MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, June 29, 2012

cadbury cookies : fruit & nut

saya penggemar coklat....sape suke ocklat??mmg ramai yang suke makan coklat, tapi ada juga orang tak suke coklat kan?ish rugi2..kalau sape tak suke coklat rugi klw g langkawi sebab coklat murah hehee...kalau aku suke coklat amrul lagi la..hantu coklat..aku kan jenis xreti nak cuba menda2 baru klw aku suke tu aku makan tu je..mcm cadbury asik2 bli yang bulat2 tu ada isi kacang, tak pon bli zip tu je paling suke klw cadbury klw coklat petak2 tu suke gak tp lg suke yg bulat

aritu la amrul bli biskut ni masa nak g pd konon nak bawa bekal makan dalam kete, aku tak pernah pon nampak biskut cadbury ni..amrul pesen dia klw g supermaket dia akan cari coklat yang baru2 dia nak try tu sebab aku tau tu, kalau tak mmg tak tau coklat baru2.

bile dah try makan biskut cadbury ni mak aii..sedap nye..takat ni baru try yang fruit & nut je, mmg ralik makan..kelmarin g giant konon nak bli banyak wat stok kat opis, sekali dalam banyak2 biskut tu tinggal satu je yang fruit & nute lain2 tu seme coklat cip..frust mak

 sepeket ni RM4 lebeh
.
mana la tak gems...hahah asik makan coklat je

Published with Blogger-droid v2.0.6

kejadian memalukan dalam LRT STAR

aritukan masa nak balik kluang dari umah naik lrt pastu sampai masjid jamek naik star plak, kebetulan masa dalam star tu ramai orang india sekumpulan mcm rombongan gitu la

damia masa tu tengah berdiri atas seat dia nengok pemandangan kat luar star, xlama lepas tu sampai stesyen cheras kumpulan2 india tu turun la star...pastu damia dengan selamba nye sound:

seme keling! seme keling!
hahahahha...aku terkejut gile sebab dia cakap kuat..nasib baik la orang india tu dah keluar train masa tu dah la damia berdiri kat atas seat jadi suara dia tu mmg seme orang dalam train tu dengar la..

abes orang yang satu koc dengan aku ketawa berdekah2 dengar mia cakap mcm tu
aku dah tak tau nak letak muka kat mana dah masa tu..aku marah la dia..mia! xbaik cakap macam tu la..

mia kata owh tak baik cakap keling?cakap CINA bole?hahaha..pastu dia cakap cina..cina...cina mia....mia tgelak2 seme orang dalam lrt tu.

gitu la budak2 kan...jangan la kata mak bapak tak ajar..bukan aku tak marah dia ckp mcm tu..aku marah dia cakap juga.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

cash out kali ke-6

 tak menahan..tangan gatal nak tekan cash out haha..malas nak kumpul..sebab BE skang pon baru je dapat 2 ari lepas, nak tunggu dia banyak cam lambat je..jadi apa yang ada tu cash kan je la...
amount yang di cashkan semalam RM109.32
jumlah tu di kumpul dari awal bulan 5-hujung bulan 6 dapat banyak tu
secara peribadi aku rasa mcm ada peningkatan skang ni 
total yang di cashkan stakat ni RM934.48 nak dekat seribu dah hasil berblog
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 28, 2012

Semarak Cinta bersama Dato' Dr Haji Mohd Fadzilah Kamsah


Semarak Cinta kembali lagi pada 29 JULAI 2012 menemui pasangan-pasangan yang ingin MENYALAKAN, MENGEKALKAN dan MENYEMARAKKAN cinta dalam perhubungan. Program yang akan diadakan di TaHa D'Kelana (Kompleks Jemaah Tabung Haji Kelana Jaya) ini terbuka bukan sahaja kepada pasangan yang sudah berkahwin (baru dan lama), tetapi juga kepada pasangan-pasangan yang bercinta atau bertunang. Sila rujuk lampiran untuk keterangan lanjut atau layari website DMFK www.fadzilahkamsah.com dan hubungi pejabat kami di 03 8925 5292 / 03 8925 5250 untuk pendaftaran. Tempat terhad kepada 500 peserta sahaja! Wassalam.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

