MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 31, 2012

opah's semperit untuk raya haji

stok kuih dah sampai untuk raya haji...sape nak cepat2 order dah abes tak tau..heeee
harga utk semperit plain RM28 botol besar dalam ada 60-65pcs
mix RM30
harga tak masuk postage & delivery
berminat bole call saya 012-2394156



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

adam dan hawa, baru nak layan hehe..

.
 rabu & khamis lepas masa mc duduk kat umah bosan..tak tau nak wat apa..aku pon tengok la adam & hawa 2 hari aku settle tengok episod 1-35 hehehe...selama ni asik tgk orang update pasal cite ni kan..aku mana ada asteruk xdapat la nan nengok aku tengok kat daily motion

sekali dah layan kan terus melekat...sampai kang masa ari rabu tu aku tido kul 4.30 tengok dari episod 1-25 hahah gile...skang ni bukan aku je yang layan dengan mia layan...sampai dah hapal lagu adam & hawa..

ni masa balik dari cameron kuar lagu adam & hawa dalam radio..dia ikut nyanyi tapi merepek2 je




Published with Blogger-droid v2.0.9

pasar malam brinchang

 lepas magrib ktorg seme kuar g pasar malam brinchang, skang ni mula dari petronas sampai lah jalan bawah turun bukit dia dah buat one way, jalan dia lencongkan ikut jalan dalam kalau nak g pasar malam ni, parking punya lah susahhh nak cari pusing 2x juga la baru jumpa parking tu pon jauh gile kena menapak...aduh kritikal sungguh cameron time public oliday ni kan....nak jalan kat pasar malam tu pon sesak sampai tak nampak apa yang di jual2 pening plak kepala patutnya malam cuaca sejuk jadi panas plak dah bersesak dengan orang ramai

lepas je part2 orang jual makanan tu baru jalan clear sikit area baju2 seme tu tak sesak sangat...kat pasar malam ni aku hanya mampu rembat stoberi je..tu pon jenuh aku sevey dulu mana kedai yang paling murah..ada lah jumpe satu kedai ni 4 peket RM10 terus aku beli RM50 stoberi saje..tu seme utk si nana keding yang kirim, deah, pasya, mana nak kasi opismate & utk makan sendiri sikit.

sayur2 tak sempat nak beli dah sebab tangan dah penuh dengan plastik, esoknye pasar tani hari ahad baru beli sayur..kat pasar malam ni mahal plak sayur dia 8 bungkus RM10 kalau kat kea farm 13 bungkus RM10 tapi memandangkan kea farm tu jem nak mampos parking plak xde aku beli je la kat pasar tani brinchang masa pagi ahad tu.

abes je beli apa yang patut kat pasar malam ktrog terus g makan..makan kedai kat situ2 je..fauzi steamboat & tomyam..diorang seme makan steamboat aku je yg makan nasi goreng sebab xleh makan seafood kan.bagi sesapa yang baru pertama kali nak datang cameron sangat lah suggest korang stay kat brinchang ni..banyak je hotel kat sini & hotel yang paling2 strategik turun pintu masuk hotel jumpe pasar malam, hotel star regency.kalau bajet hotel banyak je..kavy hotel, tudor home inn,kalau bawah sikit area kfc banyak juga hotel, ada rainbow hotel, parkland,jasmine mcm2 lah..

jenjalan pasar malam penuh la hai umat

 teh mcm2 perisa kali ni aku tak banyak soping pon beli stoberi je hehe
 bantal stoberi pon xbeli sebab last year dah bli semak bilik je
 bunga rm5 sejambak murah gile
 stoberi bersepah2 aku carik paling murah jumpe la 4 peket rm10
 stoberi coklat!! wajib beli
 amrul bli 10 cucuk dapat rm10 je klw ikutkan harga dia rm2 secucuk puas aku makan stoberi coklat kali ni
 dinner time
sedapnye diorang kan sejuk2 makan stimbot aku bole telan air liur je la hehe 
 tak tau la apa rasa amrul kata ok je
.
makanan orang yg tengah berpantang nasi goreng kampung
mia mana?dia dah tido atas peha mama dia
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

minah rempit

sehari sebelum operate aritu,amrul sampai kl, tengahari tu amrul amek kete kat opis nak kuar katanya...dah kul 6 dia datang la jemput kat opis..heran juga aku dia kata ada depan opis aku tengok nun jauh lot sebelah opis dia berenti kete pelik juga eh nape dia benti opis orang lain tak kan tak ingat opis aku kot

aku pon call tanya dia wat apa berenti opis sebelah benti la depan2 opis ni...dia kat ok...sampai je dia depan opis terkejut aku nengok ada moto kat seat belakang si mia plak baekk punya duduk atas moto tu hahaha..patut la dia berenti jauh2 nak seprise kat aku rupanya dia blikan moto mia..

