MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 30, 2012

morning sickness


Semalam ada sorang kawan tanya, apa kabar?ada alah ke morning sickness ke?
Good question....mgu dpn msk 2mths, bukan stakat morning je sickness, afternoon and evening oso sickness hahahahaa...tak kira masa dah skang ni asal perut cam penuh skit esp pas makan mula la...buewwkkk...

Semalam lg bes abes je secawan nescafe tarik burr...xsempat turun bawah g toilet dah terbarai dalam opis hahaha...mujor bos xnampak dia nampak masa kita basuh kapet dia tanya ni sos apa tumpah ni?kita diam je hahahaah....

Lunch smalam mkn mehun sup, balik je opis kuar kete burrr tepi kete xdan lg nak tutup pintu kete, abes rugi lunch kita bernilai rm5.20 hahaha...wat swmentara ni xle mkn mahai2 rugi..sebab xsempat hadam dh kuar balik..

Aduhh ni la part yg lemah ni...mmg masa mia dulu pon mcm ni pg,ptg siang, malam muntah je keje...org kata kadang anak kedua xsama mcm yg petama..tp kita rasa bab mabuk ni mmg kita mnurun mak kita la..10 org anak seme mabuk...so xleh lari dah, dh gen kita gitu sure ikut nye la...

Beruntung la pada mereka yg xde muntah2...eh tp kita untung juga sebab bila muntah berat turun..hahaah xyah sesusah diet kompom kurus awal kehamilan nih.cepat la abes first trimister...

Published with Blogger-droid v2.0.9

MENANG RM300!!

ari selasa ritu balik umah nengok ada satu surat atas nama amrul....
skali buka2 surat tu tulis amrul MENANG RM300
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tada...ni la surat yang amrul MENANGung kerugian sebanyak RM300
hahaha...surat saman AES
terang jelas dan nyata muka amrul dalam gambo tu..watnye tengah korek idong kan xsemenggah muka haha...
ni masa minggu lepas amrul balik penang bawa kete MIL(dulunye ni kete ktorg tp dah bagi mil kete ni) melawat pak teh meninggal sure dia pecut gegila ni..
dah kena saman..tapi bagus juga dengan ada AES ni..dapat la mendidik amrul yang memang tak reti bawa kete pelan2 ni haha..kita ni kadang tak tau nak cakap macam mana dah suh dia bawa kete slow2 sampai abah & ma kita kata serik naik kete ngan amrul...hahaha aritu g terengganu anta adik masuk uitm dia bawa 160 ma kita dok belakang dok mengucap2 sepanjang jalan hahaha....

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 29, 2012

Kongsi kasih sayang bersama Kleenex dengan Sumijelly.com


contest anjuran

kasih anak terhadap ibunya :) 
sewaktu gamba ni diambil kami sekeluarga tengah buat photoshoot untuk menyertai satu pertandingan di tengah cuaca panas, berpeluh2 sambil mengambil shot2 yang menarik...mujor ada tisu kleenex yang sentiasa di bawa bersama...lantas si anak tolong lap kan peluh yang meleleh dekat pipi mamanya..
 
dimana jua akan di bawa bersama
kelembutan nya diakui tiada tandingannya
  jenama pilihan kami sekeluarga
 kleenex..jenama tisu no 1 di dunia
 
 
kleenex jenama tisu yang di percayai ramai
Tisu yang dipertingkat ini diperbuat daripada 100 peratus pulpa asli (pure virgin fibre). Tisunya sangat lembut pada kulit tetapi kuat dalam menyerap kebasahan. Ia didatangkan dalam 2 dan 3 lapisan.
Dengan Kleenex®, tisunya tidak akan meninggalkan sisa kerana ia kuat dalam menyerap kebasahan.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

merah nye mak ngah

naseb baik giant batu caves ada jual baju2 kurung budak senang keje mak...xyah g jalan tar bagai cari baju merah mia.. ni ha si deah nak nikah kami kena pakai serba merah..utk majlis sanding plak kami pakai biru..mia ada selai je baju kurung merah tu pon masa raya dua tahun lepas mana muat dah..baju tu pon dah kasi kazen dia pakai...kena cari lain la utk diah nikah ni..

murah je selai RM29 ingat nak beli sepasang mcm mia juga sebab ada baju utk mak sekali corak & warna yang sama RM39 je , tapi nanti la kot..nak cari dulu sape2 ada baju merah hok lawa2 pinjam je xyah bli haha...kalau xde juga baru beli kena jimat...xlama lagi dah jadi surirumah..xleh berbelanja bukan2 sekarang ni hehe...



