MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, March 31, 2012

semoga cepat baik..

Lumrah dalam hidup kan, ada masa kita sehat, ada masa,kita sakit...tumpang sedih juga bile dengar encik tunang deah di masukkan ke spital...xsure plak apa sakitnye...deah bizi jaga tunang xmo kacau nanti2 br tanya la apa masalah nye encik rizwan ni...


Buat deah & wan...semoga tabah menghadapi ujian...jadi nye perkara mcm ni, tanda allah sayang kan kita sesekali diturunkan ujian untuk kita, supaya kita selalu ingt kepadaNYA


Smoga cepat baik untuk encik rizwan...gaya tolak katil tu teringat plak aku ditolak masuk bilik bersalin hahaa....tetiba tgk gmbr kat spital, rasa rindu plak nak beranak...rasa mcm dah time dah ni wink...wink...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, March 30, 2012

saya nak bagi FM tawau

nak tak FM tawau?ada cara nye la eh...heee
 tolong like gambar saya..
cara :
1. like fb
2. like gambar saya kat galeri ini 

like dua2 gambar mcm kt bawah ni ek


 sape yang dah sudi like, tinggalkan nama korang kt sini.ada souvenir nak kasi korang...stakat ni ada 3 fm tawau yang saya nak bagi tp andai kata ramai yang tolong like insyalah saya tambah lagi fm dari negeri lain

tarikh last utk like 31/3/2012
TQ!
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

window shopping @ AA

ari rabu tu kan AA wab promo RM25, aku memang tak beli la...tapi memang buka web AA bak kata syana window shopping je..kat web AA pon bole window shopping kan?hahahah...dah tu xdapat nak fly tengok pon jadi la..kan

kebetulan ada promo kan, aku pon sms la sahabat ni..dah lama dia minta tlg aku booking kan flite untuk dia..asik melepas je kan..aku pon apa lg pagi2 dah sms dia ingatkan pasal promo...oleh sebab sahabat tu tengah berkursus maka aku pon tulung la dia bookingkan flite g langkawi untuk dia 4 beranak....

maka dapat la sahabat tu harga RM70 sorang return flite ke langkawi (masa book ni ari rabu)
 tetiba arini ada promo free seat ke langkawi...hohoho sian ko aty..kalau tak bole dapat RM45 xpe la..xde rejeki nak dapat lagik murah kan
jangan tanya aku ada booking ke tak...aku terpaksa berpuasa untuk membuat sebarang booking AA wat sementara haha...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

titanic 3D, tak sabar nak tengok!

yes! memang aim nak menang cite ni...kemain gigih masuk 7 nama, ulang suara 7 nama ok! abes nama adik badik seme aku guna...sekali menang satu nama jek..nama si aflianaz memang nama ko banyak ong aflianaz....hehhehe....

masalahnye dapat ke aku g preview screening ni, wallhualam...hahah..ye la mana tau tetiba ada keje ke kan..udahnye kang burn aje la..xpe la klw kot kata xleh g, kasik je kat girlpren.lama sungguh xmenang tiket kat cinemalonline ni....last bulan januari ritu menang, malas la skang ni..kalau adiahnye di pos ke umah baru join, klw preview screening plak aku hanya join cite yang best aje

cite titanic ni antara cite yang tengok la bape juta kali pon aku xkan penah jemu
kemenangan ke-9 utk 2012
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 janji

aku dah terjebak nengok cite ni, cite yang ganti vanilla coklat..pes episod nengok dah best..nak2 cite ni mcm ada kena mengena skit dalam idop aku..yang mana si heroin bercinta dengan kawan baik dia sendiri hahah...mcm aku ngan amrul la..dulu ktorg bez pren selama 5 tahun..lepas tu baru jatuh cinta..

suka sangat dengan dialog ari selasa lepas...si kawan nye liyana tu tanya:

apa rasanya bercinta dengan kawan baik sendiri??
petu si liayana tu jawab..kalau dulu masa kita kawan baik...jalan yang kita lalu ni biasa je..tapi bila dah jadik kekasih tiba2 jalan yg kita lalu tu mcm luar biasa...

haha..tetiba wat aku tersenyum simpol bila ngenangkan kenangan aku...bercinta ngan kawan baik sendiri...tapi tak dapat di nafikan lah..antara pompuan ngan laki memang tak bole berkawan baik lah...BAGI aku yea..sebab nengok aku la..best pren konon...pada mulanya..hahaha sekali kawen!
 

