MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 31, 2012

bawal power kota damansara

ari selasa ritu kena wat keje luar..kebetulan lalu area damansara tu, ajak driver singgah makan kat bowel power. dah lama tingin nak makan kt sini sejak dia masuk JJCM tahun bile ntah...tingin nak makan. penah juga bagitau amrul ajak try makan kt sini tapi amrul xmo sebab dia kata dah muak makan bawal kat kem hehe..

dah alang2 lalu sini..ajak la driver opis singgah lunch.masa on the way tu tak tau belah mana, cecepat la google sekali ada no phone tokei kedai..senang call je dia tanya mana direction.kedai ni dekat area sunwat giza, area foodcourt dekat balai polis.

masa g tu ngam2 soi time lunch memang pack naseb baik ada tempat kosong, tapi parking payah juga nak cari pusing 3x baru jumpe parking.satu set bawal power harga dia RM10 eh mahai juga ek rasanya masa masuk JJCM dulu RM7 je hehe...set ni complete ngan ulam ngan sambal belacan, pastu ada kuah kicap+bawang+cili pastu ada lagi satu kuah kicap pekat yang kosong xde bawang

kalau tanya aku power sangat ke bawal power ni?aku rasa ok la, sedap juga, tapi biasa je kot xde yang istimewa cuma ikan dia tu di goreng panas2 tu aku suke.

bawal power ni klw tak salah usahasama arwah bob kuman ngan kawan nye

 kuah kari dia pekat sgt style kari mamak xleh masuk
 set bowel power
 



Published with Blogger-droid v2.0.4

sepetang di taman permainan fraser's hill

 lepas dah check in, memasing baring2 dulu sian amrul penat drive jalan supe ular kena palu.dah petang tu kul 5 lebih ajak amrul g taman menan kat foodcourt tu.sebelum kasi mia main, singgah makan dulu kat foodcourt.kat fraser ni, sini saje lah kawasan makan nye, harga makanan sama mcm KL xde mencekik darah mcm genting.nak makan apa seme ada, goreng2, masakan thai, western.

untuk minum petang ktorg makan kat restoran puncak, aku tak makan pon oder air je..oder air bandung soda sedihhh nengok bandung soda cair hehe..tak reti buat.ramai juga orang aritu, ye la sebab cuti sekolah kan, masa pegi ngan gefren dulu bole kira je bape orang dok main2 kat taman tu...

foodcourt fraser's hill







pas makan maka bermula aktiviti gedik2 hahah...sian mia aku suh amek gamba dulu baru main
dia kata mama ni asik2 amek gambar..mia malas la nak main taman haha
puas mujuk


xbole blah nengok mia time ni ahahaha..kemain expression muke






p/s:  ada yang tanya best ke fraser's hill ni??ada yang suh buat review pasal fraser, ok arini & esok memang akan ada entry fraser je...buat yang bertanya best ke fraser?ini jawapan ikhlas dari aku

1.jujur kata fraser ni xde apa sangat...agak sunyi (tapi masa aku g aritu cuti sekolah so xde la sunyi sangat) memang sesuai untuk orang nak relaks2...& nak kan ketenangan

2. kalau sape2 dari kl tu fraser ni memang sesuai kalau nak g balik hari je..sebab memang xde apa..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mib 3

ari ahad lepas g nengok cite MIB kat GSC time squre. aku bukan peminat cite MIB haha...xpenah tengok pon sebelum2 ni, amrul yang minat aku teman je..tapi layan la juga cite ni best juga, kelakar ngarut2 seme hehe...

sape layan cite ni?maybe aku ni xbape suke cite ngarut2 tu aku tak nengok sebelum ni.tapi bile dah nengok ngarut dia bole terima pakai la..hehehe



Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, May 30, 2012

shahzan inn, fraser hill

sebelum ni kan, aku g fraser ngan gefren ikut kuala kubu bharu,tapi kali ni amrul try ajak ikut raub.kawan dia kata kalau ikut raub kurang sikit jalan bengkang bengok..so amrul pon katanak suh aku bandingkan antara jalan ikut kuala kubu bharu & raub mana lagi ok...kalau ikut raub ada 2 tol kena bayar, satu kat gombak RM5 satu kat bentong RM3 ikut kuala kubu xde tol.

