MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 17, 2013

tapai ubi goreng

tapai ubi goreng ni bese orang kelantan je pandai makan, nak cari jual kat kedai memang susah nak jumpe..masa kat kl ada 2 tempat je saya jumpe satu kat tepi giant permata satu lagi kat area opis area kedai makan sri gombak, tu kedai orang kelantan tu pasai ada jual tu..hehe

kalau kat kluang ni jangan mimpi la nak jumpe orang jual tapai ubi goreng kalau teringin kena goreng la sendiri..last week mil bawa balik tapai ubi sebab kita cite kat dia yang tapai ubi ni sedap kalau goreng mil kita tekejut yeke tapai ubi bole goreng dia kata hahaa..tu dia bawa balik tapai kita goreng la..

senang je cara2nya kalau korang rajin nak celup tepung mcm nak goreng pisang korang bole buat mcm gitu tapi kalau saya, saya suke goreng gitu je xyah celup tepung.

tapai ubi pes time tgk dia bungkus dalam daun pisang
 masuk je dalam kuali
.
tada..dah siap
.

kita tak makan banyak..tapi tengok terlior makan 3 ketol je malam tu sakit perut nyucuk2 haha..saspen dah mati aku..tapai ni tajam gatal g makan..mujor xde apa2

Published with Blogger-droid v2.0.10

12 ribu orang memberikan idea bernas:

Gieyana said... [Reply to comment]

weh..ko pregnant mn leh mkn..kalau aq x berani haa...:-)

juelee said... [Reply to comment]

x reti makan tapai... pernah try tapi x leh masuk... sbb rasa die tu macam menusuk sikit

SyaNa said... [Reply to comment]

aku dulu makan 1 sudu tapai br teringat peknen mana bleh makan tapai
hehee

mak aku pn suke .. ye la dia pn kelantan mariiii
mmg susah nk jumpa kt tepi2 jalan

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Teman biasa jumpa tapai goreng nie di Pantai Dalam jer... di Restoran Anis Puteri Gulai Kawah

mamafarah4 said... [Reply to comment]

berani nana makan..NAsib baik tak ada pape..jgn la nana mkn yg tajam mcm nenas,tapai, air tebu..kalo leh elak2 la..tp kalo teringin sgt just utk rasa ok la..hehehe..
Adik ipar saya time pregnant belasah je mkn nenas..semua dia belasah mkn..tp ok jer..gerun saya tgk..

lala yusof said... [Reply to comment]

kat trg...mmg penjual grg pisang ada jual tapai goreng...best2x

mama tisya said... [Reply to comment]

kita tk gemar sgt tp bole la nk mkn seketul...hah baru nk ckp tapai tajam tp amik rs bole..hehe

abah khalisha said... [Reply to comment]

ssh nk jupa ni

Aisyah Husaini said... [Reply to comment]

k.nana berani makan tapai time pregnant aduhai takutnye...tapai tajam la kak nana..ho ho seram mak dengar ni haaa

NinaAz said... [Reply to comment]

Waaa.. I ore kelate. Meme loike tapai goreng

diana said... [Reply to comment]

saya maasa awal2 ngandung makan tapai punye la banyak..masa tu tak tau ngandung..hehhe..tapi mujur tak de apa jadi..

Lily@MamaZaraZareef said... [Reply to comment]

kite first time jumpe tapai goreng ni sejak dok kuantn..mula2 pelik gila tau tapai ni leh digoreng..beli gak sket sbb nak merasa..hehe..nway,kt jhr memang tapai bungkus dgn daun pisang biasanya. kalau kt warung2 mkn pon sng jmpe diorang letak siap2 atas meja..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...