Sinopsis Drama 3 Janji| Mengisahkan Dalia (lakonan Liyana Jasmay) dan Khursyi yang berkawan sejak kecil, mereka rapat dan saling menyayangi antara satu sama lain serta saling memahami. Malangnya Khursyi telah pergi dahulu semasa mereka ditimpa kemalangan semasa dalam perjalanan hendak mengambil keputusan SPM. Dalia redha dengan pemergian kawan rapatnya Khursyi dan dia selalu ingat akan 3 Janji yang dilafazkan oleh Khursyi kepadanya, iaitu mencari teman hidup yang boleh menjadi teman terbaik, mencari kekasih terbaik buatnya, dan terakhir mencari suami terbaik. Kini muncul dalam hidup Dalia, Kamil dan Yassin, apakah kemunculan Kamil dan Yassin dapat menggantikan tempat Khursyi dalam hati Dalia serta menepati 3JANJI yang pernah diungkapkan oleh Khursyi? 

HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, March 29, 2012

free seat ke langkawi! esok sahaja

 sape yang nak g langkawi best la ni..sehala RM21 jek
tapi booking ni hanya utk esok start 11a.m to 4pm je
travel period plak bulan 5 2012 sahaja

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pelik tapi benar




rasanya musti ada orang sama spesis mcm aku...ni nak cite pasal menda makan...ada menda yg aku makan, ada menda yg aku xmakan..tapi menda nye sama cuma kaedah masak, or hidangan nye yang membolehkan aku untuk makan menda yg aku tak makan tu sebenarnya..eh apa ni ayat cam tunggang langgang?haha ok la senang gini la kasi contoh ek

 PULUT
 aku tak makan pulut kosong, mcm pulut ngan durian, pulut ngan kelapa or ikan masin..tapai pulut, cendol pulut..
TAPI
aku makan kuih seri muka, yang bawah dia tu ada pulut tu kan, selain tu, aku makan pulut kuning..hehe mungkin sebab pulut tu warna dia putih, so kalau dah ada kaler lain mcm seri muka tu ada kaler hijau, pulut kuning opkoz kaler kuning ha baru aku makan

TAUGEH
- aku xsuke kalau makan mehun sup ada taugeh....kalau aku tau kedai tu letak taugeh dalam mihun sup dia..aku akan pesan awal2 tak nak taugeh...tapi kalau aku tak tau kedai tu ada letak taugeh..jawabnye stengah jam aku dok kais2 taugeh kasi keluar dari mangkuk
TAPI
kalau aku makan mee kari, laksa johor, laksam, nasi kerabu...taugeh aku bubuh banyak2...
NESCAFE
aku bole minum nescafe, infact aku sangat suke minum nescafe...aku hanya bole minum nescafe sebelum pukul 11 pagi, kalau aku minum lepas dari kul 11 pagi, aku akan di serang sakit kepala yang amat sangat..
TAPI
kalau aku oder ice blended mocha or cappucino (adik beradik nescafe) siang2 buta macam dalam kul 2,3 petang relek je..xde pon rasa sakit kepala
PETAI
aku tak bole makan petai yang mentah sebab geli...bau dia kuat sangat
TAPI 
aku suka sangat makan sambal udang petai, or sambal ikan bilis petai...aku akan carik petai je, bukan nye carik udang or ikan bilis hahah..ni salah satu tabiat burok perangai aku..kalau kt umah mak masak sambal ikan bilis petai aku akan tibai petai dulu...hahaha
MEE KUNING
aku x pernah makan mee sup sebab rasa mcm kuah tu putih, nampak kaler kuning mee tu...tak bole terima, dulu2 aku hanya makan mee gorang je...sebab tak nampak kaler kuning mee tu..memang tak suka makan mee yang ada kuah
TAPI
aku sangat suka makan mee kari..(ni baru2 je bole makan mee kari ni dulu memang tak penah makan)

sebenarnya kan banyak lagi cuma aku tak ingat dah..heheh...ntah ape2 ntah kan?padahal menda nye sama je..cuma cara masak or hidang nye berbeza..gedik sangat tekak ni! korang ada tak yg spesis macam aku?cer share...cer share


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

anda Mesti Tahu!

lelaki kacak terdiri daripada mereka yang bekerja sebagai....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
sila lihat carta di bawah
 eh! abang askar antara yang tersenarai lah!!
ko ada?hahahaa
walaupon awak tak kacak di mata orang lain...
tapi awak tetap kacak di mata saya sarjan...hahaha puii 
skali skala muji laki sendiri apa salahnye klw bini xpuji sape lagik kan?kui..kui..kui


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

voucher kfc udah sampei

dah lama dah sebenarnya join ayamas double bonanza customer feedback, rasa nya uyun yang war2kan kat FB sape nak voucher KFC RM10, sila terjah website dia..200 orang pertama yang join akan dapat voucher ni & aku antara orang terpilih untuk terima voucher ni..alhamdulillah rezeki kan..bole g makan kfc free hehe....

