MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 12, 2012

my 1st peplum

tinggal 2 hari lagi diah nak nikah, reception tinggal 3 hari, baju dayang2 baru siap semalam, kali ni ktorg tempah asing2 nana tempah kat cheras, fasya tempah kat tailor yg buat baju kawen diah, kita lak tempah kat lily tempat kakak kita keje dulu dia kata lily jahit baju lawa.tp memang pon kalau tailor cina memang kemas jahitan dia tak dapat dinafikan, kedai lily ni kat area cimb setiawangsa, atas klinik family, aritu ada sorang kwn tanya mana nk tempah baju, kita suggest kan lily ni.insyallah tak kan menghampakan.

kita suh dia wat baju style peplum kain plak ala2 princess (orang kata kain potong 6), semalam masa try kat kedai dia wah! puas hati...tak macam buat baju dayang2 masa kawen si nana dulu dengan kecik, sempit tang dada, ini sekali sarung tros kata wah...cantiknye..

lily amek upah RM80 tapi sebab dia kenal kakak kita dia kasi diskaun RM70 je, memang sedap dia jahit, lepas ni bole la tempah kat dia lagi.untuk majlis nikah tema ktorg seme kaler merah reception plak dayang2 seme baby blue.

seb baik perut belom membesar kalau tak, memang tak muat la hehe
terasa kosong plak bahagian tangan tu ingat klw sempat nak g cari lace tampal kat tangan
semalam masa try kt kedai tros amek gambo wazap kt gefren diorg xsaba nk tgk sebab diorg nye dah siap dah kita je br siap
baju mia blom siap sepenuhnya baju kaftan, nanti ada reben kat tengah2


semalam g jait tepi baju mia, tang leher je sebab aritu orang tu tertinggal jait kat leher, bila tanya bape?dia kata 50 sen, kita xde duit kecik kasi la RM5 pastu dia kata singgit la eh...saya tak de duit kecik..eh bole gitu?kita bukan bkira sangat ngan 50 sen tu tapi xelok la meniaga mcm tu..lain la klw kita sendiri yg cakap xpe la..keep the change la 50 sen tu..apala..meniaga tak amanah gitu..seb baik kita redho haha..
eii xsaba nak sarung peplum
Published with Blogger-droid v2.0.9

60 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Cantek sgt la nana!
Mmg uptodate la uols ni dgn fesyen2 hehe

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik peplum tu

juelee said... [Reply to comment]

lawa... murah pun murah.. saya ada nak tempah peplum tu, die amek RM200 terus x jd.. now ada je kain tu kat rumah.. tapi kain chiffon la..

abah khalisha said... [Reply to comment]

perempuan + baju + tudung tul tak??

mrsfiza said... [Reply to comment]

woaaa cantik..tringin tp kita tkut nk cuba..punggung lebaq sgt kita ni..

notti netti said... [Reply to comment]

lawa..lawa...eh nanti net nak bg guest book diah kat nana yer.

aanie said... [Reply to comment]

cantik..teringin nak pakai gak peplum ni...

yana lyana said... [Reply to comment]

cantik :)

MAZLIZA ABD RAZAK said... [Reply to comment]

HAI...
SALAM KENAL, CANTIK PEPLUM.
BETUI KA GAMBAR AWAK ADA DALAM KALENDAR SUNSWEET TU (",)

Myra Jay said... [Reply to comment]

Cantik... klau tinggi sesuai le, macam Myra renek dan kembang ni tak berapa nak sesuai dan cantik..heeee

SyaNa said... [Reply to comment]

cantek weiii
x sabar nk tgk full dress ko

Miss uCu said... [Reply to comment]

cantiknya..:)

myfara FLK said... [Reply to comment]

cantik lah baju nana..tak sabar nak tgk full dress korang..

bunga_rose said... [Reply to comment]

wahh nampak lawa.. tak sabar nak tengok versi gambar penuh nanti, mesti cantik

~aYu~ said... [Reply to comment]

mmg cantik sgt...ayu pun ada kain kosong ingat nak tempah wat peplum gak.

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

cantek... skang mmg tgh trnd peplum...

atty's said... [Reply to comment]

cantik baju peplum nana..warna pun lawa

MRS. K said... [Reply to comment]

color gojes

Zura Lee said... [Reply to comment]

cantik la peplum..tp zura tk confident nak pakai..