happy birthday warith

last week kak faez whatspp nak wat sebeday warith, kak faez ni xopismate masa aku satu opis ngan deah dulu, dia kata jom celebrate beday warith..wat kecik2 je janji celebrate..ok la..deah bahagi tugas masing2 pasya kena oder RVC kat kaklong dia, aku di tugaskan bli kfc, kemain mcm mandor...mengarahkan buat tugas haha..ye la..klw tak bahagi tugas tak dan la nak celebrate kul 8 malam, dah la nak buat time ari keje..so seme kena pantas...

majlis kecik2 je..family kak faez pastu aku, deah, pasya & nana..nengok kak faez pon sampai dah kenal pasya ngan nana...heheh aritu mula nye ajak photoshoot sama2 kat kepong..lepas2 tu kak faez klw ada majlis apa2 sure ajak pasya & nana skali nak memeriahkan majelis

rvc kak long adeh..meleleh
kasi close up skit
hepi 1st beday warith!
tetamu2 yang memeriahkan mia mmg hover klw beday orang dia mesti nk berdiri depan kek mcm beday dia 
nape seme ketawa?
sebab diarahkan oleh deah
ketawa seme..heheheee
kebelur memasing makan ayam kfc yang baru tu flaming apa ntah nama dia
burok nau rupe orang dah kenyang kan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

kasihan anak ini


pagi ari isnin aritu ktorg dua beranak naik keteapi dari kluang balik KL, mcm bese amek kul 1.20 pagi so sampai KL dalam 6.30 petang.sebab aku aku suke naik keteapi, sebab senang sampai kl central tukar amek lrt, sampai lrt jelatek tu jalan 10 minit je dah sampai umah.

tapi kan...setiap kali aku naik keteapi sure keteapi akan rosak & ktorg akan sampai lambat...ini je la yang aku takut..ye la kang sampai lambat, lambat plak g keje.masa ari isnin tu keteapi sampai on time, bese delay je manjang..sampai la stesen kajang keteapi benti lama gile aku ingt kan nape dia nk rehat ke apa..dah stengah jam benti tu baru la datang orang keteapi bagi tau keteapi rosak...klw nak tunggu lambat sikit so dia cadangkan amek komuter sebelah je train keteapi tu.

oleh sebab nak cepat sebab nak kejar masa g keje, ktorg dua branak ni naik la komuter masa tu kul 6.35 tengah sibuk dengan orang nak g keje kan, masuk je dalam komuter tempat seme penuh..orang langsung tak prihatin pon aku ngan anak kecik langsung xde sape kasi duduk...

.
sampai la ke stesen2 berikut kami masih berdiri..last2 mia penat berdiri dia cakap
mama..mia duduk je la atas lantai ye...xpe...mia duduk tepi2 pastu mia tengok tab
aku ingat kan bile mia da duduk atas lantai mcm tu ada la orang nak simpati...
hampeh masing2 yang ada mata buat2 mcm tak ada mata...masing2 mata yang segar bugar buat2 tido mcm aku tak tau...sempat la juga aku snap gambar mia duduk atas lantai komuter.
.
sampai ke stesen seputih ada orang keluar aku nampak ada seat kosong, cepat2 la nak duduk skali ada orang duduk..aku teros mengeluh situ kuat2 ala...ada orang duduk pulak! lepas aku ckp kuat2 mcm tu baru la orang yang duduk kat seat panjang tu masing2 kalih sikit bangang btol..ada ke sorang bole duduk sampai dua seat??tak ke bodoh?dari tadi aku diam dia xde pon nak kalih

aku tak kisah klw aku tak dapat duduk..tapi sian la kat budak dia bukan ada tenaga kuat mcm kita nak berdiri lama2...ini la perkara yang aku paling benci kalau naik lrt,komuter, star ni...ramai yang tak prihatin & selfish! lagi kesian klw ada ibu2 mengandung & warga emas...apa la yang diorang ni seme fikir ha??aku bukan nak bangga diri cakap aku ni bagosss sangat...tapi klw aku naik lrt, nampak je orang yang lagi memerlukan seat tu aku memang aku bangun kasi seat tu kat mereka yang memerlukan.fikir sendiri la..ada otak tuhan bagi..xyah tunggu orang minta nak duduk, dulu masa g sekolah cikgu tak ajar ke?

