MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 27, 2012

life of PI

cite ni mengisahkan PI atau nama penuh dia Piscine Molitor Patel, nama yang diamek sempena nama kolam renang dekat france hehe...kelakar juga cite ni...cite pasal PI ni dia cite la balik kisah silam dia masa dia kecik.

pi ni bapak dia ada zoo sendiri, satu ari tu diroang sekeluarga kena pindah ke canada, bapak dia nak mulakan idup baru kat sana..diroang pindah la naik kapal kargo angkut seme binatang2 yang ada dalam zoo bapak dia..

sampai kat lautan filipina tetiba ribut kencang..si pi ni gatal nak keluar tengok ribut kuat, mak ayah & adik dia memasing lena tido...masa dia keluar tgk ribut kuat tu baru dia sedar yang ribut tu bukan ribut biasa...bila nampak krew kapal seme tercampak dalam laut pi cepat2 pegi dekat mak & ayah dia dalam kapal tengok2 bilik mak ayah & adik dia dah tenggelam air..

pi selamatkan diri naik bot kecik, dia nampak kapal kargo tu tenggelam depan mata dia..mak, ayah &adik dia mati..seme penumpang dalam kapal tu mati dia sorang je yang hidup....lepas terdampar kat lautan dalam bot penyelamat yang mana dalam tu ada zibra, orang utan, satu binatang kecik yg buas ada juga sekor harimau...

pi terpaksa plak buat rakit sendiri sebab xnak duduk dalam bot sama dengan harimau takut harimau tu makan dia..lama juga la dia terdampar kat tengah lautan...sampai la satu masa dia tak tahan asik nak kena fight ngan harimau tiap kali nak dapatkan bekalan makanan dalam bot tu..dia pon try jinakkan harimau tu..sampai arimau tu xganas lagi...

last2 pi dapat di selamatkan orang jumpe kat pesisiran pantai mexico..binatang lain yg dalm bot seme mati kecuali harimau masa sampai mexico tu harimau tu yang kurus kering sama mcm pi masuk dalam hutan & menghilang mcm tu je

ok la cerita ni menarik rasanya klw tgk 3d lagi menarik sebab scene2 kapal terhempas tu memang gempak juga la..cumanye jalan cerita dia agak slow je

 


Published with Blogger-droid v2.0.9

7 ribu orang memberikan idea bernas:

abah khalisha said... [Reply to comment]

Dah tengok dah jumaat lepas..ngan wife dan anak..tp disebabkan iklan dkt setengah jam last2 Nur Iman tertidur.hehehe. tp mmg best!

diana said... [Reply to comment]

macam dia belakon sorang je..heheh

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

uniknya jln citernya tu

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

best ek ceta ni...byk tul ceta br eden ketinggalan..haha

Nieyl said... [Reply to comment]

tak tgk lg...

p/s: jom join contest blog nieyl :)

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Best ke tak?
Berbaloi x kalu tgk dgn tiket berbayar? =)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Jrg tgok wyg la nana..best je ada geng ek nk tgok wayang..hubs kurang suka..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...