MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 24, 2013

rumah baru

haih....pindah lagi la kita..tak sampai sebulan saya dok kluang ni dah kena pindah, amrul plak baru juga pindah umah ni masa puasa yang lepas..sebelum masuk umah skang ni amrul dah bgtau awal2 kt owner yang ktrorg nak duduk lama, pastu owner tu pon kata ok..tup2 masa saya tengah kemas2 nak pindah dari kl aritu owner tu call kata dia nak jual umah dia, dia bagi tempoh sampai bulan 2 je utk ktorg stay situ lagi..

oleh sebab orang tu mcm serba salah dia kata ktorg bole duduk free sampai bulan 2, sebab dia pon tau yang amrul dah ckp nak duduk lama kan, alih2 dia nak jual plak..memula tu serabut juga la ktorg ni...tapi xpe..buat step by step, pindah dulu dari kl, nanti sampai kluang pandai2 la cari umah baru..

alhamdulillah...allah tu permudahkan segalanya..dalam kita dok risau2 nak cari umah baru,ada jiran bagitau ada rumah kosong nak disewa xjauh juga dari rumah sekarang, saya dok risau masa nak cari umah baru aritu sebab kita dah daftar mia sekolah, so xnak la pindah nanti umah jauh plak ngan sekolah,fuh...naseb baik la..umah baru ni lagi dekat ngan skolah & dekat ngan surau.yang penting umah tu luas sikit dari umah skang ni, kat luar ada ruang mia nak main basikal & moto dia.

ari isnin lepas ktorg g melawat umah baru, beso, master bedroom dia mmg beso bole main bole la hahaha.siap ada toilet dalam dia.rasanya minggu depan nak nak kena start punggah sikit2 mana barang yang kecik2..adeh..pindah lagi lantak la situ kita mmg xleh buat apa la..barang2 kita pindah dari kl aritu pon still ada dalam kotak lagi mmg saje xbuka amrul kata biar je..buka kotak baju yang kita pakai je..so xde la penat sgt nak packing nnt.

burok skit mcm ada kulat2 xpela janji ada umah kan
sewa RM400 klw kat kl konfem dalam 800-1000 la kalau umah teres gini
bilik ada 3
 luas ruang luar dia klw masuk kete ada space lagi mia nak main
Published with Blogger-droid v2.0.10

1 ribu orang memberikan idea bernas:

ummiaiman said... [Reply to comment]

Penat kan pindah rumah...teringat masa saya pindah rumah dulu...sabar je la ye...
Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...