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

RM35.00 tak dapat la mcm ni kat KL

 kalau g kluang ni la tempat makan peberet aku bukan saje MURAH tapi sedap, tokei nye orang kelantan, masakan nye masakan siam.

kat sini dia ada set2 ada set A,B,C,D ikut la bape orang.kalau 2 orang ada set A&B lauk ada 4 jenis.mcm menu kt bawah ni set B ada siakap 3 rasa, kailan ikan masin, puyuh masak halia & sotong goreng tepong, makan 2 orang semputtt!! cer bayangkan klw kat KL xde dapat nye makanan sebanyak ni dengan semurah ini.klw kat kl ikan siakap paling2 bangsat pon sekor RM35 , blom masuk lauk2 lain lagi tu...

set B ni sepatutnya ikan siakap steam tapi amrul kan penakut makan ikan2 steam sebab takut tcekik tulang tukor ngan siakap 3 rasa.sebab dia murah kan..jadi tak pernah jemu aku g makan sini tiap kali turun kluang. hehe...

siakap 3 rasa
kailan ikan masin
 puyuh masak halia
 sotong goreng tepong
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 27, 2012

wordless wednesday


 alhamdulillah..terima kasih bos

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

sasuke malaysia

ari ahad lepas tak sengaja buka tv2 mmg tv2 tv yang paling jarang di buka..tp sebab petang tu cam seme channel membosankan, tu yg gatai tukar channel sekali ternengok rancangan SASUKE malaysia, wah jakon kejap ingtkan ada kat jepun je rancangan ni sekali dh ada kt malaysia la..rakaman ni di buat kat putrajaya

mmg aku layan sasuke jepun tu kat tv3 bes plak nengok.yang ni aku snap ni kebetulan orang yg lepas semua halangan dia sorang je yg lepas dalam ramai2..sape yang jenis kaki sukan outdoor tu mcm wall climbing, rock climbing, ahli gimnas tu satu kelebihan la masuk rancangan ni kan

yang ni sasuke original kt jepun

Published with Blogger-droid v2.0.6

BE silih berganti

ari ahad lepas cuak gile bila log in nuff tapi tak leh masuk...ari senin try lagi..seb baik bole..fuhh dah riso dah..abes la duit aku dalam tu..hehehe

ari isnin cek xde BE baru, petang semalam cek ada BE baru kt blog ni, permulaan yang agak baik jumlah permulaan RM4.26 kalau dulu jumlah permulaan dia mcm kt blog contest tu sen2 je skang ni dah meningkat skit.

nuffnang kt blog contest aku dah delete dah sebab rata2 baca entry blogger mana yg ada blog tak aktif tu baik delete je nuffnang kt blog tu sebab takut di tarik balik status Glitterati btol ke ek?ntah aku dengar cam gitu risau plak...delete dah pon nuffnang kt blog contest.dah lama tak hapdate pon.

 
be ke-11 utk 2012

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 26, 2012

menang ipad lagi!!

 yeayy menang ipad lagi...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 berangan je ko kan...hahaha
bile la agaknye bole menang ipad lagi?nak merasa mcm mz 
menang ipad 7x hahaha...
korang klw nak menang jom la try klik sini
 xde jwab soklan pon lucky draw aje

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Bernard Bear



saya telah di perkenalkan dengan cite ni oleh damia..hahah caya tak?sila la percaya
aritu kan masa nak tido mia buka cite ni..mama jom tengok cite kelakar nak kata nye
ha?cite apa?dia pon pandai2 la buka ada plak history kat youtube tab ni wlpon tak reti baca agknye dia hapal jumlah perkataan BERNARD BEAR TU, gile tekejut mama dia damia bole carikan cite ni nak kasi mama dia tengok

aku pon layan la..eh...best plak cite haha...serius memang lawak cite ni duration dia tak lama dalam 3 minit je, tapi sangat best cite mengenai bear putih yang selalu ditimpa nasib malang..tak kira dia g mana pon asik di timpa malang je

