MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 14, 2013

pertama kali jejak petrosains

kesian..hahaha punyala selama ni duduk kat kl tak pernah jejak petrosains..aritu masa last day kat kl sebelum malam nye berangkat ke kluang amrul ajak g petrosains.sebenarnya langsung tak plan nak g sini, ktorg kuar awal pagi konon nak merayau la last day kat kl kan...jalan2 tak de arah tuju last2 sampai bukit bintang amrul kata jom la kita g petrosains..

selama ni xbawa mia g sini sebab dia kecik lagi kan, masih belum paham menda2 sains ni..mia skang pon dah 5 tahun so rasanya skang la masa yg sesuai utk expose dia dengan menda2 yg ada kaitan dengan pendidikan.baru seronok tengok dia ada respon tanya itu ini kenap mcm tu kenapa mcm ni.kalau bawa time umur 2 tahun dia nak reti apa..tengok je la kan xde komunikasi.

bayaran masuk utk ktorg bertiga RM30.kalau sape ada kad bonuslink & jcard dapat diskaun 15% elok la tu jcard dah mati, bonus link xbawa..so xde la dapat diskaun..

seronok juga rupanya masuk dalam petrosains, dalam tu ala2 pusat sains negara, tapi pusat sains lagi besar.untuk masuk dalam ni, kita kena naik mcm kereta khas ala2 kereta kabel tapi jalan atas landasan, sampai kt stesen dia kena berhenti pastu explore la pameran2 dalam tu dah abes explore seme naik balik kena naik balik dark ride tu.

ni la menatang dark ride tu, saya lupe amek gambo ni gugel je.klw xmo beratur panjang2 sila datang awal xyah q lelama sgt..sebab nak masuk dalam tu memang kena naik menda ni, jalan nye dah la slow mcm siput haha tunggu la korang lelama.
tiket masuk
 beratur nak naik dark ride, oleh sebab kita nak duduk seat depan, kita kena tunggu lama skit..sape nak naik dulu dia naik la dulu janji ktorg dapat dok depan
huricane box kot namanye ni.saya xmasuk sebab saya pakai dress takut nanti kain terangkat nampak spende hahaha...dalam box ni bila kita tutup pintu nanti ada angin kuat ala2 huricane, angin dia selaju 130kph, terjerit2 damia dalam kotak tu terangkat2 rambut angin kuat gile hehe

 suke plak dia naik bulldozer ni
 comel kan?hehe


 masa ni eksperimen buih, staff panggil dua orang volunteer ktorg suh mia naik saje nak tgk dia berani ke tak wah kemain laju dia naik haha..sorang lagi budak tu nama danush dah mcm adik beradik plak nama dekat2 hahaha..
si danush tu dapat air yang tak de air sabun
damia plak dapat air sabun
staff tu buat pertandingan sape yang tiup sampai keluar belon dia menang...
mesti la mia yang menang sebab mia dapat air sabun budak tu plak dapat air biasa je..hehehe
lepas tu dia explain la...kenapa danush nye xada buih..bla..bla..
pastu dia buat bubble besar, seronok tgk mia suke dia tak sangka dia berani naik atas stage padahal ramai tau orang time ni kat bawah
 ada 3d film 15 minit je tayangan cite pasal dinosur


Published with Blogger-droid v2.0.10

11 ribu orang memberikan idea bernas:

abah khalisha said... [Reply to comment]

Bgs utk perkembangan minda anak-anak

Wan Amira said... [Reply to comment]

last sekali i datang petrosains masa umur 17 tahun, lepas tu dah tak penah datang.. bagus jugak.. one fine day boleh bawak emir

lia said... [Reply to comment]

1st & last aku masuk cni masa umur 17tahun... iaitu 14thn lps ekekeee

mrs kayrul said... [Reply to comment]

menarik nie...boleh la bawa haikal dan haidf g sana

mama tisya said... [Reply to comment]

best jugak..tk pernh pegi lg

mama ila said... [Reply to comment]

haah..dah lama rasanyer x datang petrosains nie..pergi sana dulu pun masa sy sekolah lagi..hihi..skang..tunggu anak dah besar sket..boleh lah bawak gi sana..hihi

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Zakwan pun dah masuk
Zkwan suka naik kete lumba tu..

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pn xpernah pegi
tggu la kot kena pindah baru nk pegi
hahahaa

mamafarah4 said... [Reply to comment]

x pernah gi pun..hehehe..bagus la mia ni... berani..

watyz said... [Reply to comment]

x pernah masuk lagi... :)

Fieda Rafli said... [Reply to comment]

anak2 dh 3 kali pergi ikut rombongan sekolah tp mamanya tak pernah masuk lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...