MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 30, 2012

redeem hadiah @ rawang burger bakar

 kali ke-2 menang kat rawang burger bakar...kalau aritu menang 5 burger ombak rindu...yang ni dah seminggu lebih menang 50% diskaun kat rawang burger bakar..baru kesempatan mau redeem...aritu kan aku ada masuk contest teka jaringan antara real madrid vs barca..aku masuk guna acc fb amrul..sekali btol la..tekaan aku...adiahnye dapat la 50% diskaun..

sabtu lepas ajak amrul makan sini, sebab dia pon blom try lagi makan kt rawang burger ni..datang kul 7 lebih memang xde orang beratur panjang..tapi sejam lebih juga la tunggu burger sampai, air batu dalam air pon seme dah cair..tapi kira ok la..sebab ada orang penah tunggu sampai 3 jam hehe...

aritu dah makan ombak rindu, so kali ni try la menu lain plak, amrul amek double riang with cheese aku amek chicken pop with cheese, double riang amrul aku tak try plak..sebab dia makan laju sangat tau2 dah abes haha xdan nak minta sikit.chicken pop aku plak mcm masin sikit la ayam nye..tapi rasa ok..sedap klw kurang masin aku suke...aku ni jenis penawar orang nye..kalau masak xsuka masin sgt, klw tawat bole tambah gula...tapi kalau masin...abes kena oter seme

 double riang vs chicken pop

chicken pop with cheese RM8
 double riang with cheese RM14
total 2 beger ni patut RM22, oleh sebab kami menang 50% diskaun..makan kami hanya bayar RM11 saje untuk 2 ketol beger ini..
sian mereka..dah bosan menunggu hahaha air tembikai pon dah abes, siap oder air lain plak

Published with Blogger-droid v2.0.4

the avengers

sabtu lepas memang hari untuk meREDEEM hadiah yang di menangi..hahah poyo nau bunyi nye...memandangkan amrul ada, jadi tak bole la nak lengah2 redeem hadiah sebab nak merasa sama2...lepas majlis nikah si nana..aku balik tros g subang parade, nak amek adiah tiket the avengers yang menang kt FB subang parade.nasib baik bole kawtim ngan staff diorang suh diorang pass kat info counter..ye la..kalau tak mula2 dia suh amek ari isnin-rabu lepas..bile aku call minta nak amek ari sabtu..diorang kata ok..naseb baik la bole tolak ansur kan..kalau tak bole memang dah lama burn dah tiket tu

masa g amek tiket tu kat info counter, tros naik MBO tengok ada tak tayangan nye petang sabtu tu..naik2 je tengok ada kul 3.45p.m apa lagi..cargas beratur tukar kupon tu dengan tix wayang.

ok nak komen pasal cite ni..aku agak tak paham dengan terms2 sains yang di gunakan hahaha..mampos blur..ion la kripton la Tesseract, the Chitauri  garuk2 kepala ...bak kata katpen amerika ENGLISH please! bila mana si doktor banner aka HULK terang kan menda2 sains tu haha..aku nak cakap lebih pon aku xpaham..

tapi apa yang aku suke dia nye fight tu memang sangat hebat...pastu cite ni kelakar...haha...cam bangang...nak2 part dewa loki jahat tu memperlekeh2 kan HULK yang kuat lagi gagah perkasa tu kan..sekali hulk bengang dia angkat loki dewa jahat tu dia hempuk2 atas lantai..hahaha part tu satu wayang gelak mcm nak roboh..dengan damia pon gelak kemain lama dia nak stop..(pesen gelak mcm aku..susah nak berenti hahaha..)lagi satu part yang kelakar masa hulk tumbuk si thor hahah adoi masa tu serius lawak gile...

siap ada surat lagi..

2keping tiket the avengers

 dalam ramai2 superhero suka Tony Stark (Robert Downey Jr.) yang pakai tie tu..

