MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, January 31, 2012

kami tak REMAJA & tak JELITA tapi kami baca URTV :)

wahahah....bez tak tajuk entry ni?

sungguh lama rasanya tak bli bahan bacaan tak berilmiah ni ahhaa..aku bli magazine pon cam eh, cosmo tu sebab nak join contest dalam dia jek...bese kan majalah gosip2 gini pinjam orang punye je xpenah nye tingin nak bli...

ari sabtu lepas dapat msg dari si nana suh carik URTV, ada sedara msg dia katanya muke ktorg ada dalam urtv..xlama tu kt fb ada kawan aku msg dia kata dalam media hiburan & remaja pon ada keluar juga..cite2 cuti safi tu...magazine jelita tu memang dah tau dah sebab akk wartawan jelita tu dah msg kt pesbuk suh bli jelita bulan 2 punye ada muke ktorg terpampang..mementang la ktorg baik ngan akk jelita tu..banyak plak gambo ktorg jek yg kuar ...cam bias kata akk wartawan tu hahaa..naseb la labu...

aku apa lagi..dah tau banyak plak magazine yg kuar muke ktorg ni stat enjin g kedai mamak...carik la majalah2 sekalian ni...ada lah 3 je yang jumpe...media hiburan lom kuar pastu majalah EH! pon rasanya bulan depan kot cite pasal safi ni...

buang duit sekali sekala hahaha...

yang artikel dari URTV ada 3 mukasurat
 dari URTV gak..muke merah masing2 lepas bersukan masa ni
wewit gambo eli, fiza & the group kemain besar ha

yang ini dalam majalah REMAJA ruangan santai selebriti page 102
ingat tak dalam entry INI yang aku cite ktorg kena intebiu shila amzah?dalam banyak2 soklan yg ktorg tanya kan, ada 2 je soalan yang keluar..lain2 tu wartawan tu pandai2 je buat hahaha....padahal ktorg tak tanya pon
GADIS la sangat kan..dia xtau aku ni dah mak GADIS hahahaa
jelita muka surat 103
 yang ini dalam JELITA
tq kak shikin..atas artikel ini :)
eh..aku perasan tau ada orang mcm kurang senang bila aku upload gambar2 ni kt FB aku...hek eleh..relek la beb...tu pesbuk aku..aku nye suka la kan?tak suka jangan lah tengok..whatever lah..think + dia jeles la tu wahahaha....statement minta penampo dah kuar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

warung soto berlada

malas nak g makan jauh2 sebab amrul dah nak balik kluang..sementara tunggu kawan dia amek kt umah g belakang umah jek warung soto berlada, yang anak MAK MAH punye (adik beradiknye adlin aman ramli) sini seme nye sedap lah..xde yang tak sedap..so far seme aku dah try dah..seme menepati citarasa

antara makanan yg ada kt sini:
1. laksa
2. soto
3. mehun sup
3. mee kari
4. otak2
5. puding karamel (sedap gilak)
6. nasi ayam

skang dah pindah kedai baru ni selesa skit, tapi satu xbez kedai ni dekat ngan longkang besar tepi dia..kadang2 tengah makan ada datang aroma longkang hahaha...pastu depan dia skit plak ada loji..klw ujan2 memang NAIK bau dia heheeh...tapi tu seme xde hal...orang jangan cakap lah memang ramai gile yg datang makan sini...

WARUNG SOTO BERLADA
No,61 Jalan Enggang,
Taman Keramat,
54200 Kuala Lumpur.
waktu operasi : isnin-sabtu dari kul 3 petang - 11 malam AHAD tutup
landmark : belakang transnasional (bengkelmara), opposite sekolah rendah islam al-amin

nasi lemak dia memang sedapp
 
 ni la peminat utama nasi lemak soto berlada

 soto spesel

 mee kari terangkatt klw ada kerang lg bez

Published with Blogger-droid v2.0.2

Monday, January 30, 2012

alhamdulillah..rezeki bersama menang RM100 voucher kenny rogers

yeay!! suke hehhe....cayalah deah..tak sia2 mengarang ayat untuk menjoinkan diri dalam contest my red experience on roasters healthy eating day..aritu kan..aku ada terperasan contest ni..& memang kebetulan ktorg plan nak  g makan masa promo red ni...aku inform deah..nanti kita join contest ni..

