MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 21, 2013

melaka straits hotel

 minggu lepas masa CNY kan ktorg balik kl, ikut amrul outstation sana, jadi klw dah g kl amrul dapat la cuti 2 ari..dia kan mana bole dok diam2 kat umah..dia buka pc dia gugel chalet2 & resort kat endau mersing.pastu dia tanya kita ok x?kita cakap ikut je..pastu kluang masa minggu lepas plak sejak kita balik dari kl ari isnin tu hujan je sampai ari jumaat ada la sehari panas pastu ujan je..camane nak g cuti2 kat pantai klw dah ujan..

sampai la petang khamis tu amrul tanya..camane ni nampak gaya xleh g endau mersing ujan je...awak nak g mana?dia tanya..kita ni kalau bole nak explore abes johor ni kan, tapi cuaca tak mengizinkan..last2 kita cakap jom la kita g melaka..kalau tak tau nak g mana..

maka ke melaka la kami 2d1n bawa MIL & adik ipar dua orang jenjalan..hotel kali ni amrul yang uruskan..sebab dia nak cari otle yang ada swiming pool & dekat ngan a famosa.hotel ni nama dia melaka straits hotel, betul2 belakang equtorial hotel, nak g a famosa jalan kaki dalam 10-15 minit gitu.so far ni lah hotel yang paling dekat ngan a famosa selain equatorial.

memang strategik la otel ni, dekat shopping mall, dekat dataran pahlawan dekat a famosa, seme jalan kaki je.ktorg amek dua bilik amek yang connection room tu, yang bilik lagi satu amek extra bed kena cas RM50.masa check in ari jumaat tu masih di kira peak season sebab dalam masa seminggu isnin-jumaat lepas masih di kira cuti CNY so cas dia extra la skit kalau tak salah RM199++.



.

.
.
bilik ktorg

 ni bilik sebelah mil & adik ipar
 oleh sebab mia baru baik demam maka kolam ni di pandang sepi je xde sape pon mandi hehe


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Bestnye nana..!
Sonok mia jalan2 p melaka ek...
Hehe
Lama dh xjejak melaka ni =)
Nak try otel ni jugak ar bebile nnt =)

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

ok jer harga hotel ni

Gieyana said... [Reply to comment]

ko da tnya govt rate dak? Selalunya kalau hotel dorang ks murah ske utk gomen...:-)

not bad roomnyer...:-)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bestnyer jln2....

fazilzura said... [Reply to comment]

kitrog now kalu g Melaka cm pi KL ..

** laki aku kalau dtg mood dia mmg gitu la , kdng2 smp ke Segamat

diana said... [Reply to comment]

wow..cantik la hotel nye..

~aYu~ said... [Reply to comment]

selalu nampak hotel ni tp x terpk lak nak try tido sini. cantik gak bilik dia yer.

IEJA 3SHA said... [Reply to comment]

Cantik n berbaloi.
Me CNY stay at Avillion Legacy Melaka
Rate rm232+tax++++ =RM 300
tp indah kabar dri rupa.
Hotel je lawa tp room kotor,wifi charge tp x de coverage ,
Food x sedap.
X pe next time stay at sini plak

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Strategik otel ni nak g taming sari pon bole jln kaki
Tp lenguh skit la heheh
A famosa ok dekat je

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Ahh klw bukan oh ok la

Nana said... [Reply to comment]

@Gieyana
Soklan tu la yg amrul akan tanya stiap kali check in haha tp aku xsure ada x gov rate

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Jalan dekat2 je hehe

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
Hahah rajin nye la
Klw laki aku g mlaka sure nak stay xpenah balik ari

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Ok la not bad

Nana said... [Reply to comment]

@~aYu~
Hehe pasni bole la try

Nana said... [Reply to comment]

@IEJA 3SHA
Eh saya ada sevey juga hotel avilion tu tp mcm mahal sgt tu xjadi

mama ila said... [Reply to comment]

best jugak nampak hotel nie..bilik pun selesa n luas..hihi..seronok nyer jalan2 melaka =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...