MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 31, 2012

hari pertama sebagai warga kluang

arini ari pertama saya jadi sebahagian dari rakyat kluang...pagi tadi semangat ajak amrul g pasar...kita ni ingat pasar kluang macam pasar keramat sampai petang buka lagi..haah sampai pasar kul 10 seme dah tutup hehehe..bengong juga aku ni kul 10 baru nk g pasar...amrul kata sini pasar buka awal tutup pon awal ceh bukan nk gtau awal2..kita beria siapkan list barang nk masak2

dah pasar xbuka g la kedai jual barang basah.kita ni semangat membara nak memasak kan...beli la barang masak utk seminggu punya...beli sotong, ikan, daging, ayam sayur2...pastu dalam pale otak dah plan nk masak mcm2...

abes g bli brang dapor singgah kluang stesen..bekpes kul 11.30 hahah xguna nye suri rumah bukan nak masak makan kt luar lagi...hahaha xlarat la..pagi tadi kul 2 baru sampai pg ni kemas skit2 apa yg patut..larat nak masak lunch je..tu pon xde masak beria..

arini lunch buat sambal sotong kuah kasi banyak pastu goreng ikan 3 ekor..kemungkinan lepas ni aktviti berblog sedikit terhad sebab line internet yang tak berapa bagus...xpe la janji dalam sehari ada update kan. insyallah saya akan cuba update setiap hari walaupon lewat...

kepada kawan2 maaf kalau saya tak sempat membalas seme komen2 korang & tak sempat bw ke blog korang juga..kat sini internet mmg mcm haram skit ada masa slow kalah siput sedut..kalau dia laju kalah plak roket



mulai hari ni memang saya dah berazam nak belajar masak, secara jujur nya saya mengaku saya tak pandai masak..maksud saya bukan tak pandai langsung tp kalau nak masak yg tak pernah masak saya kena tengok resepi ahah..menda yg saya pandai masak sangat terhad..mcm sambal2 tu saya pandai la..sup, tom yam, kuah2 air, asam pedas saya pandai

bab kari, kurma, masak lemak cili api memang saya tak pernah masak ulang suara TAK PERNAH tapi insyallah klw tengok resepi saya boleh buat..moga2 nant saya akan terer masak mcm cef2 handalan puii hahaha
Published with Blogger-droid v2.0.9

19 ribu orang memberikan idea bernas:

Rozita abd rahman said... [Reply to comment]

kluang tu rumah kat area mana?

mama tisya said... [Reply to comment]

pasni byk la entry masak memasaka..lprrrr la plak

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Takpe..blja masak cmpak2 sedap kot..hehe

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

dulu my elder bro dok kat kluang :) masa tu me sek men..sempat lah pegi sana few times :)

Kak Mahh said... [Reply to comment]

Duduk oerumahan mana tu?
Masih begitukah Kluang?
Dah lama 13 tahun akak tinggalkan Kluang.

juelee said... [Reply to comment]

selamat masak memasak hikhik nnt sampai satu tahap dah tak tahu nak masak apa... susah jadi chef kat rumah ni... pk menu nak masak apa tu yg paling mencabar

diana said... [Reply to comment]

memasak ni nak kena cuba..belum cuba belum tau..heheh

adda syuhada said... [Reply to comment]

sedap plk tgk gmbr tuh..

sHaRiNa eLyaNa said... [Reply to comment]

kuih apa tu kak? 1st time tgk cm sdp ja heheh

Gieyana said... [Reply to comment]

bestnyer beb...all da best k...:-)

Afne said... [Reply to comment]

takpe nana, ambik peluang jd sahm ni buat perkara yg kita jarang buat sblm ni (chehhh.. pandai aku nasihat org! ekekekkkk). afne dh 6 bln jd sahm pn msh belajar menyesuaikan diri. penat mmg penat tp seronok jaga anak sendiri.

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

nory lagi teruk kak, langsung takde seni dlm bidang masak memasak ni...hhehehe

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

naseb baek la ada blog n fb..
tau jugak la perkembangan nana mia n famili kat sana nunnn..!

pasni byk la up entry2 resipi hihi
kalu tak sblm ni laksa jek, kikikikiki...

selamat tahun baru nana! ^_^

iietamalek said... [Reply to comment]

Di tempat baru la ni yer...

amiey lee said... [Reply to comment]

Huhu takpa beb..chaiyokkkkk

Nur-nba said... [Reply to comment]

Memang pasar Kluang tutup awal.. Orang Kluang sekarang suka beli belanja kat Econsave.. Nanti Nur balik Kluang bolehlah jumpa Nana.. Sedapnya roti bakar tu..

Fara said... [Reply to comment]

Kak Nana kalau nk beli barang basah..bole pg Song Mart..situ byk jugak.. :)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

sonok plak jadi surirumah kan..pahala bsr tu...

beb...ko kata ko x pndai msk..aku pun sm le weh..kalau nk msk hat yg best2...kena gak tgk resepi.

ko skurang2nya pandai gak buat kek..aku ni..x penah beb..huhu..malu haihhh..sbb kt umah tak oven...haha

marscomp said... [Reply to comment]

Pasar kluang tutup hari isnin la.sebab hr isnin ada pasar tani kat trafikight kg melayu.harap maklum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...