agak seriau aku..ikut raub ni sebab..kereta bole kira berapa yang turun, kalau belah naik memang kete ktorg je yang ada..serius rasa takut, aku selalu fikir bukan2 bukan takut mahluk halus, tapi takut orang,kot ada orang jahat kedalam hutan tu, tu je aku fikir kalau hantu tu dah memang la ni tempat tinggal diorang kan..sunyi2 memang diaorang suke.

bila sampai je kat atas, (yang mana dulunya ada pondok pengawal jaga masa untuk turun dan naik) apa yang aku bole rumuskan ikut raub adalah sangattt jauh & jalan nye sangat sunyi..sila jangan ikut raub sekiranya korang dari kelumpo heheh amrul ni memang suke wat keje gile..aku dah kata ikut kuala kubu dia nak juga ikut raub, klw kawan dia kata ikut raub jalantak teruk sangat, bagi aku sama je teruk nye dengan ikut kuala kubu.kali ni aku tak muntah maybe sebab aku dok depan, dulu masa g ngan gefren g balik aku muntah sebab aku dok belakang pening dia lain mcm.

sampai atas ktorg tros check in kat shahzan inn, rate bilik untuk weken bilik view padang golf RM212 inc bfast utk 2 orang (bagi aku agak mahal.) tapi memandangkan bilik ni je yang ada maka kami pon terpaksa amek xde pilihan.bila aku tanya bilik garden viewyg lg murah dari golf view ada kosong ke tak diorang kata xde,tapi  heran sebab bilik garden view seme nye kosong aku nengok tp diorang kata dah penuh,ke saje nak juai bilik yang mahai??

condition hotel agak tak berpatutan dengan harga RM212, sebab keadaan hotel nampak agak lama, ngan tombol pintu longgar mcm nak tercabot, tv zaman lama, bilik tak ada ekon.kalau cameron memang seme hotel tak de ekon, tapi sejuk kan, tapi fraser ni aku rasa diorang patut pasang ekon la...sebab bile siang memang panas klw korang stay dalam bilik, malam pon panas...memang kat luar siap kabus, sejuk tp kesejukan luar tak sampai dalam bilik.

kenapa aku pilih shahzan inn?sebab nye hotel ni paling dekat ngan kedai makan, then hotel ni dekat ngan clock tower, kawasan sekitarnya ada lampu, aku memang dah pangkah silverpark & pine resort.sebab siang tu ada gak ktorg ronda kat area silverpark adoi..hotel nampak usang semacam, seram pon ada.nak2 pine resort sebab nye dia jauh ke dalam hutan,hotel yang hujung sekali, lagi la mcm seram.

kalau sape nak stay kat fraser aku cadangkan korang dok hotel baru btol2 depan clock tower nama dia puncak inn, harga pon lagi murah dari shahzan,cantik pon cantik, malangnye aritu otel tu dah penuh...xdapat la nak stay situ.

 naik ikut raub sunyi ko..
 kalau dulu naik fraser tak jumpe perkataan fraser's hill ni sebab klw lalu ikut kuala kubu memang xkan nampak, ikut raub baru nampak
 untuk makluman korang..skang ni korang nak naik fraser anytime je bole naik, xde masa naik or masa turun mcm dulu2 masa aku g first time dulu kena q nak naik sebab dia gilir2 bukan jalan untuk orang turun naik
so skang ni kalau nak turun korang kena ikut jalan lain memang khas untuk turun sahaja
dari papan tanda  one way street tu nak naik ke atas 8KM, memang muat satu kete je
akhirnya..dah sampai..seb baik xmuntah hehe..shahzan belakang pejabat pos
 bilik ni je tinggal 2 katil single


 view dari bilik

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

garden one utama

ari senin lepas g OU ada keje yang perlu di selesaikan..dah mcm mencari harta karun pon ada keje aku ni haha...sekali dapat barang yang nak beli kemain hepi gile...eh ni bukan beli barang utk diri sendiri, tapi utk hal keje.