Published with Blogger-droid v2.0.4

alhamdulillah....

setelah 3 hari 3 malam berkampung...makanya selesai la sudah majlis nana & kbob..banyak gegambar nak di publish tapi nanti la...gambar nikah seme ada kat deah, gambar sanding seme ada kat aku..balik ni baru nak combine seme gambar2..

penat nye mcm kita je tuan umah ...apa2 pun syukur majlis berjalan dengan lancar...arini xleh update lagi pasal majelis kawen nana, tunggu pas cuti labour day esok baru bole update..

nah amek la sekeping gambar sanding semalam wat tatapan kengkawan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, April 27, 2012

tunang ustaz don

untung la hai..sape yang bertuah jadi tunang ustaz don ni, dah la ensem, stylo..tinggi ilmu di dada...
melepas la gadis2 di luar sana bile dapat tau ustaj stylo dah bertunang hehe..


gambar tunang ustaz don daniyal


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

apa itu TONG MO?

ingat lagi tak entry aku pasal SOSEJ KEMBOJA dulu?malangnya gambar dalam entry tu dah xde...nampak gayanya tahun ni tak dapat la aku nak menikmati sosej kemboja ni atau nama dalam bahasa kembojanya TONG MO ni lagi..sebab maid orang seblah yang orang kemboja tu dah balik kemboja..

tapi baru2 ni aku ada nengok kat FB kawan sekolah..dia ada bagitau kat mana bole dapat TONG MO ni..ada di jual rupanya...tapi sebelum tu kepada sape2 yang tak tau apa dia tong mo ni..jom kita berkenalan dengan makanan dari kemboja ni

isi daging tu dia hancur2kan..pastu dia campor lada hitam,garam,bawang putih pastu dia sumbat dalam perut lembu. fyi, usus lembu ni dia dah cuci bersih2 pastu dia terbalik kan yg belah dalam tu dia kuarkan,sebelum dia sumbat isi daging yang dia dah campor ngan lada hitam & bawang tu...lepas tu bila dah siap dia jemur 2,3 ari kasi kering & pastu kalau nak makan baru digoreng..


TONG MO ni kalau korang tengok rupa nampak mcm tak lalu kan?tapi percayalah cakap aku, rasa dia masyallah..sangat sedap..kepada mereka yang duduk kat area banting, or sungai buloh cuba korang try carik kat mana ada jual tong mo ni...

aku ada google, kat semenanjung ni ada 2,3 tempat pasar kemboja yang terkenal selain Selangor di Kanchung Darat Banting dan Sungai Buloh, Johor di Ulu Tiram dan Perak/Penang area Parit Buntar/Permatang Tok Mahat sempadan Sbg.Perai.

p/s: ramai yang kata geli nak makan usus lembu hahaha..korang usus lembu tu dia guna karung dia je..isi2 dalam usus tu dibuang..bukan makan dia nye isi usus tu....karung usus tu di basuh kemudian di terbalikkan untuk guna yang luar nya...kemudian baru masukkan isi daging yang di perap bersama bahan lain..kalau usus lembu nak makan aku pon loya hahaha.....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bila dah menang sekali, dia menang berkali2 :)

aku rasa minggu ni memang minggu bertuah aku la kot...bila nama dah start ada tuah...menang contest like, share & win kat FB, bermula dengan :

menang tiket the avenger kat fb subang parade (ari jumaat lepas)
menang beg coach kat fb My Bags Lover (ari ahad)
menang card starbuck RM20 kat fb Perfect Livin (ari rabu)

semalam menang GSC movie ticket...dari FB MadnessDeal. tq nad sebab tag kat FB...tu dia...dah bape tiket ada ni..tunggu masa nak tengok je, lockout, battelship, the avengers, ini plak gsc movie tiket ni sure open tiket xkisah nak tgk cite apa pon..selamat lagi duit makcik

jom kawan2 kita ramai2 cuba nasib dengan contest share & win..klw contest kena beli barang tu mcm lambat la sikit aku nak join..haha..malas nak g post opis..kontest ni senang je hujung jari je like, share & win