mia kemain la sengeh sampai telinga dapat moto ni...selama ni asal g soping mall mest dia minta nak naik moto ni sepuluh minit rm3 kan?sebenarnya lepas raya aritu ingat nak blikan mia motor ni guna duit raya dia tu kan...tapi amrul kata xyah la..sebab mia dah besar dah..xlama pon bole pakai nanti dah nak sekolah..ok la..xjadi beli...memang ktorang dah sevey motor ni dekat cokit masa aku tengok tu harga dia RM195..

tak sangka plak amrul bole tetiba belikan mia moto ni..bila tanya harga berapa dia kata RM180, kira murah la nak banding tempat lain aku tengok ada yang 200 & 300 lebih.malam tu lepas beli moto ni ktorg g jj nampak la moto sebijik mcm ni kat tempat mainan tu..aku saje tanya mia tak naik ke?xnak la..dia jawab mia dah ada dah..hahaha..selamat dah duit mama pasni beli sekali je naik la berkali2

dah seminggu umur motor ni belum pernah cas pon lagi batery dia..mia baru 2x bawa atas jalan berat la malas plak aku bawa turun bawah main dalam umah je
dah sampai dalam bilik dia merempit
.
 bile tau kat kl harga murah kwn amrul kt kluang kirim sebijik sama mcm mia..murah plak bila beli kali kedua jadi RM170, kwn amrul wazap gambo moto cam gini lebey kurang harga kat kluang RM499! bapak mahall.
update:
ramai plak tanya apa nama kedai tu hehe..aku memang tak ikut amrul beli nasib baik amrul ada amek gamba kedai tu..baru je aku wazap suh amrul anta gambo kedai nak letak kat blog 
bagi sape yang tanya motor budak lelaki ada ke tak?jawapan dia ada kata amrul
nama kedai tu 
pemborong permainan kanak-kanak union eight sdn bhd
kedai ni kat jalan besar ni kat chow kit

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, October 30, 2012

parkview apartment, tanah rata cameron highland

hari sabtu lepas kami 3 kereta konvoi ke cameron highlands, ini lah pertama kali kami pegi cuti ramai2, aritu g holiday ngan jue kat mabul dua family je..memula amrul tanya mil nak pegi mana?amrul offer tioman, langkawi atau cameron, tapi mil pilih cameron sebab dia tak pernah pegi...so ke cameron la kami

sebenarnya dah lama amrul plan nak bawa adik2 dia g holiday sama2..dulu amrul pernah cakap nak bawa adik2 sama mil & fil g langkawi...tapi sempat, asik tangguh2 je kali ni amrul nekad nak bawa adik2 g holiday sama2..plan nak g cameron ni 2minggu lepas amrul suh book apartment amek yang 4 bilik, google nye google jumpa la apartment kat tanah rata yang available ada 4 bilik..

sebelum gerak tu ktorg seme berkumpul dekat mcd kota damansara sebab nak hantar adik kembar amrul yang tak dapat join holiday ktorg sebab dia ada praktikal, lepas bfast terus gerak g cameron,alhamdulillah sepanjang jalan ikut simpang pulau tu cuaca sangat baik..panas terik..sampai je dekat area equatorial hotel jalan jem yang amat sangat..dah 3x aku pergi cameron sebelum ni xpernah lagi tempuh jem yang mcm tu punya dasyat..selama ni dengar cerita orang je kan klw naik cameron time public holiday jalan jem gile..perjalanan yg patut 15 minit jadi dekat sejam lebih bayangkan!

ktorg sampai apartment dekat pukul 3, kami stay dekat parkview apartment, tanah rata.kalau sebelum ni 3x datang cameron aku memang suka stay dekat brinchang seme seme tempat bole jalan kaki je..tapi aritu sevey apartment 4 bilik area brinchang seme dah penuh...ingat kan nak sewa 4 chalet tapi chalet seme pon penuh & ada yang tutup sebab raya korban.

nak tak nak amek juga la tanah rata pon tanah rata lah..nak ke brinchang dalam 5km gitu xjauh sgt sebenarnya..apartment ktorg tu pon btol2 dekat pekan tanah rata, senang kedai makan, bank semua ada.harga apartment ni RM450 semalam, ada 4 bilik.dapur dia lengkap semua kelengkapan ada..tapi kami tak masak pon..satu je yang tak lengkap..xde iron mujor aku call awal2 tanya ada iron tak siap bawa iron dari umah hehe...

 hot choc
.
ni menu orang sakit..seme makanan musti tidak mengandungi telor
bukan senang nak kumpul ramai2 gini
.