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

cantik la...aku pon tgh gedik nk try peplum gak...hehe

amiey lee said... [Reply to comment]

Beb cantikkkknyeeee..aku tringin nak sarung peplum tp tak de tmpat nak buka tuk nyusu plak..kang kna hntar kedai oter ;(

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

canteknyer...nory beli siap je ritu...ingat nak try tempah lah plak pasni..hehe

Cinta hazanis said... [Reply to comment]

cantik. kita pun suka peplum.:)

watyz said... [Reply to comment]

cantik... sesuai ngan kaler tu... :)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sweetnya kalernya tu :)

AyuArjuna So Sweet said... [Reply to comment]

nana canteklah peplum tu...errkk nana guna kain jenis apa yerkkk

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
thanks nad
ala..tak de la uptodate mana
cuma berkenan nengok je peplum dok tgh glamer skang ni kan hehee

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
heheh tq..

Nana said... [Reply to comment]

@juelee
mak aii mahai gile sampai 200
klong ingt kena seratus gitu
bila dia ckp 70 eh murah nye
cam xcaya je

Nana said... [Reply to comment]

@abah khalisha
hahah btol sangatt

Nana said... [Reply to comment]

@mrsfiza
fiza wat labuh ok kot
kita pon punggung lebar tu pasai suh dia jait labuh tutup punggung hehee

Nana said... [Reply to comment]

@notti netti
tq net
owh bile nk bagi ek
bole2

Nana said... [Reply to comment]

@aanie
apa lagi rembat la hehee

Nana said... [Reply to comment]

@yana lyana
tq..

Nana said... [Reply to comment]

@MAZLIZA ABD RAZAK
thanks..
betol btol2 hehee

Nana said... [Reply to comment]

@Myra Jay
akk ni mj jenis xkira
sesuai ke tak
klw tingin akk pakai je hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
thanks
aku pon xsangka
lawa baju ni bile dah siap
dah xsaba nak pakai dah ni ahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Miss uCu
tq :)

Nana said... [Reply to comment]

@myfara FLK
tq..
baju ktorg seme lain2 design hehee

Nana said... [Reply to comment]

@bunga_rose
hehe nnt kita up eh versi penuh

Nana said... [Reply to comment]

@~aYu~
tengah trend kan
bila lagi nak melaram esok perut dah beso xleh peplum dah hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Amyra Chuari
ahh tu la
tengah in kan trend ni

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
tq kak..
:)

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
mekaseh

Nana said... [Reply to comment]

@Zura Lee
hehe ala
klw rasa tingin
pakai je..
saya xkisah je
mmg badan berisi
tapi nak juga pakai ahahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Zura@Iwan
hehe jom la kita berpeplum

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
beb ko tempah la
suh dia wat zip depan
sesuai utk menyusu

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
tu la baju siap mmg berlambak
tapi kebanyakan kain jenis melekat
mmg segan nk pakai

Nana said... [Reply to comment]

@Cinta hazanis
tu la berkenan
dah lama tingin nk ada

Nana said... [Reply to comment]

@watyz
mekaseh
cuma aku da lebor je xbape cantik ahhaa

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
lembut je kan hehee

Nana said... [Reply to comment]

@AyuArjuna So Sweet
alamak xtau la ayu jenis apa diah yg beli ni
lebih kurang dutch satin gitu la

Wansteddy Tales said... [Reply to comment]

selama ni tgk org pakai je. skrg dah ada stok peplum sendiri. kembang kempis idongku pueh hati hahaha

Ezna said... [Reply to comment]

eh cantiknya warna ni. very the lembut one :-)

Ayu Zarina said... [Reply to comment]

cantik design peplum..tapi ayu tak terbuka hati lagi nak beli..may be sebab ayu fikir ayu ni tinggi so nanti pakai peplum nampak vontot gitu..haha..tgh hunting dress kembang yang sopan dan cun cun..kalau ada link bagitau ayu ye..

miza yusof said... [Reply to comment]

Cantik peplum kak Nana :)
Kaler pun lembut. Nak tanya akak guna material kain jenis apa eh ? nampak macam keras sikit dan terletak elok je dekat badan akak.

Iela Faziela said... [Reply to comment]

sis..bley x share address n phone no.tailor 2??tgh crk tailor yg bley jht baju peplum...tq sis...

Iela Faziela said... [Reply to comment]

sis, bley tau x address n contact no.tailor 2??

Dalila Lalala said... [Reply to comment]

boley bg email / contact tailor tu?

TQ

Dalila Lalala said... [Reply to comment]

bley bg contact tailor tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...