p/s : aku perasan..sejak aku menang beg coach aritu kan..ramai kawan2 yang tak pernah join tag, share & win ni tiba2 terjebak join sama..heheh..pastu ramai juga yg pm..cakap lepas nengok aku menang aritu..diroang jadi mcm pembakar semangat plak nak join semua contest...menda ni semua luck je korang..tak rugi apa2 pon kalau try kan :) tapi kalau tak try tu yang rugi


kemenangan ke-19 utk 2012

Thursday, April 26, 2012

sekarang baru saya PERCAYA

 mcm aku penah kata aritu, selama ni mcm tak berapa percaya join contest share & win kat FB..sebab dah lama juga join tapi tak pernah sangkut...tapi memandangkan ahad lepas dah menang hadiah dari MyBags Love, itu yang buat aku rasa percaya dengan contest mcm ni..., pastu kali ke-2 plak menang tiket wayang The Avengers tu pon share & win juga..

semalam..untuk kali ke-3 menang share & win kat FB, menang kat Perfect Livin dapat hadiah Starbuck Card, kalau tak salah nilai dalam dia RM20, jadi la kan..sape nak kasi RM20 free..lepas la bli frapucino hehe...

jadi nye bila dah 3x menang ni..bertambah semangat la aku nak join contest share & win kt FB...dah macam di rasuk hantu...ahaha..malam2 tu xde keje abes join seme contest..babai kontest blog..kontest fb lagi best adiah dia haha...eh tak baik kata gitu..kontest kt blog pon klw adiah bez aku join juga...

skang aku dah paham mcm mana kwn2 rasa..nak2 yg selalu menang..menang dan menang...mcm uyun, wan, diorang ni memang selalu luck aku tengok

tq perfect livin!
 
kemenangan ke-18 utk 2012

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

UV blog selepas di siarkan @ AKW


aku memenuhi permintaan zety, suh cite UV blog lepas dari kejadian blog masuk tibi muahaha..gile poyo kan entry
aku lupe nak print screen UV masa 15.4.2012, tapi aku ingat UV aritu dalam 500 lebih...
memang tak pernah dapat UV sampai 500 lebih ari minggu..biasa weken UV 100 lebih je..

ok kita cite plak hari esoknya..16.4.2012 UV 1012
pastu 18.4.2012 tu UV agak tinggi 1500
 aku rasa..UV ni sebab rancangan AKW aritu la..kalau tak, tak de nye cecah 1000 pon, ada tu ada tp bole kira ngan jari
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

jam baru

haa...sendiri mencari padah..setelah beberapa lama dan ketika berpuasa dari membuka sebarang website deal2 segala macam ni kan..semalam bosan2 terbuka mydeal...dah terbuka..tertengok plak..jam cantik...dah tertengok...terbekenan plak...dah terbekan...terbeli akhirnya..dan terbayar...hahaha..dah sekarang terpadan muke kau sape suh terbuka mydeal..

ala..xkisah la murah je jam nye pon..bukan rege RM180, rege RM18.90 je..jam lama aku dah ketat la..nak g swatch pasang dia nye extension dulu kemain la masa beli besar..kasi buka dia nye besi tu konon nak ngam2 tangan..skang dah mcm apa je mencengkam lemak2 aku yg ada hahah..tak bernapas tangan mak...

ada macam2 pilihan kaler...aku mcm biasa la jangan di tanya pilih kaler apa..dah tentu nya PEPEL hehee..dah bayar tadi kemain eksited aku nak email kat supplier..sekali baca kt bocer start redeem 1st may...ceh..kena la tunggu 1st mei nanti redeem.
 
santik kan?
 e-voucher
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 25, 2012

beg coach saya dah sampai :)

semalam g keje kan..tak sabar2 rasa nak balik...hahah over tau..sebabnye penganjur kontest MyBags Lover dah pm kt FB beg juruletih akan sampai ari selasa..sebab diorang courier ari isnin.pagi tu call mak tanya dah sampai ke beg orang?blom...katanya ok la pastu malas nk call dah haha...balik umah cecepat tanya mana adiah?ehhe...tengok2 ada atas meja..adui...tak saba nak buka..haha tapi buka ngan penuh cermat & ati2..bese main koyak je..krakkk...