aku kemain baik hati tolong buatkan untuk gefren skali...si deah je dapat call dari orang KFC, fasya kata xde, si nana plak ada dapat call tapi henpon dia tertinggal kat umah masa orang kfc tu call...jadi xdapat la dia voucher ni..so aku ngan deah je la yg dapat...ala bukan susah pon soalan dia..kira mcm survey la kita kena jawab kt website dia...

senang jek kena isi details kt web dia, petu jawab soklan skit
aku rasa mesti ramai geng blogger yang dapat juga voucher ni kan?


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 28, 2012

pasar borong selayang, mcm ada kat negara asing!

Tadi siang g la bank tolong bankin cek2  opis sambil2 nak g bayar duit kete kat area pasar borong baru kat selayang....kuar je kete..aku rasa mcm ada kat negara mynamar...tetiba datang satu perasaan xselamat sebab susah nak tgk rakyat negara kita kat kaki lima bank tu..


Kiri myanmar..kanan myanmar...rata2 kawasan kaki lima dimonopoli orang myanmar seme pesen pakai bedak sejok kale kunin...tepek kat dahi...spesen jek seme..sambil duduk tepi kaki lima buka meja petu jual sirih..jalan 5langkah lagi jumpe lg orang myanmar juai sirih


Adoi...kalau jantan2  jangan cakapla pandang orang mcm nak telan...sepanjang jalan dari bank ke bank dalam ati xputus baca doa....serius takut...nak kuar duit tu xyah ckp la pandang kiri kanan risau diperhatikan.


Klw org2 jual sayur tu kemain pengotor letak atas lantai..cili api selambe je letak atas lantai uwekkk loyak tekak...pemah baca dalam paper dulu..depa ni kutip sayur yg peniaga2 buang sebab mcm busuk skit, or lebam diorang kutip dlm tong sampah pastu buka kedai kat kaki lima petu juai! Haram j btol...


Eh diorang ni ramai2 semak kat negara kit ni buat apa ha? Pasar borong selayang ni dikatakan syurga warga asing berniaga..satu lg pasar borong ni mcm terkenal ngan kes orang kena bunuh nak2 mereka sesama mereka (warga asing)


Jadik pesanan khidmat masyarakat dr saya brhati2 kalau g sana..esp malam.siang xpe klw xberteman..tapi sila la jangan berani diri nak g area sini sensorang time malam2 sgt menakutkan!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Cerekarama : Usin Bunga

ari sabtu lepas tak sengaja tertengok cite ni..mula2 tu aku ingt ntah cite apa la ni..mesti cite merepek ni...sekali dah 10minit nengok klakar nak mampos..tros aku tak tukar channel lain & tengok sampai abes..masyallah..sumpah lawak wei cite ni...pengarah dia kreatif gile..sebab lain dari cite lawak yg biasa kita nengok...adoi..aku dah la tengok sorang2 masa tu kat kluang..umah amrul tu dah la xbanyak barang bile gelak kan bergaung dah mcm kuntilanak aku gelak mcm nak pengsan...

aku rasa ni la cerita paling lawak aku pernah tengok..sumpah lawak gile wei...xcaya korang nengok la sendiri
 



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pakai gambar aku tanpa kebenaran!

 ni la padahnye bile gambar xdek watermark..orang sesuka ati curik...nak dijadikan cerita..secara tak sengaja aku terjumpe orang guna gambar damia kat kluang rail coffe..semalam la..saje Google image kluang rail coffe...sekali tekejut nengok muke damia kuar kat blog orang lain...

masa tu kecoh pasai KRC guna gelatin Babi dalam kopi...adoi kot ye pon bang...xyah la amek gambar yang ada muke anak aku...kan belambak je gambar kluang rail coffee yang xde muka2 orang..nak gak amek muke mia jadikan model...

marah ke?ntah...xmarah pon tapi tekejut je eh! curi gambar aku hahah...small matter la..aku rasa klw gambar di salah guna untuk tujuan yang tak elok tu memang marah juga la.agaknye dia berkenan ngan gambar mia tu tunjuk hidung mcm mengejek tokei kedai haha...mandai2 je...