Published with Blogger-droid v2.0.9

shopping buku FREE

aritu masa dok gugel2 pasal ceramah yang best2 dalam internet terjumpa satu ceramah ustaz sharhan shafie, pasal nama2 anak.pastu ustaz tu ada promote satu buku tajuk dia seindah nama semurni peribadi, buku yang mengandungi doa2 serta surah2 yang patut di amalkan sepanjang kehamilan..

gugel nye gugel jumpe la satu web ni jual online..ingat nak beli skali nengok postage dia RM9 baru tefikir eh baik g carik sendiri kat kedai buku...gugel la dia nye ISBN no pastu call MPH cek ada tak diorang buku ni..cek punye cek ada dekat great eastern mall branch paling dekat ngan umah..

dari sehari ke sehari nak beli tak jadi...sampai la semalam...tetiba bos bagi book voucher MPH  RM5 ada banyak keping juga la...hah! ini sudah langkah kanan ni..patut la kita asik bertangguh je nak g beli rupanya boz nak kasi vocer hehe bole la beli xyah kuar duit sesen pon..

semalam balik keje tros g mph great eastern mall, carik buku ni, tinggal lagi 8 buku je lagi kt situ..bagus buku ni...selama ni kan, kalau tengok buku panduan nama utk anak, tak de pon jumpe buku yang ada senarai nama2 jin..terkejut juga bila tengok nama2 jin tu ada nama anak kawan2 kita..ustaz kata nama2 tu harus di elakkan..ye la kita ni kadang tengok nama sedap2 maksud baik tak tau pon tu sebenar nya salah sorang nama jin..

heaven nye soping xyah kuarkan duit
 seindah nama semurni peribadi
siap ada vcd sekali tak nengok lagi apa dalam vcd tu mana ntah vcd player dah masuk kotak kot nak  pindah ni hehe
Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, November 28, 2012

wordless wednesday


Published with Blogger-droid v2.0.9

merajuk dengan nuffnang

serius lama sangatt xbuka nuffnang..
merajuk la konon sebab dah lama dia xbagi BE baru
aritu lama gak dok ada 1 BE je..
so malas la nak buka nuffnang dah
tetiba mgu lepas nengok ramai kwn2 dapat be baru
cam terbuka ati nak buka nuff
nengok ada 2 be ntah bila masa dia bagi tah xtau la..
jadi la dari xde kan :)
esok2 jadi suri rumah ni la sumber2 pendapatan sampingan ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, November 27, 2012

terima kasih..

1.terima kasih Naa mamaiqy...sebab hadiahkan kita hadiah yang dia menang dari kleenex ni..sebenarnya dah lama hadiah ni kita simpan..aritu kita ada menang dari kleenex voucher giant RM200, naa plak menang conso dapat hamper kleenex bernilai RM50 so alang2 kita g amek adiah kita tolong amek kan untuk naa sekali...ye la dari burn mcm gitu baik kita tlg amekkan

start minggu lepas kita dah mula packing barang sikit2 nak pindah, bila ternampak hamper naa ni, tros pm na tanya bila naa nak datang kl sebab kita pon dah nak pindah kluang bln depan kan..last2 naa kata amek je la hamper tu..dia bagi kata dia..tq naa..
 2. tq kak ana..opismate kita yang baik hati belikan ole2 dari langkawi ada jenis coklat ngan tshirt langkawi berebut ngan mia makan coklat ni heheh

Published with Blogger-droid v2.0.9

amek gambar passport


sebenarnya dah agak lama kita suruh amrul tanya skolah mia kt kluang sana..asal tanya dia kata ok nanti dia tanya sekali semalam baru dia g tanya..sudahnye cikgu sekolah tadika tu kata pendaftaran dah tutup bulan 7 aritu..fuhhh naseb baik dia still bole terima lagi tak tau la apa amrul kencing kat cikgu tu hehe...