kitaorang masukkan 4 penyertaan..nama aku, nana, deah & falsya...tukang karang ayat di serahkan kepada deah yang bijaksana...aku plak tukang upload 4 keping gambar & caption kat FB kenny rogers...falsya & nana tukang tadah muka...hahaha..contest ni xde vote2..100% daripada pihak juri.

tak caya je..menang hahaha....sebab nengok peserta lain gempak2 ada yang ala2 berpantun seme..pastu orang lain seme ayat panjang2...ayat ktorg ni ringkas jek....simple2 pon berjaya menambat ati para juri..

tahniah juga buat nea flerida..
ni lah ayat yang bernilai RM100 ditambah dengan expression falsya...memang nampak sangat kena dengan ayat tu hehee
tak sia2 ktorg g makan aritu..kira balik modal la..hehe..eh aritu total makan baru RM50 lebey je..
korang..sila set time kita g makan KR dengan voucher RM100 itu hahaha,,,

kemenangan ke-4 utk 2012

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

tempat penginapan @ janda baik

aku saje nak share ni antara beberapa tempat2 penginapan yang ktorang sebey sepanjang berada kt janda baik sabtu lepas...mcm aku katakan lah..tujuan ktorg g janda baik tu saje nak sebey tempat2 bez sebab ada plan nak buat BBQ nanti...

lepas abes mandi2 ktorang memulakan aktiviti lawat tapak hehe..satu..satu resort ktorg singgah..kalau nak dikira memang berlambak la tempat tinggal kat sini..kalau korang rajin silah lah google..melambak kuar kang chalet2 kat sini...terpulang pada bajet memasing je..ada yang mahal..ada yang murah...

cherengin hills, tempat baru ni...letaknye atas bukit..tapi satu je yang tak siok..dia jauh dari sungai..
kat sini ada swimming pool, kalau kata nak mandi sungai kena naik kete turun bawah ke pulau santap (tempat mandi)
view dari depan hotel cherengin hilss, sejuk je mata kan
hotel cherengin, bole tahan rege dia dalam 300 per nite klw xsalah si nana penah dok sini
 teratak malaya, very ekslusif lah tempat ni....
nak tau lebih details sila terjah sini
 tempat ni cam privacy sket..siok woo nengok

 assakinah resort tau details klik bawah
 no telepon ada situ
 ha ni lah port yang ktorg pegi aritu..si nana la yg sajest tmpt ni sebab dia penah tido sini ngan family dia
nama dia chalet kobaik
chalet ni btol2 depan sungai...kawasan mandi pon agak lapang & ada tempat yg dalam paras dada kita orang dewasa
 ni gambar2 dalam bilik..nana amek pakai enset je.. 
 
contact no.. 
kobaik janda baik..heheh..

Published with Blogger-droid v2.0.2

mandi manda di janda baik, pahang

ari sabtu lepas kami berempat g janda baik ( aku,mia,nana &deah falsya kena tinggal lagi hehee.) ni sebenarnya last mnt plan ni..ari jumaat baru gedik2 memasing whatsapp nak g janda baik.memandangkan memasing xde apa nak di buat sabtu tu kan..makanye kami seme on saje..

perjalanan amek masa dalam 40 minit je kot..xjauh pon lepas terowong karak tu lalu belakang hentian genting sempah dah sampai...memang dekat sangat2..memandangkan si nana ada ramai sedara mara nye kt janda baik ni..makanye kami semua pon bernaseb baik..sebab??mulanye ktorg plan nak bli durian kt kampung2 tu nk makan tepi sungai..sekali nana singgah umah mak andak dia..nengok2 ada durian sekotak...tak cukup dengan durian manggis sepastik dia kasi ktorg..wah murah rezeki tau..baik2 belaka orang janda baik ni hehee...