nak baca entry tu tengok la sini
http://theunspinners.blogspot.com/2011/05/kluang-rail-coffee-guna-gelatin-babi.html 
eh! semalam nengok ada gambo arini dah delete la wei! eehehe

p/s : kisah pasal gelatin babi tu dah lama yea..dah selesai pon kes...kedai ni dah bebas dari bahan2 terlarang...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

black fungus

 suka tak makan cendawan hitam atau nama omputihnye black fungus?ekceli dulu2 masa dajah 6 memang selalu makan cendawan ni, masa tu kakak aku lom kawen dia rajen masak nasi goreng halia, sedap gile wa cakap lu...dia tumbuk bahan2 mcm bese nk wat nasik goreng tp dia letak halia, pastu dia letak cendawan hitam ni...mak aku memang tak reti masak pakai cendawan ni...serius mmg dah lama xmakan cendawan ni

bulan lepas masa balik kampung biras aku jue ayam masak lemak cili api dia letak cendawan ni, pestime nengok orang masak letak cendawan..aku pon amek belen2 cendawan ni campak dalam sayur campor...petu bile makan sayur, aku bukan carik sayur, tapi carik cendawan hahaha..burok prangai.

so skang ni dah pandai la nak masak pakai cendawan hitam ni..mcm2 bole masak..bole buat ayam masak cendawan, bole masuk dalam sup, bole masak ngan daging black pepper, or daging masak halia..eh macam2 la aku rasa bole masak, sesuai aje.

ni last week masa kt kluang kan....bli la skit fungus ni wat nak masak sayur campor...pergh...aku amek cendawan je banyak..sayur nye xde pon hehe...ala, klw nak try carik je kat giant bese dah siap2 dalam pack dah..dia tulis black fungus..bagi sape2 yang xbiasa masak pakai cendawan ni, kena rendam dulu kasi dia kembang..tak yah banyak2 nanti dia akan mengembang sebesar2 alam...jadi amek sket je dulu klw agak2 rasa tak cukup baru rendam lg skit.sedap woi....krup2 pejal rasa dia

ni cendawan yg lom direndam
selepas di rendam dia kembang gini
ni la hasilnye cendawan hitam di masak bersama sayur campur, nak sedap lagi masuk kan sos tiram
 

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, March 27, 2012

esok ada promo kat Airasia

saje nak share...jom pakat reramai masuk web Airasia esok...something BIG is coming BACK! apa yang BIG nye sama2 la kita nengok esok yea...
untuk diri sendiri memang idak akan ada penerbangan kemana2 lagi KOT buat sementara waktu hahah...ye ye kan kata KOT ye la..kita hanya mampu merancang tuhan yang menentukan....

 




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

muka pon bulat mcm roti bakar!

tak abes2 cite pasal kluang rail coffe kan?hahah...lantak la ada aku peduli?dah ni je gambar2 aku dalam tab, dari terbiar baik aku publish...bese g sini untuk bekpes kan..ari ahad tu, alang2 g bli tiket keteapi nak balik kl, amrul tanya la nak makan sini tak?tengok kedai buka lagi....ktorg last customer yang dia terima..lepas ktorg masuk je dia tros tutup pintu..sebab kedai ni tutup kul 6 petang, kami sampai kul 5.50 nasib baik la..sikit je lagi nak tutup

aku mcm bese la...musti oder 3 ketol roti bulat...oder pau sambal dah abes plak...masuk adik ipar, amrul, mil seme roti bakar bulat amek 8 ketol, roti petak 2 air milo 2, teh tarik & kopi ais, tak sampai RM20 pon..kenyang sampai malam

aku dah kata dah..kalau datang kluang memang wajib sekali aku akan singgah...ntah la rasa mcm satu kerugian plak klw datang sini tapi tak singgah..ye la datang pon bukan selalu kan...

peminat telor separuh masak, tapi petang tu telor dah abes

ini adalah kewajipan klw makan sini

muka aku pon dah bulat mcm roti bakar tu kan hahahaa

ok dah kenyang..jom balik!

Published with Blogger-droid v2.0.4

gunung lambak water park

dah banyak kali turun kluang, ni baru pertama kali bawa damia mandi kat gunung lambak eco resort, ekceli dia ada air sungai, dari gunung lambak tapi mcm malas nak jalan, bawa mandi kolam je la..bayaran masuk dewasa RM5, budak2 RM3.ok la..xbesar mana pon jadi la wat anak2 bersuka ria...

