MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 11, 2013

wet world batu pahat - muar

ni la dia..klw weken dulu masa dok kl asal sabtu ahad mmg xlekat kat umah merayau je keje, kt kl banyak tempat bole tuju bila dah dok kluang terbatas sikit la..nak bez skit kena naik jb dalam sejam lebih gitu...mia sibuk dok ajak mandi kolam mandi kolam..dah jemu ktorg bawa mia mandi gunung lambak waterpark, amrul ajak g wet world baru pahat.kira dari umah sejam perjalanan.

bayaran masuk dewasa RM15 kanak2 RM10, wet world sini terus terang kata cam hidup segan mati tak mau..kolam xberapa nak senggara kotor je..air tak jernih, tak mcm wet world shah alam.ke sebab lantai kolam bukan kaler biru tu air dia tak jernih?tak tau la..tapi aritu memang tak ramai orang pon...

tak lama pon ktorg sampai kul 10 kul 12 dah keluar...lepas kuar tu amrul ajak makan nasi briani gam dekat benteng orang batu pahat tau la kat mana..kedai yg pemes katanya mat shah, tapi sebab saya dah pernah try makan kt situ dulu saya tak oder kat mat shah tu sebab nasi dia terlalu berminyak..

konon2 saya oder beriani ayam masak merah skali ayam masak merah dia bukan ayam masak merah yang saya sangka..tetap mcm kari beriani juga nama je ayam masak merah. nak oder laksa johor skali tgk dia pakai laksa yang laksa penang tu tros saya kensel...kita nak makan laksa johor yang spegeti tu..

lepas makan briani amrul bawa g muar plak..kemain jauh berjalan..kat muar tu lepak tepi sungai kat dataran tanjung emas nama dia..ingat nak naik bot yang ronda2 muar..skali mil kata xmo hehe membazir je dia kata..ye la sorang RM10 tapi rasanya berbaloi kot sebab dia amek masa 40 minit.lepas tu pusing2 banda muar ternampak sign board tempat makan seafood yang agak pemes kt muar sabak awor nama dia..pon tak singgah cuma tgk jalan je..sebab masing2 dah kenyang makan nasi briani xpela lain kali nak datang makan seafood murah kt johor dah tau nak carik kat mana.

ijau je air kan saya tak de napsu nak mandi haha mmg xbawa baju mandi pon dah tua2 ni kurang dah nak berendam air


nenek yang jaga mia haha..dah tu mama tak mandi nenek mandi, nenek la jaga

wajah terbaru saya perut xnampak lagi tapi yang lebar nye punggung! haha..
buah durian besar


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

NinaAz said... [Reply to comment]

macam tak terjaga temptnya kan. be carefull kak bawak budak2 mandi. berlaku pada jiran sy, 3 hari anak dia deman, dia igt deman biasa, rupanya kena kencing tikus masa mandi kat lagooland. 15.11.2012 anak dia tak de.

Zura Lee said... [Reply to comment]

sunyi je waterpark tuh pdhal wiken, nmpk nor tkde sambutan...

Nad @ MamaZN said... [Reply to comment]

Nana, pasni byk cite jln2 cari makan la ye hehe =)

Tah2, boring2 amrul bawak p melaka plak hehe

mamafarah4 said... [Reply to comment]

hehehe..sampai ke muar nana gi..erm,kalo tak ramai orang mmg la rasa seronok,tapi rasa cuak jugak kan..

lia said... [Reply to comment]

ok la gak nana... ada gak tmpt melepak dari x de kan...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bila nak G batu pahat ni..sue balik johor ujung bulan ni..nnt kiter roger2 yee

Afne said... [Reply to comment]

nana, fyi tmpt tu mmg kurg dpt sambutan. dulu2 br bukak ye lah kot tp skrg mcm hidup segan mati tak mau. aku ulang alik gi bp pn tak teringin nk masuk. baik aku bwk anak2 aku mandi kt golf banang. wehhh eddy selalu main golf kat kluang. cuba ko tanya amrul kot ada pool kt situ sbb biasanya kt tmpt golf ada pool sekali.

masa aku mkn kt mat shah tu ok je. ayam msk merah pn sedap. nnti ko cuba lak kt tmn pantai. tp direction tu ko kena masuk dlm tmn ada belok2 jlnnya. better tanya org.

Fara said... [Reply to comment]

salam..kak nana...kalau nak pg swimming pool..bole pg dekat kluang barat..:) ade swimming pool kat situ..dkt padang tembak pon ade tempat mandi2 jugak...tp lebih untuk kanak2.. :)

diana said... [Reply to comment]

cantik kawasan nya...

mama tisya said... [Reply to comment]

aritu outstation batu bapaht..org sana ckp tktau la nk bw jln mana..die ada ajk p wetworld tp kitorang kata tknk la..sbb kt kl pn ada tmpt tu..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...