MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 24, 2012

pindah randah

selesai langkah pertama...adeh penat weh...walaupon bukan kita yang mengangkat seme barang2 ni..dok kemas sikit2 tu pon penat juga...sehari dua kotak kemas haha..xleh buat keje beria2 letih...
ari ahad lepas barang2 ktorg dah selesai punggah masuk dalam lori..alhamdulillah..allah permudahkan urusan pindah randah ni...

ramai yg tanya, amrul xdapat lori askar ke?untuk pengetahuan walaupon amrul askar..bukan senang2 nak dapat lori askar tu klw nak pindah melainkan klw amrul di posting keje kt mana masa tu baru la di sediakan lori utk berpindah...kalau kita sendiri yang nak pindah pandai2 ko la cari lori sendiri

sebelum pindah aritu kita ada sevey2 lori kebanyakan rate 1000 ketaas...phewww mahainye..memula amrul kata klw lori 1000 kita xyah la bawa barang2 tu bawa baju je..tinggal la seme perabot bagi sape nak..ntah camane si nana keding call..dia kata ada satu lori nak g jb amek barang kraftangan, dari kl lori tu kosong, nana dah tanya owner lori tu dia kata dia cas RM300 je utk bwa barang2 ni g kluang..fuuhhhhhhh....mujor....selamat duit kita RM700..murah gile kan?dari kl ke kluang RM300 je tu pon sebab mmg lori ni nak g jb amek barang..

semalam amrul panggil la mana2 kwn2 yang free tlg punggah2 barang dalam lori..sekejap je xsampai sejam dah siap..bukan banyak pon barang ktorg bawa..banyak yg tinggal..ktorg bawa sofa, kerusi jati, kabinet tv, almari baju, kotak baju plastik tu dua pastu kotak2 seme baju2.

meja makan tinggal kasi kakak, peti ais tinggal kasi mak, mesin basuh tinggal kasi adik amrul, katil tinggal kasi adik amrul, kabinet dapor tinggal kasi kakak..banyak brg yg tinggal tu sebab kt kluang dah complete seme ada, xleh nk bawa nanti nk letak mana plak kan semak je..

ari sabtu baru hegeh2 nk kemas hahah..
 ni seme amrul nye keje la bahagian beso2 ni
.

.
lori 3 tan yg kosong, masa ni br sampai
.
 part yang seksa nak turunkan kabinet tv la..berat nak mampos sian diorg hehe..lepas tu apalagi open table la banje diorang yg tlg2 tu
.
dah muat2 seme saparuh lori je barang ktorg
.
 dua orang ats lori ni abg askar..hehe seb baik ada diorg..ada 6 orang seme yg tlg2

.

barang2 ni akan gerak ke kluang esok, saya plak masih keje sampai 28 hb, amrul plak kebetulan dari minggu lepas sampai minggu depan dia kena keje kt kl..so kami bertiga akan pindah kluang ahad depan, 30hb 
Published with Blogger-droid v2.0.9

14 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

nasibaik ada lori murah yg menghala ke jb..save duit 700...mcm jauh je nk pindah...lps ni contact thru fb,blog n whatsapp je la

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

selamat berpindah nana!! dh jauh lah nana dari tempat me lps ni...:/

mummy_ayu said... [Reply to comment]

memang penat bab pindah2 nie..Ayu dulu lori 3 tan..penuh.sampai ada yg naik keta, ada yg bawak sikit2...
Nana tak boleh keja berat2...biar Amrul yg buat tau..

abah khalisha said... [Reply to comment]

mmg penat pindah randah ni..AK pernah dulu pindah dari rumah sewa ke rumah sendiri..fuhhhh..letih

watyz said... [Reply to comment]

eh aku plak yg sedih baca n3 ko ni... hehehehe

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

fuhhh mmg penat kn wpon kita x angkat...aku dh penah pindah 2-3 kali , mmg letih tu...

ni pn tpk nk pindah..tp duk tangguh2...sbb ada pro n contra nya..huhu..

jd warga kluang la ko lps ni...

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Nana, sedih plak rase na...
Sbb nana nk pindah ni...
Takpela, kita masih bleh berhubung ngan fb n blog kan? =)

Ya ALya said... [Reply to comment]

sedih lak baca entry ni...yela sebelum ni semua kisah dari rumah ni kan.....pasni dengar cite dari kluang lak......

ieda said... [Reply to comment]

aduhh nana .. jgn beria sgt ye dik .. kena ingat pada kandungan yee ..

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

selamat datang yer nana...jadi orang johor la plak nana lepas nie...

diana said... [Reply to comment]

memang mahal la sewa lori nih..akak saya dari jb ke perak pun kena seribu lebih.

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Ala..xdok kl dah ye..hmm..even xpnh jmpa to rsa jgk sedih nana nk pndah jauh..

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

nasib baik dpt lori murah kan..rezeki tu kebetulan ada lori kosong nk amik barang..kite aritu pon mujur dpt gak lori askar..brg giler byk smpai mintak 2 bijik lori sekaligus..mula2 ingat perabot byk nk tinggal tp sbb dpt kuarters besar karang kosong plak umah tu tak cukup perabot..kekekeke

nway, slamat berpindah nana..slow2 wat kerja ye almaklumlah tgh preggy kan..=)

sHaRiNa eLyaNa said... [Reply to comment]

mesti pnt kan? nak tlg bole heheh tp jauh la kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...