semalam amrul wazap, minta sediakan dokumen2 utk mia register sekolah tadika
1. ic mama
2. surat beranak mia
3. gamba ukuran pasport mia

okla yang 1 & 2 senang je scan & email je..yang no 3 tu dah sah2 kena g kedai gamba dulu tunggu dia cuci plak satu hal...dah la cikgu tu kasi dateline kena anta seme dokumen sebelum pukul 12 tengahari HARI INI jadi mana sempat kita nak pegi kedai amek gamba pasport...

sudahnye..apa lagi bawa kuar la dslr kita tu dengan kekurangan equipment, speedlite tak de...kita try la amek gamba secantik yang mungkin even tak cantik macam kat kedai...nak tau tak background kaler biru tu kita pakai apa?dress kita yang nana keding kasi adiah hahaa...memula buka lemari cari baju warna biru..skali nampak dress ni..gosok sikit letak kat kerusi pastu suh mia dok atas kerusi kecik snap2 la gambo...banyak yang xsemenggah susah rupenye nak amek gambo pasport budak ni kejap kepala senget kejap kepala teleng..pastu ada hati nak pose tangan letak kat dagu hahaha...

kita cakap heii. xmo posing2..mama nak kasi cikgu ni..kalau masuk TALINGAN bole la amek gamba tangan letak kat dagu... (mia cakap pertandingan tu talingan heheh), ish berpeluh2 juga la mama..nak amek gambo pasport yang xmacam gambo pasport ni hehe...

dah la mata mia belah kiri tu bengkak sebab dia baru jatuh dari kerusi tak la baru dalam 4,5 hari ni dah surut sikit dah aritu lagi bengkak macam kena tumbuk...xpela harap2 cikgu terima lah kan...gamba amek sendiri, pastu email kat amrul dia print sendiri...haih gini la dok jauh mujor ada kemudahan teknologi...





 rambut serabai kena kipas
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 26, 2012

cara2 menjimatkan gas masak

malam jumaat lepas kan kita g giant, beli barang2 nak buat kek seme..salah satu barang nye telor..telor ni biasa kalau kita dah beli kita akan letak dia kat tempat letak tisu kat cermin belakang tu..memang asingkan dengan barang lain sebab takut pecah...dah sampai umah punggah2 barang terlupa langsung nak bawa keluar telor...

sabtu tu plak seharian kita xkuar rumah..sebab badan tak sehat muntah 3,4 kali..memang kejenye baring je dalam bilik, seharian tak kemana2..esok nye ari ahad kita nak buat kek orang oder & kakak mia oder juga..sekali cari2 telor baru teringat..alamak telo dalam kete plak lupe bawa kuar...

sebelum pecahkan telor mcm biasa cuci bersih2 dulu pastu nak pecah dalam bekas tetiba eh! apasal telor ni separuh masak ni??? masa tu dah marah gile la..KOJAHA punye giant ni..ada ke jual telor separuh masak..masa tu mcm fikiran singkat xleh fikir haha...pastu 2,3 second baru seda...eh semalam kan satu ari telor ni dalam kete, ari sabtu tu plak cuaca masyallah punya panas...terus tgelak bagitau mak soh nengok telo tu jadi separuh masak...pecahkan telor kedua, ketiga seme separuh masak..hahaha

sudahnye ahad tu kita bekpes makan telo separuh masak campo kicap yang dimasak cara semulajadi guna kaedah letak dalam kete bawah terik matahari..memang bole jimat gas gini hahaha...




rasanya kan ni bukan separuh masak lagi dah..hampir nak masak dah hehe...putih telor dia mmg langsung tak berlendir

 nanti nak cadang dekat deah la..dia kan nak kawen bulan 12, suh dia letak telo dalam kete seminggu sebelum kawen sure seme telo tu masak elok je xde pecah2 mcm telor di rebus dalam air panas hahaa...

