MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 13, 2013

mandi manda @ air terjun kota tinggi

 ni la keje nye kalau weken tu amrul cuti.dia pakat ngan kawan2 dia g piknik.sebenarnya masa g ulu tiram indoor waterpark tu kita ada cakap kat amrul, nanti plan la ngan kawan2 awak kita g air terjun kota tinggi, wat bbq ke..saje je kita cakap tak sangka plak lepas seminggu je bagiau cam gitu dia plan ngan kwn2 dia g piknik hehe...

ada 6 family semenye, 6 kete ktorg konvoi dari kluang ke kota tinggi nak g air tejrun tu dalam 1jam 20 minit gitu lalu kawasan kelapa sawit agak gerun sebab banyak nak kena potong lori2 besar..masing2 bawa makanan..memandangkan seme orang dah masak yang berat2 amrul suh kita bawa sandiwch je..tengok dalam peti ais ada sadin satu tin, kita wat sandwich sadin.

skali kan..sampai je kat sana baca signboard xbole bawa masuk makanan...adoiyai..dah la seme bawa makanan berat2 siap ada yg bawa ayam 2 ekor nk wat bbq..sudahnye kita nye sandwich je yang lepas bawa masuk.yang dibenarikan jajan & air je..masa kita nak bawa masuk sandiwch tu kita bkeras juga ngan pak guard xkan la roti pon xleh bawa masuk..roti ni mana ada sisa makan terus abes..maybe management xmo kita buang sisa2 sampah, kadang ada orang suke cuci pinggan minyak2 dalam air kan..tu dia xkasi bawa masuk makanan agaknye la..

dalam tu ada kedai makan, kot klw kebulur nak makan kan, beli je senang, lagi jauh dari parking ke tempat mandi xjauh sangat kot klw nak keluar makan ke bole je..tapi ktorg makan je la sandiwch tu sampai abes mandi

 harga tike, ktorg kena RM18 tiket dewasa 2, sama ngan kete, mia free
 ni tengah bkumpul masing2 ngan family memasing

 air jernih & sejuk tapi sebab sampai dah tengahari mmg time panas mmg siok la berendam
 air terjun nye ada lagi air terjun kat tingka atas api yang tu tak bole mandi sebab sangat2 dalam katanya kedalam cecah 24 meter, situ la pernah ada orang mati lemas
 kolam ni kedalam mula dari paras pinggang sampai paras leher kita, kita memang port kat tempat dalam je la baru siok
 ada 3 jenis slide kat sini nak naik bole sewa tube tapi merepek gile dia nye tube sewa utk 2 jam je klw lebih 2 jam deposit burn,dah tentu kita mandi lama malas la nak sewa tube
 kaum2 bapak yg menjaga anak tak cukup lagi dua bapak ni
kaum2 mak plak kita sorang je yg mandi haha..dah tu memasing ada anak kecik kan kita je anak dah beso bole la mand sama






.

so far kita suke sgt tempat ni sebab kawasan dia luas puas nak berenang2 kebetulan orang tak ramai hari tu so air pon jernih sgt.cumanye bayaran masuk yg bole kata mahal tu...haih..masuk air terjun pon nak mahai2...
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

13 ribu orang memberikan idea bernas:

ibuayu said... [Reply to comment]

dah berpuluh tahun tak gi air terjun kota tinggi..dulu masuk percuma je huhu

MRS. K said... [Reply to comment]

aktiviti korang memang air.air.air kan? hehehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnya..
Ayu pernah gie sekali jer kota tinggi nie..masa kecik2 dulu..time sekolah rendah kot..tak ingat sgt la
but bab yg Ayu ingat, kaki Ayu tercucuk paku kat jambatan kat situ....
masa tu..takyah bayar apa2 pun.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said... [Reply to comment]

bebaik mak yong, tempat gitu licin tu..

haah, kite pun dh lama tak gi air terjun..
pdhl 40 min. aje dr rumah, air terjun sekayu yg femes cerita debu² kasih tu..

AYuNG said... [Reply to comment]

penah g sini sekali dulu... =)
air jernih jer, bersih..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

lamanyer sue x datang sini

iietamalek said... [Reply to comment]

Bestnyer airnterjun...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

me aktiviti mandi kolam setiap minggu hhehhe

zarena heeney said... [Reply to comment]

salam nana..jemput singgah ke link blog ena yg baru :)

fazilzura said... [Reply to comment]

wahh makin sonk sakan uols

eh awat cm perut ko slim je tu beb

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Mmg masuk sini mahal
Lama dulu kite p pun dh mahal, skrg lg la menshekikkk harganya
Tp skrg dh byk perubahan.. Ada slide bagai, dulu takde

amiey lee said... [Reply to comment]

Bila la bak g mandi air terju ni

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

time study dl xde kene byr pun..tp dah ade la slide tu, baru2 siap..rindu pulak nk g mndi air terjun kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...