MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 11, 2012

maternity pants

perut belom boyot lagi..tapi elok lah kita wat persiapan awal..nanti dah pindah kluang susah plak nak carik JJ, nak soping jj kena g JB la jawabnye..sebelum ni ada la usha kat kiosk2 kat giant batu caves tu tepi atm machine ada satu kedai juai baju mengandung..tengok la suar jeans dia..sehelai RM90 mujor la tak beli..nengok saje...kat giant tu kalau jenis jeans RM90 klw jenis khakis RM80 

last week g jj tros g kat scarlet nengok jeans selai RM49, khakis RM59 rembat selai jeans, ingat nak beli dua helai jeans tapi ada satu kaler je..so amek satu je dah la..dalam koleksi ada 2 lai je maternity pants ni masa ngandung mia dulu beli 2 helai je, pastu lebihnye kwn opis kasi pinjam haha..dia kata pakai la..kang dah beranak pulangkan balik save duit kita hehe..mujor size sama.

sesambil packing barang nak pindah ni kan, jumpe la balik suar ni masa zaman pregnant mia dulu...kena simpan elok2 ni nanti start 5 bulan dah bole sarung balik dah ni..dua helai ni pon beli kat scarlet je..murah xkose nak branded la..pakai skejap je pas beranak simpan balik hehe..beli murah je cukup.

ni jeans hitam 5 tahun dah usia dia mcm baru lagi
 kain jenis khakis ni bli kat scarlet juga pon elok lg
.
ni suar baru kita..blom bole pakai lagi tunggu perut beso nnt 
.
ada satu tragedi masa beli suar ni..masa soping suar ni g ngan pasya, masa amek size m, try2 cam ketat so kita dalam fiting room jerit la kat pasya suh amekkan size L, kita pon satu tak cek kan..sarung je la suar ni ha..ok la longgar sikit nanti perut beso ok la ni..

skali balik umah kan nengok kat suar tu size XXL haha..tros wazap pasya kejam nye ko sya..amekkan size XXL haha..pasya kata kat hanger size L ingat suar pon size L..sudahnye esoknye kita g balik JJ tukor suar dari XXL kepada L, masa nak tukar tu kan seme size kat hanger tu tak betol dengan size suar...kena tengok btol2 kita ni memang bukan jenis teliti mmg selalu jadi gini haha..
/

kita kalau time pregnant lagi suka pakai seluar dari pakai baju mengandung, tapi sebab dress poplook pon banyak bole la kita wat uniform masa perut dah beso nanti hehe..jimat kan, tak pregnant bole pakai, pregnant pon bole pakai
Published with Blogger-droid v2.0.9

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Zura Lee said... [Reply to comment]

zura dulu masa ngandung pakai seluar kain yang boleh cerut kat perut tuh... beli kat pasar malam.. RM25 je sehelai..sampai ke 9 bulan boleh pakai jgk...sangat selesa !!

::NureeN:: said... [Reply to comment]

tahniah yerr... nana preggy dh brapa bln??
sama la kita slalu beli brand ni kat jj kan.. kalu kat cini sllau ada n jj ngan umah 5minit jerr :)
t c yerr

SYANI said... [Reply to comment]

Yang kat Batu Caves tu memang mahal giler.. Saya pun pi shopping kat JJ je cari pakaian maternity.. Nak lagi murah pi Tanjung Malim... rambang mata oooo

SyaNa said... [Reply to comment]

best nye bleh start soping baju peknen
doa2 kan la aku mudah dpt adik Iman ni
:-)

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

aida, walaupun tak pregnant, byk baju or seluar beli scarlet punya. bleh la dari segi pattern & harga :-)

watyz said... [Reply to comment]

aku pon pakai scarlet punya. murah pon ye jugak...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue tak penah pakai maternity pants ni..mesti best kan...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aku pon smpn baju/suar preggie dlm 1 box,brh2 elok le lagi

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

banyak ek dress pop look...untung arr...leh guna waktu preggy...

~aYu~ said... [Reply to comment]

sy 4 bulan preggy dah pakai uniform mengandung.. tak sabo nk nampak comel..huhu

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me suka pakai dress yg kembang2 tu time preggy ;)

mama tisya said... [Reply to comment]

suka pkt suar maternity scarlet tp bkn yg jenis jeans tu...sbb slesa..hah klakar falsya p amik xxl trus...tp tu la hanger tu tkleh pki tu kena belek

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

sama..semua bju kerja bli kt scarlet je..cantik2..hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

alahai..teringat time pregnant dulu.memang kena pakai suar mcm nie jer la.baru selesa..

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Falsya.wat lawak la.. =)

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

tak saboooo nak membeliii jugak!! pdhal baju pegnen aritu ade lagi.nak tambah koleksi sikit lagi..hehehheehe

BoNDa.... said... [Reply to comment]

banyak dah koleksi tue....hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...