ktorg pon bli nasi lemak kt kedai2 tepi jalan tu, bawak g makan tepi sungai, bentang tikar...siap ada buahan2 tempatan wah...serius..aman damai rasa..aku sangat jatuh cinta dengan kampung dalam janda baik ni...tenang je rasa.ni lah kali pertama aku mandi kt janda baik ni..& kali ke-2 aku jejak janda baik..padahal dekat je pon bukan jauh

dulu masa pestime datang sini, aku pegi umah pelakon rosnani jamil (masa keje ngan finas dulu la) ada kena buat satu klip untuk malam finas..kena intebiu mak nani..tu la pes time datang janda baik..lama dah tahun 2005 dulu...7 tahun baru jejak balik janda baik..memang terbaikkk lah tempat ni

tujuan utama kami datang sini saje nak sevey tempat..sebab mcm ada plan nak datang wat BBQ kat sini ramai2..insyallah kalau xde aral la..ingat nak datang dok chalet sini semalam...bila tak tau lah lagi...bulan 2 ingat nye tapi aku plak xleh sebab hjg bln nak g oliday.

 selamat datang ke kampung janda baik2 belakadurian pemberian orang janda baik
 riang sungguh hati angkut durian orang haha..orang dah kasi kita amek la...xbaik tolak rezeki
 khas untuk falSYA yang kena tinggal..hehhehee
tengok la betapa ktorg xpernah melupakan kau SYA...walau di mana pon kami berada..wahahahahha
 seksi la konon?
 ni mia yg cadangkan wat pose gini
mama...mia bisik2 kat mama..suh deah amek gambar haha...
 terima kasih batu sungai tolong amekkan gambar kami hehee
air sungai ni memang tersangatlah sejuk..bahagian kepala aku xbasah pon...sampai tang dada je basah,ngelat xtahan wei..beku.aku ni pon turun masuk dlm air kejap2 je nk amek gmbr pastu dok atas tikar makan manggis haha..seme menda yg bole di makan lah aku makan......si nana kata baik xyah datang mandi sungai mentekdarah je keje hahaha....
 dah abes salin baju kitaorang terjah beberapa chalet yg ada kt sini mmg banyak gile chalet pilih je mana suke dari yg mahai kepada yg murah
 sangat cantik tau kt sini
 balik tu singgah ada satu port lawa....
port teratai layu di tasik madu heheh...
 next entry nanti aku tunjukkan beberapa tempat2 penginapan yg kami bole sajeskan kepada kamu2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Journey 2 The Mysterious Island : SANGAT BEST!

 ni cite yang memang aku tunggu2 sangat nak tengok..sebab...THE ROCK!! aku suke dia...comei..ensem..kiut hehhee...cite ni ala2 kisah fantasi gitu lah...sean anderson ni dapat isyarat yang dia rasa tu dari datok dia yang tinggal kat Mysterious Island..pastu si the rock ni plak bapak tiri kepada sean ni..sama2 lah tolong dia selesaikan isyarat yang datuk dia bagi tu...& akhirnya membawa diorang ke satu pulau misteri yang selama ni diorang tak sangka wujud tapi ada depan mata....

boleh kata aku sangat2 puas hati dengan cite ni rasa nak tengok lagi sekali..best giler ok!!..seme ada..kelakar, adventure..sedih ada skit..so sape2 yang rasa tak tau nak nengok wayang cite apa..pegi la nengok cite ni..dari 10 bintang aku kasi markah penuh! hehehe....

part yg aku paling suke masa the rock nyanyi lagu What a wonderful world penuh kekiutan hehe...

l love u the rock! hahaha...