oleh sebab kami ni pekerja dedikasi kul 3 lebey pon xlunch lagi, sampai je OU tempat pertama yang harus di carik ialah kedai makan!, memasing dah lapa..malas nak cari restoran bez2 mana ada depan mata je..elok naik eskeletor nampak garden, memula pusing gak LG tu carik tempat makan bez tapi tak jumpe udahnye patah balik makan kt garden.

rasanya ni kali ke-3 kot makan kat sini, dulu g kat the curve.ntah bagi tekak aku kan makanan kat sini kateogri biasa-biasa aje..tak sedap mana, contoh aritu aku oder spageti marinara aku rasa secret recipe lagi sedap dia nye spageti +pizza hut pon sedap gile spageti dia

walaupon bagi aku harga ketegori mahal, tapi portion dia besar,mahai kalau sedap aku xkisah..tapi ni kalau mahai tapi kureng sedap memang la menjadi kesah hee...tempat je lawa, ok la..bole cuci mata nengok pemandangan dalam restoran.

menu, mcm tak banyak choice
 ice lemon tea dia memang terbaik, kat mana2 pon rasa sama je
,
 cantik kan
.

.

.

.
 ice lemon tea air kegemaran

.
 spageti marinara masam bangat seh!
Published with Blogger-droid v2.0.4

lain yang di plan lain yang jadi

ari kamis lepas, amrul call dia cakap jom kita g tioman ari sabtu, ahad balik la.aku dengar je tioman dah jerit cakap wah!! nak!!! ok esoknye aku pon apa lagi menjalankan tugas mencari chalet & feri nak g tioman..malangnye satu2 nombor aku call semenye chalet dah penuh..esp kat tempat peberet aku, chalet sun beach resort kat kampung genting (tempat animun dulu)..call punya call seme penuh...ada la kosong tapi chalet kat air batang, bile tanya orang air batang tu sunyi sikit sebab ramai tourist.tapi xpela..amrul kata booking je dulu

aku ni dah siap2 la book chalet (mana yang ada je sebab banyak dah penuh) feri pon aku dah buking tinggal bak bayo je time nak naik nanti..kira seme dah book la ni..tetiba aku fikir eh..kalau sehari je nak g tioman mcm penat je aku rasa..plak tu feri dia ada satu masa je syarikat XL feri kot kalau tak salah nama dia..time pegi kul 11.30 pagi, esok nye balik pon kul 11.30 pagi..aku rasa mcm rugi nye klw kul 11.30 dah nak kena balik...

so aku cakap la kat amrul...kensel la g tioman, sebab sehari tak cukup, mana nak g snorkeling lagi..feri plak awal dah amek kat tioman g mersing.ok la...kensel g tioman, then amrul tanya aku, awak nak g mana??tempat sejuk2? aku cecepat jawab cameron, tapi cadangan di tolak mentah2..katanya xmo jauh2 sebab malas nak drive dia kata..aku ajak g genting, dia kata xmo crowded ramai orang..dia nak releks2 katanya....

dah tu, amrul kata kita g bukit tinggi la..aku pon call la bukit tinggi tinggal bilik rege RM350 & RM550 je..alamak...abes dah bilik rege RM200 lebey tu, bila gtau amrul, dia kata proceed je amek bilik yang rege RM350 tp masa tu call reservation kauter dah ttup..esoknye nak call bilik RM350 dah abes tinggal RM550 je...adoi..bapak mahai..aku ckp amrul xmo la membazir je dok otel mahai2 gitu baik g alexis haha...

pastu last choice tinggal la fraser hill..tempat yang aku dah sumpah xmo jejak lagi tu kan...haha..kali ni terpaksa tarik balik kata2 sebabnye:

1. amrul tak pernah g fraser tingin dia kata..dia nak tau apa yang ada kat atas sana, jadi aku terpaksa la mengikut arahan...dah dia nak rasa kan...
2. seme hotel dah full, tinggal fraser je yang available belasah je la..janji tempat sejuk mcm amrul nak.