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

dah sampai

jumaat lepas masa kt opih, akk opismate dah sampai baju dia oder kt poplook dia beli sama ari ngan aku, tapi aku wat alamat umah.tengahri tu hafday balik umah tengok2 tak sampai lagi baju nye..heran nye kak lan nye dah sampai pagi2 dah aku nye dah kul 2 pon xsampai lagi...

xpuas ati buka la website dia tengok trace no poslaju nengok status dah di hantar..tengah dok risau2 fikir mana la baju aku ni tetiba van poslaju sampai..hahaha..panjang umur btol baru di sebut2 dah sampai.

sampai la 3 helai baju aku bli kamis lepas, kamis beli jumaat sampai gile pantas, lepas ni ingt sebulan nak beli selai la bila dah try baju dia kan..sangat sedap pastu klw pregnant pon bole pakai juga hehe...kita kan tengah memplan ke arah itu esok2 klw dah beranak bole pakai juga.mak aku tanya selai bape jubah ni?hahah jubah kata nye bile cakap RM69 sekali postage tekejut dia...murah katanya.

rasanya kan ni pes time aku shopping baju online seb baik memenuhi citarasa, so pasni bole beli lagi klw ada duit haha..klw xde duit dok diam2

blom rasmi lagi baju ni ntah bile nk pakai ntah hehe

Published with Blogger-droid v2.0.6

first time buat ikan bakar :)

ari sabtu lepas masa kt kluang kan...aku saje ckp kat amrul..saya nak masak la..saya buat ikan bakar nak utk lunch?gile masa tu kul 3 petang baru hegeh2 nak masak hehe pagi tu bekpes lewat kan..tu kenyang lagi..dari nak masak lunch sekali membawa ke dinner haha..mana tak nye kul 3 lebey g supermarket, kul 4 lebih baru sampai umah siang2 seme siap masak kul 6.30 dari nak lunch jadi dinner..

masa aku kata nak buat ikan bakar tu kan..amrul cecepat2 pintas ha wat pari bakar! pastu saya nak sup kaki ayam (mcm ikan bakar pasar keramat hehe) g la kami beli pari sekor  ingatkan mahal sekor besar RM9.50, wat pengetahuan seme kan, aku tak pernah masak ikan pari bakar..ini la kali pertama dlam seumur hidup..carik la daun pisang nak balut ikan kan..skali xde dah dalam supermarket nak g pasar mana buka dah..dah tu kita guna apa yang bole je la..beli aluminium foil.

balik tu mil tolong2 basuh ikan & kaki ayam.lain2 seme aku yang buat sendiri.eksited gile nak masak pari bakar wat pertama kali..tak sabar tunggu dia masak tengok jadi ke hahaha....sekali da masak mcm tak caya je manjadi haha..sian kan gini la orang yang tak reti masak bila sesekali masak menjadi tu dia jadi PEGHAK hahah...ikan tu masak dia sempurna pastu yang aku suke dia tak kering bila makan lembut je isi dia sgt juicy.tetiba kan kagum ngan diri sendiri hahaha...

pastu wat pertama kali juga buat kuah air asam, sebelum nak wat tu google dulu resepi hahaha...sian sape suh dulu xbelaja kan..nengok dalam resepi.net tu dia letak asam jawa,bawang,cili api, hirisan tomato, garam, gula & sedikit aji.ok menjadi juga yeay..suke

amrul tak sesaba nak makan...padahal sotong bakar blom siap lagi dia dah amek pinggan ngadap pari bakar..alahai..sonok tengok seme berselera makan..walapon rasanye aku masak tu biasa2 je.