contest tutup ari ahad, pemenang umum ari ahad kul 10 malam, adiah sampai ari selasa pantas sungguh penganjur kasi adiah..pantas segalanye lah!..memula kan..sebelum dapat beg tu aku ada terniat nak jual beg ni..tapi nye bila dah dapat beg ni alamak...cair bile menengok nye...alahai sangat cantik..tros xjadik jual..haha..xpela..nak juga merasa pakai beg jenama terkenal, klw nak bli sendiri jawabnye memang TIDAK la kan :) kumpul gaji 10 bulan baru dapat bak kata ameiy lee hehe.....

bila dah dapat beg ni, aku di minta untuk mengambil gambar bersama dengan bag & tag penganjur MyBags Lover..ok nak tekan kat sini aku bukan saje2 up gambar pegang beg juruletih ni kat FB malam tadi ok..jangan la plak kata aku ni nak berlagak ke apa..xde niat sebesar kuman pon nak berlagak..tapi memang itu syarat yang di tetapkan oleh penganjur..kita ikut aje..klw ikut aku..aku just nak share gambar tu je, tidak tuan nye :)

apa2 pon...syukur alhamdulillah..saya sangat bersyukur dengan rezeki yang allah bagi ni..merasa juga saya pakai beg berjenama..yang mana selama ni saya hanya pandang dari jauh je.kepada kawan2 jom la ramai2 like https://www.facebook.com/mybagslover sebab nye diorang akan buat lagi contest mcm ni..mana tau next time rezeki korang plak menang beg juruletih

parcel yang membuatkan aku teruja sampai tido lewat hahaa
 tara...juruletih ini the house

 isi perut

 ni la gambo yang di anta kat MyBags Lover..kemain pas blk keje semalam mmg lepak umah deah, blk umah amek beg ni, bawa kamera, sampai umah deah mandi2 seme pastu photoshoot hahaha...ye la..penganjur tu nak share kat page dia kan..kena la kasi gambar elok2..10ribu orang tengok kena semenggah sikit
  ini ada di sertakan resit yang penganjur beli beg ni kat allen premium outlets
kat US sana
arini dah rasmi dah beg baru.bawa g koje..pastu siap bawa tempat gantung henbeg tu, klw tak besenye aku letak je beg bawah lantai..letak je ats kapet..tapi ni adiah istimewa kan..xleh la letak atas lantai..kena jaga elok2 ni bukan senang nak dapat..mati hidup semula pon xleh dapat hahaha...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang lagi dari rawang burger

hehe..saje keje kan..join la contest lg kat rawang burger bakar..dia suh teka jaringan antara real madrid vs barcelona..masa tu tengah lepak umah deah..aku suh pasya tanya laki dia...klw real madrid vs barca selalu sape menang?hehe wan kata opkoz la real madrid..

so aku pon mcm bese..masuk seme nama main tibai je score..hahah susah juga ek nak teka...sekali tibai nye tibai...nama amrul yang menang..

hadiahnye dapat la 50% diskaun...xkisah bila2 nak g makan...ok la bole kasi amrul plak try makan beger ni dia blom rasa lagi


kepada ibu2 mengandung yang nak makan beger free sila la suh asben2 kamu komen kat RBB diorang wat contest lg..
seb baik aku tak Mengandung...cuma MENGANDUNgi lemak je..hahah klw aku prengnant dah lama aki join
tapi amrul pon prengnant juga...bole tak join ek?muahaha..sorry sayang saje gurau2 manje 

kemenangan ke-17 utk 2012

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

wordless wednesday

SOLOK LADA
antara makanan peberet..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, April 24, 2012

apa yang lain di google hari ini?


 dalam kete tadi dengar suria..diorang cite pasal arini kat google ada lambang zip kat tengah2..
datang opis cepat2 buka google..ahh la..ada lambang zip
katanya demi memperingati ulang tahun kelahiran pencipta zip Gideon Sundback

zip di tengah2

cuba buka zip..eh kiut je dia tbuka slow2


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

xde keje

bosan2 tengah jam...tetiba bawa kuar tab snap gambar lori depan kete..hehe..mesti sangap kot diorang..tak tau nak buat apa..cer nengok apa dia tulis kat lori tu.gini la kan..kadang2 tengah2 jem tu...nak menunggu lampu ijau..mcm2 bole buat...