adoi...ni la dia kan kalau last minit nye plan...konon dari tioman, xjadi tioman nak g bukit tinggi, sekali sampai fraser hill.plak tu time cuti skolah plak nak pegi memang la seme hotel fully book.tinggal la tempat yang orang xmo naik sangat ni...hehehe



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 29, 2012

salah satu cara hilang kan stress :karok


lama gile tak g karok...amrul ni kan mcm tau2 apayang dalam ati aku haha..baru je 2,3 sebelum ari kejadian aku ada cakap kat opismate jom kita karok kak..hahha..sekali ari jumahat tu amrul ajak karok, selalu gini dia mcm bole tau je apa yang aku fikirkan.

ari jumaat tu pas abes kena serpise tu amrul ajak nengok wayang, dia nak tgk cite MIB, sekali tayangan kul 9 tinggal seat depan je...xmo aku dok depan2 wat sakit tengkok..dah tu kemana lagi kami klw dah naik tingkat 3 wangsa walk,menuju ke tempat game la lepas tu..ngan aku2 terjebak main game.

dah abes main game lalu sebelah karoke, amrul tetiba ajak..jom kita karok..aku ngan pakai baju kurung ala2 wanita melayu terkahir kan..selambe je masuk karok haha...lantak la..orang nengok2 juga dulik aku..amek sejam je..tu pon dah sakit2 tekak aku, aritu wat pertama kali aku nyanyi lagu RELA yang mana aku rasa lagu tu susah sebab banyak tarik2 cam tak caya plak bole nyanyi lagi tu tanpa kuar suara itik hahaa...pasni bole la masukkan lagu rela antara lagu wajib, pastu saje nyanyi lagu cinta muka buku sebab mia suke lagu tu kan..haha comei je mia karok..kemain ngan muke2

antara lagu wajib aku kalau g karok:
1. lagu rahimah rahim - gadis dan bunga
2. melly goeslow- ku bahagia
3. siti nurhaliza - ya maulai
4. francissa peter - kerna terpaksa 
5.raja ema- jejaka idaman

hehe..seme lagu lama2 kan...memang aku xsuka nyanyi lagu baru2..tak best lagu lama juga best 
 

amrul pilih 3 lagu belen tu seme aku yang nyanyi selalu gitu...klw g karok aku je yang nyanyi banyak tu pasai sakit tekak
 feeling konon..nyanyi lagu RELA

Published with Blogger-droid v2.0.4

beg mahal, seme dapat FOC

minggu lepas dok kemas2 umah kan..tetiba terjumpa beg2 lama yang aku menang masa tengah ligat join contest kat blog dulu2...aku ni ada satu perangai...hadiah klw mahal kan..aku sayang nak guna..hahah simpan je dalam beg...lepas tu dah lupe yang aku ada beg tu...

ni kalau aku tak kemas2 barang aku ni memang aku tak ingat pon pasal beg2 & wrislet yang aku pernah menang ni..kecuali beg coach la sebab baru menang kan memang ingat haha...tapi jarang pakai..sebab sayang

kebanyakan beg, wrislet, dompet yang aku menang ni seme jenama.,klw aku nak beli pakai duit sendiri menang tak lah..mujor dapat adiah merasa juga pakai beg ada jenama hahaa...sendiri nak kuar duit beli beg branded memang kedekut, hehe bukan kedekut la ekceli banyak lagi kegunaan lain aku nak pakai..ye la orang yang duit tak banyak mcm aku ni memang la kena berkira menda2 gini...pendek kata kalau nak spend duit RM500 utk beli sebijik beg itu memang bukan lah insan bernama FAUZANA hehee

beg coach, wrislet liz clairbone & dorothy perkin & pouch clarks
 
 ni seme tau kot menang kt FB suprisel malaysia
  wrislet liz clairborne

wrislet dorothy perkins, menang sebab teka berat maryam

dompet clarks

hee ni paling baru wallet & beg mng gefren kasi adiah beday (advance 3 minggu haha)

Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...