sup kaki ayam


sayur campo bersama black fungus
kuah kicap
pari bakar
kuah air asam
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, June 25, 2012

baru tau...kesian

selama ni dok ingat kat greenwood tu tiket bas untuk ke pantai timur je..kamis lepas balik keje singgah kaunter transnasional nak bli tiket g kluang, bukan xde jual online..tapi klw buka web tbs bayaran yg diterima via kredit kad je kita mana ada kedit kad.

memandangkan sehari sebelum nye ternampak dia tulis kat kaunter tu utara/selatan (semua destinasi) aku baru tau owh ada juga juai tiket ke utara ngan selatan, ari kamis balik keje..tanya tiket g kluang ada tak..budak tu kata ada..wah hepi gile tak yah terkejar2 g bts nak bli tiket takut tiket xde.

cumanye kat sini time xbanyak pilihan utk ari jumaat tu cuma ada kul 9.30 pagi ngan kul 6.30 petang je..belasah amek kul 6.30 petang.kalau la aku tau kt sini ada jual tiket g kluang sebelum ni mmg aku bli kt sini je..dekat ngan opis


 s

.
kalau sape2 bli tiket kt kaunter transnasional, tiket tu nant dah sampai TBS kena tukar kat kaunter A,B atau C kena tukar tiket yang ada cop TBS

Published with Blogger-droid v2.0.4

nasi ayam pak tam@batu caves

kat opis ni banyak juga tempat makan best2 tapi seme kena naik kete la..agak jauh dair opis..salah satu kedai makan sedap kedai pak tam kat batu caves ni.sebelum ni penah try bihun sup utara dia, not bad cuma kicap dia tak pakai kicap dia pakai sambal merah tu agk xbape pedas.

bese nye juga aku suke tapau air bandung soda, mmg terbaik tapi tengok tangan yang membuat juga ada orang buat kaw ada yang buat cair, tapi bese mesti dapat yang kaww punye.last week saje try nasi ayam dia sebab klw dtg sini majoriti orang makan nasi ayam

memang sedap nasi ayam dia..sup sedap, sambal sedap, ayam besar.terbaik la pak tam!kedai ni xjauh dari giant batu caves lepas giant tu ada petonas, pastu nanti jumpe shell belok kiri, masuk lorong kiri pertama nampak la kedai ni


sepinggan RM4.50
beso ayam dia kan
.
bandung soda sedap
Published with Blogger-droid v2.0.4

seni

lukisan pertama mia pakai kaler water
tapi ngape kaler pepel yang dia pilih?hahaha...sama mcm mama dia gak kot suke pepel
aritu la bli set kaler utk mia eksited bebenor mengaler pakai kaler water
seb baik tak kaler dinding
abstrak la konon hehe


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, June 22, 2012

teman si nana keding makan @ WSB

rabu lepas si nana keding call, ajak melepak sebab laki dia balik lambat nak ajak deah, deah plak g dating, pasya plak musti berkepit ngan wan je keje hahaha...ajak la aku yang free & alwayz evelebel ni..lapo katanya ajak makan...tapi dekat2 sudah.

aku pon ajak la makan kt kedai paling dekat ngan umah, mana lagi WSB@ warung soto berlada la..sejengkal je ngan umah, tak pernah lg lepak sini ngan gefren padahal aku selalu cakap nanti nak bawa diorang makan kat sini...sekali sampai sini si nana marah ko memang kan...dah nak pindah johor baru nak ajak aku makan sini ...hahaha...

aku padahal masa tu baru je lepas melantak nasi..sekali nengok laksa dia tak menahan aku..sebab memang laksa dia sedap kan tu tak menahan tu, si nana oder mee kari.sedap katanya..suh dia try laksa pon sedapp dia ckp hehe..mmg sini seme sedap2 belaka..memula aku nak oder nasi lemak tp udah abes yea padahal baru kul 8 malam...nasi ayam pon dah sold out..memang laku nasi lemak dia.

dah maju skang ada menu hehee
laksa mabeles
mee kari oso mabeles tak kedekut bahan
gedik nau mia kan
mekaseh nur afliana..sudi banje kami 2 beranak