mahai plak tiket kt pavillion ni...ke sebab public oliday dia jadik mahai?bukan kapel seat pon
 



p/s: cite ni very clean & clear ok..xde adegan panasss jadik nak bawa anak kecik nengok memang sesuai bebenor...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

chinese new year @ pavvilion

aktiviti terakhir masa cuti raya cina...bese lah ktorg cuti2 mana lekat kat rumah..sian kura2 aku 3 ekor kt umah terabai..haha..tu pasal kadang2 aku selalu anta kura2 aku tu kat umah nenek angkat dia..hehehe..bese lah ktorg kan..bekpes mesti makan luar nye aku mana ada masak2 nye....pagi2 dah kuar..g bekpes roti canai sedap kt pasar keramat...sesambil makan roti canai bli tiket wayang online..ceh skang beronline saje..jimat masa & tenaga

lama gile kot tak datang pavy ni....xde tujuan lah aku klw nak datang sini..bese dtg pavy hanyalah nak nengok wayang...heee tempat soping orang2 kaya kan..kita xkaya..kayap ada lah hehe...disebabkan kami laki bini mempunyai sifat sedikit jimat cermat, kami mcm biasa telah memarking kete kat wisma cosway, berdepan ngan pavy..sebab parking sana RM3.50 sangatlah murah kalau nak dibandingkan dengan parking yang dah tentu berharga RM7 keatas..wahahah..berkira gile kan?bese lah..RM4 tu bole wat bli jco 2 bijik hahaha....

sebut pasal jco..dah alang2 sampai pavy ini adalah satu kemetsian juga..wajib bli jco kt mai sini..sebab klw kt kl ni sunway & pavy jek ada jco...aalahai..donut choco loco dia..cair di mulut..lembut gigi dari lidah donutnye...tersangat2 sedap

aku mmg banyak amek gmbr deco2 cny ni sebab nak join contest hehe
sama besar dah kan aku ngan bear tu?hahaha klw amrul duk situ dah mcm geng wahahha...ish xbaik nye hahah
coach disebelah kiri saya...hanya mampu memandang heheee
donut idaman kalbu
3 jek..xleh banyak2 kang kencing manes

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, January 27, 2012

first world indoor theme park

mcm yg aku cakap lah...klw g genting time public oliday memang tak lah aku nak main2 kan...tapi aku bli tiket untuk damia jek..biar dia main sorang...sebab nye bahagian kanak2 xde la nak g panjang gile.untuk tiket indoor theme park bagi kanak2 harga nya RM28.ada 4 permainan je yang bole naik:

1. kereta pusing2 kat eifel tower
2.junior bumper car
3.kuda pusing2
4. mini train kat tingkat 1

mula2 ingat nak bli tiket untuk setiap permainan je...kira kalau nak naik setiap permainan tiket dia RM8 sekali naik..tapi rugi plak kan..kalau nak main 4 mainan tu harga dia RM32..kalau bli tiket indoor RM28 tu bole naik bape kali pon xde limit..main la sampai lebam pon xpe...seb baik lah aku bli tiket indoor tu..sebab damia memang ulang2 main 4 game yang dia bole naik tu...seronok tengok damia hepi...muke xlepas senyum manjang...

harga tiket untuk rujukan
 
 yeay saya dah bli tiket
 tengok la kemain hepi
 velagak gile..ada ke dia suh aku turun xyah jaga dia...mcm besar sgt je dia tu
 junior bumper car paling dia suke main ntah bape kali main ntah
 mini train ktorg xnaik sekali pon sebab klw parent nak naik kena bayar tiket...mls plak nak turun bawah bli tiket...damia naik sorang2 je..sebab train ni xbahaya kan..tu pasal aku berani kasi dia naik sorang2
 dah puas main2 singgah mekdi....
 sejuk2 pon nk makan aiskem

makanya..itu sahajala kisah cuti2 kami masa chinese new year aritu..dari johor membawa ke melaka...pastu membawa ke pahang plak..yang di rancang nak g kluang mandi sungai je..tiba2 tak dirancang ter pegi melaka makan ikan bakar..pastu terpegi genting highlands menghabes sisa2 cuti yang ada...tapi kan lagi seronok cuti yang tak di rancang macam ni kan?kadang2 beria2 merancang tapi tak jadi...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...