Published with Blogger-droid v2.0.9

hadiah sunsweet yang sangat sweet :)

jumaat lepas sampai je umah mcm bese mesti tanya mak ada surat tak..nengok2 ada satu envelope & satu kotak besar..rasanya memang dah dapat agak envelope & parcel tu dari siapa hehe...ni la hadiah yang ditunggu hadiah kemenangan sunsweet yang mana mia menang RM500 voucher giant pastu kategori couple plak kita & amrul menang barangan sunsweet bernilai RM10.

kebetulan masa jumaat tu ma ajak pegi giant bli barang dapor..hah cantik sangat la tu..ma kata tuka ngan ma la voucher tu ma bagi kau RM300 sebab biasa ma belanjakat giant tiap2 bulan mmg dalam 300 lebih sebulan, ma kita paham ok..kita nak pakai banyak duit nak pindah ni..tu dia suh kita tuko ngan dia dia kasi kita cash..so dapat la kita RM300 cash, tinggal 3 keping lagi voucher ni sekeping nak kasi deah sebagai upah amek gamba sunsweet, lagi RM100 tu nanti la..nak cari mangsa sape nak tuko ngan cash hehe...

 ni baru dapat RM500 kalau jadi ayu ibu damia dapat RM1000 vavava..soping sakan lah hehe
 seme barangan sunsweet tu adalah hadiah coso utk kategori lovely couple, sunweet kata dapat barangan dia bernilai RM10 tapi barangan ni klw bli kat kedai amount dia lebih RM30 rasa..
 kita guna sekeping je voucher RM50 beli barang nak wat spegeti & kek coklat permintaan kaka mia, pastu aritu kira hari terbuka untuk mia..nak apa je mama blanje haha...mujor dia xamek banyak2 ini pon nilai dia RM70 tambah cash RM20
.
ni troli ma kita seme nye dia soping RM302.00

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, November 25, 2012

♥ Mamy Balqis with Kleenex® Share the Softness - GiveAway For Charity ♥

 Kategori Pertama



 jom join contest anjuran:

http://damiaqish.blogspot.com
http://www.facebook.com/Kleenex.Malaysia

tidak kira di mana jua..kleenex sentiasa di bawa bersama, kelembutan nya di kongi bersama
KLEENEX jenama pilihan kami sekeluarga
 kleenex..jenama tisu no 1 di dunia..


 "KLEENEX SHARE THE SOFTNESS"

kasih anak terhadap ibunya :) 
kleenex jenama tisu yang di percayai ramai
Tisu yang dipertingkat ini diperbuat daripada 100 peratus pulpa asli (pure virgin fibre). Tisunya sangat lembut pada kulit tetapi kuat dalam menyerap kebasahan. Ia didatangkan dalam 2 dan 3 lapisan.
Dengan Kleenex®, tisunya tidak akan meninggalkan sisa kerana ia kuat dalam menyerap kebasahan.
 Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, November 23, 2012

hadiah dari suami

hadiah ni xkira murah ke mahal..janji sesuatu pemberian dari suami memang la kita suka...ni hadiah kita dapat dari suami...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tada...minyak cap kapak..hehehe
minggu lepas ari ahad dia dah blikan minyak cap kapak yg botol kecik tu
ari rabu lepas amrul singgah kl lepas balik dari penang melawat sedara meninggal
tetiba dia kasi hadiah minyak cap kapak yang besar punye hahaha
lawak je...cam sweet pon ada juga..
biarpon suami kita xmampu nak kasi hadiah barang kemas, intan permata 
tapi dapat hadiah ni pon kita dah suke hahaha...
kita tanya dia
kan baru je beli minyak cap kapak..buat apa beli lagi botol besar plak tu..awak nak suruh kita minum ke?hahah senang dia kata biar tahan lama, dia tau kita klw time cam gini nana & minyak cap kapak memang tak bole dipisahkan akan sentiasa ada dalam beg


lepas tu ni satu lagi..dia bawa balik jeruk penang alamak...kecur air liur rasa..kita memang suka jeruk..bukan sebab keadaan kita yang terkena buatan orang ni yg buat kita nak makan jeruk...hahah tapi memang suke..klw balik penang sure beli jeruk wat kudapan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

thanks gie!

