa 7weeks mmg dh nmpk, tp bdn org lain2...dont worry ok...pk positif.

beznya buat 4d, aku dl sempat buat 3d je tu pon perut dh bsr..huhu...nnti pregnant lagi nk buat 4d plak..hehe..

nana keding bb boy ye? aku masa scan 4bln mmg dh nmpk bird dia...ko nk bb boy ek? meh amik aura Irfan..hehe..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

x pe na...PK +ve je kan..insyallah..ada..mmmm...sue dolu 4D izz rm100...mmmm...klo nampak kena byr...x nmpk muka dier x cas..kikkik

yan jua said... [Reply to comment]

eh lupa nk tnya..ko ada wassap ek? nnti aku add ko no tepon sm ke?

SyaNa said... [Reply to comment]

kalo aku pn debor dgr doc ckp gitu
takpe kecik lg tu
jaga diri ye nana

amiey lee said... [Reply to comment]

Beb takpa..aku dulu pun scan tak nampak apa.... conpuse..dh 3 bulan baru clear

Afne said... [Reply to comment]

aku scan aritu klu ikut kiraan 8-9 weeks tp doktor kata saiz dh 10 weeks. igt nk check degupan jantung sbb yelah aku kan ada pengalaman lps kan. tp taks angka dpt tgk tgn kaki baby gerak2 aktif sgt.

takpe nana, lain org lain perkembangannya. InsyaAllah, semua slmt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...