ada juga part bahagian budak2 ada gelongsor dalam air tapi air nye keruh je nengok, xde budak mandi pon kt kawasan budak, kasi damia main kat area kolam besar khas untuk budak ada la paras pinggang dia..xlama pon mia mandi..pasai mia baru masuk je..ujan turun...panggil dia naik..ujan benti, mandi lagi ujan lagi, naik lagi..ujan benti, mandi lagi ujan turun ahahah xleh kira bape kali ujan benti kejap, lebat kejap last2 aku kasi je mia mandi dalam ujan2 tu...risau aku takut demam..seb baik dia tahan..xdemam pon

masa nak balik tu aku dengar la...ada kakak depan aku dia suh anak2 dia salin baju kat tepi kolam je..xnak masuk toilet...aku dengar dia ckp takut la nak masuk toilet..alamak..tetiba rasa seram...tapi nak tak nak kena gak masuk sebab nak mandikan mia dah dia dok main air ujan kan..masuk je toilet dia tros terasa lain macam..dah la gelap, sunyi...argh..cecepat basuh kepala mia pastu lari kuar..heee....serius rasa mcm ada orang perhatikan kita je dalam toilet tu eii! seram patut la akak depan aku tu xnak masuk toilet

gunung lambak eco resort
ada chalet kat sini nak tau details bole buka sini
 kawasan kolam xbesar mana pon
 orang xramai sebab dah petang


damia & pak su boy dia



Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, March 26, 2012

briyani gam batu pahat

dah abes jenjalan kat square mall, masa untuk mengisi perut..memula nak g carik laksa johor sebab mil nak makan..sekali amrul plak ajak makan nasi briyani gam..kata dah sampai batu pahat jadik kena la carik makanan yang menjadi trademark kat sini kan...

lokasi tempat makan aku tak tau apa nama dia..hehe tapi tepi sungai ada medan selera, nama kedai yang di syorkan amrul, mohd shah bariani.kami amek lauk kamben, RM6.00 lauk ayam RM5.50 set dia without acar yea..klw nak acar bayar lain.

bagi aku yang bukan penggemar nasi beriani, aku rasa biasa2 je la..maybe sebab aku bukan penggemar nasi beriani kan..meh nak komen :
nasi - too oily, aduh..bole tambah kolestrol kalau gini
lauk kambing - too oily juga!

mati aku gini makan berminyak2 mau naik lagi 5 kilo! hahaha..secara keseluruhan nye aku xjumpe apa yg menarik pon dengan nasi beriani ni..biasa2 aje bagi tekak aku..tapi dalam banyak2 kedai beriani yg ada situ, kat sini orang pling ramai beratur pon
 mohd shah bariani


lauk kambing berendam minyak

dalca

cer nengok lauk kambing dia..ni aku dah buang dah minyak dia ni...still banyak lagi



ok dah abes ronda batu pahat..mari kita balik

Published with Blogger-droid v2.0.4

jalan2 batu pahat

last weken aku & mia kat kluang..saje je jumpe amrul..sebab amrul dah 2minggu tak balik patut last week dia balik tapi xleh balik pasal ada event kt tempat kojenye...jadi nye minggu lepas masuk 3mgu xjumpe kan..rindu dia tahap xleh tahan dah (opss jangan fikir yg bukan2 eh...hahahha) rindu la wei..nak gurau senda ngan mamat sengal tu...mia pon tanya bile daddy nak balik?aku ni klw start mia dah tanya..aku pon kesian...nak tak nak berkorban la si emak membawa anak nye jumpe si ayah

oh yea...mekasih kepada gepren tersayang yang bersusah payah menempuh jem semata2 nak anta aku kt TBS balik keje juhamat lepas..mekaseh uolss...nanti i banje uolss makan okeh!

ari sabtu tu bosan...xtau nak g mana...amrul cuti sabtu, ahad dia koje..tengahari tu dia xde tanya pon nak g mana?tau je dia bawa kete..menghala ke batu pahat...patu dia sebok dok tanya nak g mana ni ek?hehe..dia yg bawa kete dia tanya kita aku mana la tau apa yg menarik kt batu pahat...kalau tanya aku, aku nak cari makanan je la...hehehe..

oleh sebab masing2 xde arah tujuan..saje la jalan carefour batu pahat, dari kluang ada la 40 minit kot..mcm xpenah g careofur kaedahnye! hahaha..kluang xdek carefour ye puan2..yang ada giant & econsave slain kluang mall & kluang parade.

dah g carefour situ ada parkson..udah terjebak mak nye si mia..bukan bole nengok sale sana sini mula la..gatal nak membeli walaupon sedar diri duit tinggal hujung napas...adoi ni dia pompuan kan...memang kalah dengan perkataan SALE

mia mengepau daddy baru gaji
 

mama plak terjebak soping baju utk mia, ala lama xbli baju baru kat mia..gatal beli mcm beg besar sangat..udahnye tinggal kat sana suh amrul bawa balik minggu ni
bagus eh parkson xkasi pastik beg, dia kasi paper beg tapi xde tali susah nak jinjing
square one shopping mall


Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...