Published with Blogger-droid v2.0.4

MAK JEMAH borong RVC

cite basi minggu lepas...teman pasya jumpe mak jemah kat JJ Au2 sebab mak jemah oder 3 kotak RVC sekotak dalam ada 16 dasat kan bisness kak long skang..ktorg tolong pomot sikit2 je dalam blog & fb skang ni dengar kata ramai juga kawan2 oder kat kak long sebab diorang tau dari fb & blog aku ngan pasya.

ktorg lepak kt cofee bean jek sambil tu dengar konsert free artis2 nye faizal tahir kot lagi ntah sape ntah tak tengok pon dengar dari jauh je.kali ke-2 jumpe mak jemah..heheh bagus mak jemah ni suka suport bisness kawan2 sulu mak jemah penah oder kuih sarang semut masa bulan pose last year.tq yea mak jemah sudi lepaks sesama..bercerita mcm kenal seploh tahun haha..ngan mia apa dia gosip kan ntah dok sebelah2




skali lagi nk promote
sape nk beli kek sila la terjah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bila kawan saya dah glemer

 bulan 5 aritu akak shikin (wartawan majalah JELITA) pm kat fb, dia tanya ada tak kawan2 yang status ibu muda tapi ada anak 2 orang..aku ni dalam kepala ligat dok fikir sape ek kawan2 yang muda, ada anak 2, sekali aku petik nama shiera.aku pon kasi la ym shiera kt kak shikin dia nak intebiu.

kak sykin ni aku kenal masa g percutian safi aritu, lepas tu kami still keep in touch la..lepas dia intebiu shiera bulan lepas, bulan ni dia interbiu aku plak tanya pasal mcm mana aku encourage anak utk membaca..aku pon cite la ringkas2 je..hehe senang kan skang intebiu via chatting je..sudah tu kak shikin suh email gambo aku ngan mia pastu nanti bulan depan ke bulan lagi satu depan ke kuar la artikel pasal kami dua beranak plak.tq kak shikin bg peluang kami dua beranak plak masuk magazine :)



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 21, 2012

dejavu di kinabalu



Semalam baru tertengok cite ni, dah episod 3 rupanya semalam..sekali layan dah tau cite ni best.alamak..dah jatuh cinta ngan drama ni..

Ok la nak layan episod 1&2 kat tonton.sure cite ni akan jadi fenemona mcm nora elena, tapi xleh lawan nora elena kot sebab ada eren heheh..pape pon kita tengok nanti

tadi masa tengok episod 1 ada scene kat kundasang mia tengok eh eh mama...macam tempat kita pegi la..jom kita pegi lagi nak...
hahaa..ye la ingta kinabalu tu dekat mcm nak g klcc?hehhe tunggu la mia esok2 ada rezeki lebih kita datang lagi KK ni, mmg dah mark KK ni pon antara tempat yang nak repeat lagi sebab best



Published with Blogger-droid v2.0.4

rezeki dapat makan dominos pizza free

ari jumaat lepas balik keje singgah jap umah deah amek mia, deah kidnap mia kat umah mak aku tengahri tu pas dia balik keje..kemain bawa mia g JJ Au2, siap beli baju & kasut raya mia..tapi sian deah kemain tabur duit siap blanje mia kfc mia kata deah kedekut haha..puncanya sebab deah tak belikan selipar yang mia berkenan..tapi deah bli kan kasut..pastu tak sudah2 dia dok sebut deah kedekut.

tengah2 dok lepak tu deah kata jangan balik lagi..ira (housemate deah) nak belanje makan yellow cab pizza sempena beday aku sehari sebelumnye...skali yellow cab xleh anta plak area umah deah..melepas nak mrasa yellow cab pizza..last2 ira oder dominos pizza.

pes time try pizza yang ada ikan bilis tu apa ntah nama dia..sedap gile.pasni bole la try.aku memang suke dominos banding ngan pizza hut, sebab dominos lagi sedap bagi tekak aku

tq ira..sebab banje pizza ni siap tapau bawa balik umah lagi sebab tak abes

ni la pizza yang ada ikan bilis tu sedapp

Published with Blogger-droid v2.0.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...