kalau blogger mesti ada je idea dia nak wat entry..aahha..xkisah la gambar apa sekali pon janji bole jadi cite..jalan

menang tix wayang THE AVENGERS

selang dua hari menang tiket wayang..heheh alhamdulillah...semakin jimat duit aku gini...dah la memang aim nak menang tiket wayang cerita best..seme dah dapat battleship, lockout pastu last skali avengers ni,tunggu masa nak g tengok wayang je.

contest ni kena share kat fb subang parade, 2nd time menang contest share2 macam ni...ye la mcm kat asia media tv tu, dia bukan setakat share, tapi kena jawab soalan juga.

tapi yg lecehnye..tiket kena g kolek kat opis subang parade mall...pastu kasi masa kolek masa ari keje lak tu dari isnin sampai rabu ni je..hah nampak gaya bakal burn tiket ni.aduh sayang plak kan..dah la cite bez ni redho je la





KEMENANGAN KE-16 UTK 2012
Published with Blogger-droid v2.0.4

jiran OH JIRAN

aku rasa ni kali ke-4 ke-5 dah,,alkisah jiran aku yang baik ari sorang ni....ye la..aku tau la dia baik hati nak kasi makanan kat kita..tapi kot yea pon nak kasi..please la..jangan la kasi menda yang dah buruk & tak elok...biasa jiran aku ni akan kasi kat mak aku la..sebab dia tau kami kat umah ni ramai.

aritu dia kasi carrot yang dah buruk tau..lembik dah..memang tak bole nak makan..last2 mak aku lempar dalam tong sampah..ada sekali masa raya dulu dia kasi kuah lodeh..masyallah kuah tu dah berbuih tau..sanggup nye la dia kasi menda yang dah tak elok kat kita...

 ni yang terbaru...dia kasi cendawan korea ek?cendawan kecik2 tu kalau g makan steamboat bese ada kan..kemain banyak ada 5 pastik..aku pon ye2 la nak buka konon masak..sekali tak buka lagi aku dah bole bau masam2 pastu cendawan tu dah lembik mcm nak hancur sebab dah tak elok...adoi..tak paham la aku makcik ni..dia ada masalah mental ke apa ek??ke tak dapat berfikir secara waras?ntah la


tengok la...dah bertukar jadi kuning lembik berair dah

Published with Blogger-droid v2.0.4

free tix yang bersyarat

tix dari asia media tv dah sampai...klw tiket RAM ni memang tak de title..so ikut suke la nk tgk cite apa....tapi cite under RAM ni xbanyak...sebulan 1 movie je..mcm bulan ni cite lockout..last week kemain beria ngan pasya sendat g tgv WW nak tgk lockout...hampeh..dah sampai sana..dia kata kak..tiket ni kena tunggu wayang release 2minggu baru bole tengok..

ok la..balik la kami dengan perasaan hampa..tapi untuk meredakan kesedihan tak pat tengok lockut..pasya sinngah bli chattime...pengubat kesedihan..hahaha..

sesape yang dapat tiker RAM ni untuk tgk cite lockout..sila la tunggu 2 May nanti baru bole tengok lokcout yea..
 tiket RAM ni ok lagi..kena tunggu 2 minggu cer dapat tiket dari NUSANTARA EDARAN FILEM lagi haru...tiket tak boleh digunakan selepas pukul 5 pada hari jumaat, sabtu & ahad...orang time weken la nak nk g tgk wayang..dah kasi syarat mcm gitu terpaksa la tengok ari keje...kasi serupe macam xkasi
serius...nyampah klw dapat tiket yang banyak nau terms2 dia..itu xleh ini xleh..nampak sangat nak ikhlas tapi jauh...hehhee

Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, April 23, 2012

your booking is confirmed


 selesai sudah...tunggu masa je nak terbang 
mari kumpul duit...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

gambar dari KID CHAN dah siap

dah masuk 4 bulan si kawan tu menikah..album kawen baru siap minggu lepas...haiyoo....last week falsya ajak lepak umah deah tgk album kawen dia..aku sampai je umah deah tros terjah album...bila selak..selak aku tros cakap sya, ini ke gambar dari kid chan?asal tak semenggah??

adoi...tak tau la nak kata...gambar yang dalam album tu seme biasa je mcm tak de diedit langsung..mcm mana dia amek gmbar tu, mcm tu la dia tepek dalam album.langsung tak de edit..memang la dia nye gambar lawa..tak di nafikan...tapi edit la skit...

deah la yang baik ati..edit seme gambar2 dalam cd yang KC kasi...jadi nye gambo2 di bawah ni jadi cantik sebab hasil edit dari deah..kalau kita tau nak jadi gini kan sya..upah je deah amek gambar & edit skali..kasi deah upah 2 ribu..pastu aku & nana ko kasi sorang seribu sebagai penyebok & penyeri dalam gambar hehe.....xpela..xmo komen lebih2 la..sian si pasya...xpe la sya esok ada duit lebey skit ko hire la photog lain wat outdoor...xpon nanti kita plan la suh deah amekkan outdoor hehehe...

suke nengok gambar ni
tak tau bile masa photog amek gambar ni
:)
candid tau ni, tak tau la pesal aku gelak besau mcm ni

ni ada skit gambar2 pasya...klw nak tgk banyak lagi sila terjah blog falsya
aku suke tgk gambar ni sya nampak natural


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

first time masuk istana negara

hai...selama ni tingin sangat nak masuk dalam istana negara..bese nengok dari luar je...tak pon nengok dalam tv je kan...skang dah bole la masuk sementara diorang wat pameran RAJA KITA. pameran ni bermula dari 16 april - 15 jun dari 9.00 pagi - 5.00 petang. masuk adalah PERCUMA.

memang besar kawasan nye..selama ni kan g makan ikan bakar belakang istana selalu dok usha2 istana ni..dalam hati dok kata bile la bole merasa masuk dalam istana...bila dah masuk dalam kawasan istana..baru dapat tengok sendiri, sebenarnya kawasan istana tak besar pon...kawasan dia je yang luas, istana dia kecik je

tapi nye sedikit kuciwa...sebab aku ingatkan pameran tu bole masuk tengok dalam istana, aku tingin nak tengok bilik dia, kawasan ruang tamu ke, dapor ke, bilik air dia ke..rupanya hanya di ruang balairong seri je dibenarkan masuk..

kat balairong seri tu la di pamerkan barang2 peribadi milik agong & permaisuri kita, mcm dia nye jam, ic, baju, barang kemas, crown & mcm2 lagi la..masa nak balik aku ada juga intai2 ikut pintu istana tu sebab nak nengok keadaan dalam istana kan..heheh...tak tau la berapa banyak ruang tamu dia..dengan kerusi yang warna keemasan.aduh..alangkah bestnya kalau aku dapat masuk...

kepada kawan2 yang teringin nak jejakkan kaki ke istana negara yang lama..sila la pegi melawat..pameran ni tak lama...sampai bulan 6 je.ye la.ingat senang ke nak masuk istana??nak tunggu amrul dapat DATUK memang tak la..kecuali klw damia kawen nanti dapat anak..dapat la tittle datok hahaha....

selamat datang ke istana negara




sain..jangan tak sain..bukti woo 

adoi cam tak caya je dapat nengok singgahsana ni depan mata

mahkota permaisuri agong & kalungyang di perbuat daripada berlian asli
tak tau la berapa juta ni


pingat kebesaran

cogan agama


pending
l


tengkolok

mahkota siap ada lambang negeri kedah

 kalung & anting2

baju permaisuri agong


ic & lesen memandu permaisuri agong



cantik sungguh kan dalam balairong sri
 daulat tuanku
 toilet VIP
eh badan saya terbelah 2! ehehe

 bunga emas






Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...