yeay...dapat perfume lagi...thanks gie..
memula ingat adiah dia shower gel skali gie baik ati kasi adiah perfume tanda harga ada lagi bawah botol ehehhe...
suka sangat bau dia sweet! amrul pantang btol nengok minyak wangi kita yang baru2 aritu minyak wangi katy perry dia pakai juga ni dapat minyak wangi bodyshop ni pon dia sembur juga..selamba je bukan kira bau pompuan ke..wangi dia kata hahaha...
owh adiah ni dapat sebab menang contest kat blog gie...dah lama tak menang contest kat blog hehe masuk sebab tengah bosan xde keje..
pastu siap dapat elmo plak utk mia...suke mia..
tq banyak2 gie..

 
Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, November 22, 2012

bunga telang

kat rumah saya mak ada tanam bunga telang ni.. mak kita kan orang kelantan selalu buat nasi kerabu, aritu ntah macam mana masa dia balik klate dia amek benih bunga ni kat kampung pastu tanam belakang umah, bunga telang ni dia hidup menjalar tanam kat pagar abes dia lilit2 pagar tu, sekejap je dalam masa dua bulan dah nampak hasil dia.ada sekali tu masa baru2 tanam si budak bertuah mia dia g petik bunga tu pakai kat tepi telinga hahaha..mengamuk la tok wan..penat2 tanam skali mia wat jahanam dah kena tanam lagi skali

lawa kan?kaler pepel
 sila abaikan mop itu yea..cleaner belakang umah ktorg tu cam saket hati je pagar kemain besar situ juga dia nak sangkut mop tu dah kenapa?dia tak suke nengok orang berkebun2 kat pagar tu
.
bile bunga nye dah kembang mak kita kutip letak dalam bekas pastu bubuh dalam peti ais bila dah banyak baru bole buat nasi kerabu kaler biru, bile gugel kan baru tau kena keringkan dulu baru simpan lepas ni nak bagitau mak la
.

info carian gugel:
Nama Saintifik: Clitoria ternatea
Nama Inggeris: Clitoria Flower
Nama Kampung : Bunga Telang (hehe..ni tambah sendiri)

Bunga telang digunakan untuk mendapatkan warna biru dalam masakan. Ia akan dikeringkan di bawah sinaran matahari dan disimpan. Apabila ingin digunakan di dalam masakan, ia akan direndam di dalam air dan diperah untuk mengeluarkan warna biru. Biasanya ia akan digunakan di dalam  ‘Nyonya dumpling’ (Chang), Kuih Kochi, Pulut Tekan, dan ‘Taibak’(pencuci mulut Nyonya yang dibuat daripada tepung beras) serta apa-apa masakan yang memerlukan warna biru. Warnanya ini adalah asli dan tidak dicampuri bahan pengawet atau kimia.

Tahukah Anda?
Bunga telang inilah yang memberikan warna biru kepada masakan Nasi Kerabu.

Published with Blogger-droid v2.0.9

baju baru

nak dekat setahun kot pakai tab, tak penah2 tuko dia nye casing, pakai la casing pink yang mcm belacan tu haha sampai kadang tu segan sendiri nak bawa kuar tab kat depan orang ramai..saya ni kalau bab2 menda mcm ni memang berkira nak kuarkan duit haha..cer kalau bab makan, tengok wayang, beli baju laju je

aritu la masa kat umah abah sampai tegur la..
basuh gak..hitey lege (basuh la..hitam legam) hahah tak sangka plak abah amek port pasal casing tab aku ni agaknye terlampau kotor sangat kot tu yang dia tegur hehe...

nengok la gelikan?hitam legam
 malas nak basuh sebab kt luar dia pon dah kopek2 tunggu masa campak dalam lombong je
.
2minggu lepas amrul g uptown suh dia carikan casing tab yang baru....amrul g ngan kawan2 dia so malas nak ikut..saya pesan kat dia
pilihan pertama : warna pepel
pilihan kedua : warna merah
pilihan ketiga : warna oren
last choice : warna hitam
last amrul bli kaler oren ni je ada katanya
cantik juga kan kaler oren
 yang bez nye siap ada compartment mcm wallet kot klw malas bawa wallet buh je ic & duit dalam tu
harga dia RM70 nampak gaya nye memang akan pakai sampai hitam legam lagi sekali la hehehe