.
 cam biasa kami prefer naik cameron ikut simpang pulai, jalan tak pening tapi..ada tapi
time balik kami TERPAKSA balik ikut tapah sebab jalan ke bricnhang dari tanah rata adalah sangat jem!
 tak pernah tengok cameron jem mcm gini sangat stress
 ni bilik ktorg master bedroom beso, setiap bilik ada toilet kecuali bilik mil & adik amrul
 bilik alang & farah
 bilik mil, boy & kakak
 bilik angah & jue
 dapur..sila abaikan model tak berbayar tu hahaa
 ruang tamu

 ni rupa apartment dia google je gamba ni hehe..ktorg duk tingkat 3, unit 13-3
lepas check in ktorg seme kuar g carik makan...jenuh plak nak cari kedai makan kat tanah rata ni, ada yang tutup banyak yg tutup lah..ni makan je mana kedai yg ada makanan plak tak de pilihan sgt blasah je la..diorang xpe la..aku yang leceh sikit ayam xleh makan, daging bole la..
 mia abes makan nasi ayam tekejut nengok sejuk2 lapa agaknye


sape2 berminat nak cari apartment kat cameron nah ni details dia
CONTACT DETAILS
Mobile 1 : 013-4208118
Mobile 1 : 012-5820299
Fax : 05-4915770
Email : mala_8118@hotmail.com

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hari raya aidil adha

 huhu...nak nanges rasa...kena berpantang dalam hari raya..skang aku paham la camane perasaan orang pantang bersalin dalam musim raya hehe...masa ari raya aku baru 4 hari operate memang baru sangat...jadinye memang tak berani nak makan bukan2....menda lain aku bole tahan tapi tengok rendang ayam adoi...tersiksa rasa jiwa dan raga..memang geram cubit sikit, sikit je la hahah..mujor tak gatal tempat jahit.

ni la kali pertama aku tak involve langsung kat dapor..kalau tak aku lah orang nye yang akan buat kek coklat, puding laici.aku bole tengok je seme2 bizi kat dapor..masa raya aritu ma masak lodeh, samal ikan bilis, sambal udang, rendang ayam & laksa (lupe plak amek gamba laksa)

aku dapat juga makan lodeh sebab ma dah asingkan kuah aku tak letak udang & tempe, dapat la makan ngan sambal ikan bilis sebab ma tak letak belacan, pastu laksa pon dapat makan, sebab kuah dia ma asingkan juga tak letak belacan.

tahun ni memang tak ada gambar raya..sebab aku tak pakai baju raya pon hehe..dok umah pakai jeans & tshirt je..gambar mia pon ada skeping je dalam kamera.oleh sebab tahun ni raya aji jatuh ari jumaat, surau tak buat korban ari jumaat sebab takut tak sempat orang nal g semayang jumaat, korban di buat ari sabtu (memang tak dapat tengok lah sebab ari sabtu ktorg gerak g cameron)

sambal udang kemain beso2 udang hanya mampu melihat
sambal ikan bilis khas utk aku je ni sebab aku xleh makan udang hehe
 kuah lodeh yang ni bukan aku nye sebab ada tempe aku nye kuah sayor aje
 rendang ayam
 lalu dapor je tgk makanan atas meja stress rasa hahah kalau tak aku la orangnye yang akan ulang makan 4,5 kali
sian mia xde gamba raya hehe..dah mamanya xleh raya mia pon de gambo raya
tengok la dia pakai baju kurung 2tahun lepas dah senteng orang suh pakai baju raya tahun ni xmo dia
 *************************

ni masa hari kedua, masa ni ktorg nak gerak g cameron, singgah surau kejap je amek gamba mia ngan lembu dah tu dia asik bising mana lembu ni..tak datang lagi..kat surau umah aku ni memang pesen gitu diorang xsimpan lembu lama2..esok nak korban malam sebelum tu baru dia bawa lembu, takut nanti taik bsepah2 kat surau tu...
 ni cecepat je amek gamba mia ni segan kemain pakai jeans masuk kawasan surau dah orang pandang daring hehehe


.
tahun ni kat surau ada 9 ekor lembu yang dikorbankan...tak dapat la tengok abah korban mcm tiap2 tahun, tahun ni abah juga yang jadi tukang sembelih, 9 ekor dia sorang2 sembelih, tu yg pakai baju hijau tu abah kita
gamba curik dari fb jiran hehehe, masa dia uplod gambo ni ktorg dah sampai cameron dah

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pizza hut di hari ke-4 operation


amrul sampai dari kl petang raya haji, bawa mil dari kluang skali sebab esoknye nak g cuti kat cameron. malam tu amrul ajak dinner kat pizza hut tepuk dahi aku..adoi makan kt pizza plak aku ni baru je pas operate xpela...makan mana bole makan jela...

amrul nak blanje adik dia sorang tak bole ikut sebab kena praktikal..so kami orang seme pegi tinggal dia sorang je tak ikut..tu amrul blanje pizza..bagus kan abang long?memang abang yang baik hehee...

orang raya2 makan rendang ktorg raya2 makan pizza hehe ramai je orang melayu kita kat pizza tu..alah zaman skang ni raya tak srupe raya dah...memula g pizza jj au2, skali itu xde ini xde tu tros tuko pizza wangsa maju..masa kat jj pon kemain ramai umat yang tak beraya mcm ktorg hehe...

 dinner beramai2
.
ni bole la makan mushroom sup & garlic bread
.
meatball cheese masala 
amek 2 ketol je eeheh
orang kata daging xpe jangan ayam, ayam gatal

.
peperoni beef pizza aku amek 1 slice je xberani makan banyak2

Published with Blogger-droid v2.0.9
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...