MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 19, 2012

safi kliq 2 : behind the scene

panjang kisah behind the scene ktorg ni..kalau ingat balik mcm2 kenangan, kitaorang sampai snap gambar 3x sebab nak kan gambar yang terbaik..

ok kita mulakan dengan minggu pertama, kita ada beli waterproof camera, murah je harga dia RM36 bli online je...masa nak shoot pertama kali tu ktorg ajak kbob laki nana keding tolong amekkan gambar ktorg dalam air..lepas je 4,5 snap tetiba kamera tu masuk air! haram jadah kata waterproof haha...udahnye...ktorg snap pakai dslr kat kolam tu tapi atas air je la bukan dalam air ko gile?nak pakai dslr dalam air jahanam menangis tak berlagu
ni la waterproof camera yg waterproof lah sangattttttttt tu kan haha
kamera ni mia buat main baling2 je hahaha xguna btol nipu orang je kata waterproof!

ni antara gambar yg ktorg submit juga...masa ni kamera yg konon waterproof tu masuk air tros tuka plan amek pakai dslr
lepas 2minggu lepas amek gambar yang pertama tu deah pinjam kamera bos dia, kamera yang khas untuk diving, bos diah ni kaki diving so ktorg pinjam la bos dia punya..baik ati bos diah dah la kamera tu baru beli xpernah pakai lagi ktorg yang rasmikan

bila dah dapat kamera tu, ktorg g la kat warisan rimba nak amek gamba dalam air, memula kakak owner chalet tu kata air kolam akk baru tukar jernih..sekali sampai je esok paginye air mcm keruh sebab malam tu hujan...(masa ni ktorg buat seprise beday amrul pastu alang2 amek gambar dalam air)
nengok air keruh kan?bila nengok hasil gambar xlawa..sebab air keruh dia ajak shoot lagi sekali kat swiming pool umah akak kita
yang ni memang sepantas kilat ktorg amek sebab nye klw ikut kan tak bole masuk swiming pool dengan full dress tapi ktorg ckp kt pak guard tu kejap je..dalam 15 minit je main amek je gamba tak tengok2 dah naik baru nengok hasilnye

owh ramai yang tanya mcm mana amek pic dalam air mcm ni?
senang je..amrul dia kena menyelam pastu ktorg pon menyelam juga xlama dalam 3,4 second dia tekan la snap wat set burst skali snap 10 shoot mcm tu, pastu menyelam lagi snap
keje gile kan?hahah dah safi kata amek gambar dengan cara yang kreatif..konon2 mcm ni kreatif la
idea utk amek gambar dalam air ni sebenarnya datang masa kita tengah buka fb seminggu selepas safi announce contest tu...tengok ada gambar penari ballet dalam air tros wazap gamba ni kat gefren, apa kata kita buat mcm ni nak?amek gambar dalam air..diorang pon kata ok..naseb baik seme berani dengan air..nak kena buka mata & senyum dalam air..si nana keding kata kalau dia join memang dia xbole nye nak senyum & buka mata dalam air mau lemas dia kata haha..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

36 ribu orang memberikan idea bernas:

ieda said... [Reply to comment]

perghh dikk
gigih kowang kan
hasilnyaaaa !
haaaaaaaaa memang dahh !
tahniah
berbaloi2 tuuuuuuuu

uhuhu kalau akk xlepas lahh .. sama macam nana keding gak x leh nak buka dan nafas dlm air macam nie uhuhu

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Kretip! Suka suka! Hehe

Afasz said... [Reply to comment]

wahh best nye.

Lynn Hamzah said... [Reply to comment]

huhuhuhu...bukan senang nak menang ek nana...lynn kalau amek gambar gitu comfirm yg pertama lemas...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

pic yg sgt kreatif!!

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg best tul gmbr korang dlm air...tp yg bli camera waterproof yg tk proof tu mmg hampeh ye..hehehe

SyaNa said... [Reply to comment]

hahahaa aku tgk pn kagum
aku x bleh bukak mata besor gitu dlm air
siap senyum plak tu
kagum makkkkk

atty's said... [Reply to comment]

insyallah , Boleh menang nie..kreatif giler nie .

Yan Ty said... [Reply to comment]

Superb NICE!!!

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

usaha gigih yg berbaloi..mmg ptt menang nana...thniah again:)

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

nory ada satu gmbar mcm ni, tgkap kat sunway lagoon..tu pon pksa mat bangla tu menyelam utk snap gmbar kami..hehe

amiey lee said... [Reply to comment]

Suka ngan effort korang...chaiyokkkkk.... aku jd suppporter huhu...aku ni takat atas air beranila..kalau nyelam semdang tutup mata suma...hahahahah cmner korang leh buka mata..buat kelas wei ajar aku hahahahahaha

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

gud idea! terbaek! tahniahhh ^^

AYuNG said... [Reply to comment]

fotogenik korg sumanya =)

miza yusof said... [Reply to comment]

gigih betul kak nana and the geng. tkpe yang penting usaha berbaloi. dapat hasilnya :) tahniah :)

ayu Ismail said... [Reply to comment]

kreatif sangat.....kalau akak tak mampu nak buka mata dlm air.. ni siap senyum lagi:-)

Nana said... [Reply to comment]

@ieda
hahah bukan bnafas dalam air
tahan je nafas
sekejap je

Nana said... [Reply to comment]

@Nad @ MamaZN
hehe makaseh

Nana said... [Reply to comment]

@Afasz
hehe apa yg best

Nana said... [Reply to comment]

@Lynn Hamzah
tula
bukan senang nk menang
peserta pon beratus join

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
thanks mz

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
hampeh nye kamera waterproof hahaaa

Nana said... [Reply to comment]

@SyaNa
hahah sekejap je wei
buka mata dalam air
seme jadi kelabu
xnampak clear

Nana said... [Reply to comment]

@atty's
akak dah menang pon hadiah saguhati heheee

Nana said... [Reply to comment]

@Yan Ty
thanks,,,

Nana said... [Reply to comment]

@Ann@zanyra
alhamdulillah..nk menang kena usaha la skit kan hehe tq

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
haha sporting nye bangla tu tolong amekkan

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahahah sekejap je la
nyelam buka mata senyum dah
naik balik

Nana said... [Reply to comment]

@Norliza Nordin
hehe tq

Nana said... [Reply to comment]

@AYuNG
alamak segan nye hehee

Nana said... [Reply to comment]

@miza yusof
usaha tangga kejayaan kan?
nak buat lain dr lain kena gigih skit hehee

Nana said... [Reply to comment]

@ayu Ismail
heheh cuba akk try
sekejap mest bole punya

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

gigih ni :) tahniah uolllllls

Ayu Zarina said... [Reply to comment]

memula ayu hairan jugak amik gambar guna DSLR ke?? haha...tapi nak menang memang kena gigih..:))

iietamalek said... [Reply to comment]

kreatif...

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

mmg kreatif la korang..aku x reti menyelam mmg x dpt la nk buat gitu..haha

tahniah again..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...