Published with Blogger-droid v2.0.9

rumah terbuka rohisham mamat bersama mamee & shaheizy sam

 kami telah di jemput oleh mz, sifu comper tu sape xkenal kan ehehe..beliau telah memenangi peraduan rumah terbuka mamee bernilai RM20k! sila jegilkan bijik mata...yang mana peraduan tu di hantar atas nama encik suami beliau..feme encik rohisham aritu hehe...memula masa mz ajak tu klw tengok date memang amrul keje...so kita suh mz resev je 2 seat ingat nak ajak deah temankan..skali last minit amrul tetiba balik..so dapat la dia join skali rumah terbuka ni..

open house ni di buat dekat restoran rebung chef ismail, selama ni selalu lalu je xpernah masuk..dapat juga mrasa makan kat sini..masa kat majlis ni juga dah mcm gathering geng2 comper...yang mana selama ni kenal2 dalam FB je..memang tak pernah jumpa kecuali mz & bff nya (ayu, ezna & mira).sangat salute dengan mereka..saya ni hanyalah comper ikan bilis je tu pon spesis ikan bilis yang dah di belah dua hahaha...

sangat kagum dengan semangat mereka..& bila tengok diorang menang jadi mcm satu sumber inspirasi & pembakar semangat...tapi saya cuma fokus pada contest yang saya rasa ada kekuatan dalam diri saya je..(konon2 haha...)kalau contest slogan2 awal2 saya memang xjoin..hehe xpandai, tapi klw based on lucky draw tu ada juga la join tapi xbanyak...

mereka yang sifu2 ni sangat hebat..ada yang menang kereta (ezna) ada yang menang barang kemas (ayu, mira, mz, ezna) ada yang menang percutian luar negara (devi, badz) ada yg menang tunai puluh2 ribu..pendek kata mereka seme ni bukan calang2 comper...agak2nye kot nanti kalau saya dah tak keje..dok umah tu je la keje sambilan saya kot..join contest hehe....apa2 pon tq dekat mz sebab sudi jemput ktorg..

mia nak amek gamba ngan maskot tapi xberani amek gamba sorang dah amrul kena teman
 mia & pelakon ajiboy
 kawan2 yang pertama bersua muka
 tuan umah & duta mamee
 game utk budak2 campak gula2 dalam bekas potato cips
 mia dengan berani nye nak join main game juga
kena tiup belon besar2..kesian emir belon tak kembung..mia kata belon tu sakit mulut la mama..susah nak tiup
ni belon jenis keras..mmg susah skit nak tiup bila dah kembong mia takut nak tiup besar2 dia takot meletup...last2 kalah kepada anak ct mariam heheh
 game utk kaum2 ibu
game kaum bapak plak
 group photo

 pertama kali bersua muka
dari kiri zuraida rahim (mcm2 menang ni dia menang cocopie juga)
devi ( menang mcm2 percutian luar negara)
yus eda pon sama mcm2 menang..segan plak bila yus eda tegur saya dulu katanya silent reader alamak..lagi segan..saya ni ada masalah tak kenal orang bukan sombong..tapi sebab kadang kt fb letak gamba bukan gamba sendiri so memang tak cam la...
anje datang bersama aqish dah lewat diorg sampai 
terima kasih tuan rumah
 btol bak kata akid anak ayu rafikah sam ni kat luar lagi hensem hahaha..marah laki aku
 tak pernah2 amrul amek gamba ngan retis..dia suh amekkan..pastu wazap kat geng2 dia haha..blagak 
dalam banyak2 pelakon lelaki amrul paling suke sam
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, November 21, 2012

rezeki terhebat tahun ni

ari jumaat lepas dok wazap ngan gefren.cakap period dah lewat 8 ari..si nana keding suh cek..tapi aku cakap mcm awal sangat baru 8 ari..si pasya lagi beria..cek la na..tak saba nak tau katanya hahaha...ari ahad tu lepas balik dari rumah terbuka mz, tiba2 je badan rasa tak sedap, tiba2 rasa mcm demam...kebetulan plak ahad tu amrul ada kan...ajak amrul g farmasi carik pregnancy test...

balik umah je teros test kira ahad tu masa test period dah lewat 10 ari..skali tengok result terang double line! heheh...eksited tapi nye tak seekited mcm anak pertama dulu..tunjuk kat amrul..dia tanya apa ni?pregnant ke?hahaha....kita cakap nak amek plastik dia cer baca dia tulis apa klw double line...ooo bb kembar ke dia kata?hahaha buat lawak btol...pastu muka malu2 hahaha...

sebenarnya dah lama kita plan nak tambah bb..sejak dari bulan 5 haritu..memang selama ni kami plan sendiri2 je..kita xde makan ubat, xde amek injet, xde pakai iud, xde pakai implan, memang 100% merancang sendiri...alhamdulillah...berkesan family planning, mia dekat nak masuk 5 tahun baru dapat adik...

sebelum dapat detect pregnant ni kita sendiri dapat rasa perubahan kat diri sendiri..

1. sejak minggu lepas asik mcm pening2 je...
2. tak bole tengok orang post gamba makanan kt fb dan2 tu juga kita start enjin kete  carik haha..contoh mcm durian crepe, aritu ada kawan post kt fb, adoi tak nyaba2 kita nak makan tros start kete g beli...
3.perut rasa mcm buncit semacam, konon nk pakai girdle pb tu..masa nak pakai dre tapinye perut mcm xbole nak sembunyi...heran kita biasa klw pakai girdle tu perut mmg xnampak buncit...
4. breast cam tegang je sakit..huhuh...

ari isnin lepas kita mc sebab demam..(masa tau pregnant ke mia dulu pon demam) kira demam ni salah satu simptom orang baru2 pregnant juga kan? alang2 pegi amek mc kita wat test lagi sekali ngan doktor nak konfemkan, lepas urine test je doc cakap confirm..dah 6 weeks dia kata...bole la ni....dah besar dah yang sulung ni dia kata sambil tengok kat mia...

kata doktor due date 11/7/2013 tahun depan kita start puasa 10/7/2013 muahahha..elok la tu berpantang bulan puasa...pastu raya tak leh raya save duit xyah buat baju raya hahaha...apa2 pon..syukur kepada allah atas rezki yang diberikan..tak sangka kan....kita anta surat resign, bermakna kita akan hilang pendapatan bulanan tapi, tak sampai 3minggu lepas anta surat resign allah ganti pulak dengan rezeki yang tak kan bole di samakan dengan wang ringgit ni...cantik sungguh aturan allah...di saat kita dah bersedia nak duduk sama dengan amrul..dapat plak berita gembira ni...memang kita pernah plan nak ada second baby bila dapat duduk sama dengan amrul.

apa reaksi mia?
- masa mula dapat tau tu ktorg saje panggil dia kakak..KAKAK mia..meh kejap tau tak apa reaksi dia, dia buat tak dengar je..saje je bila orang panggil kakak dia buat nyanyi2 la..hahaha
- masa mama dia bgtau dalam perut mama ada bb ni..tipu.dia kata mana ada bb..ni tali pinggang hahaha...

bila dah 2,3 ari kan baru la dia mcm bole terima mama dia dah ada bb...
- malam tadi mia tanya mama tak minum anmum materna ke?hahaha..nak gelak rasa
- pagi tadi mcm bese sebelum mama dia g keje dia akan salam cium pipi seme..tanpa di suruh dia cakap
"kejap2"..tetiba dia cium perut mama dia..hahahah so sweet je rasa...

ni masa test sendiri kat umah beli yang murah2 je RM5 hehe
ni masa test kat klinik doktor siap tulih nama lagi

p/s : terima kasih mana kawan2 yang wish kt fb tu...ramai sangat wish thanks yea xmampu saya nak reply semuanya...doakan kesihatan saya & bb

ramai plak kawan2 lain yg pregnant juga yea..tahniah eli @ naa juga :) 

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...