MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 8, 2013

nasi lemak pertama saya

wehuuu buat nasi lemak pertama kali pada umur 30 taun hahah..malunye..xpe la nama pon blaja kan apa nak di malukan dari langsung tak pandai buat haha..belagak ko yea mementang dah pandai buat.ala..sambal memang dah pandai buat cuma nye xpernah masak nasi dia tu teragak2 juga nak letak banyak mana santan dia, tapi sebab saya tak suke lemak2 sgt saya boh sikit je, nasi tu buh daun panda & halia skit nak kasi aroma.daun pandan tu main petik je tepi tadika mia hehe...rasa pasni nak tanam sendiri la daun pandan senang kan nak masak petik je

sambal tu ikut style mak kita, bawang merah+bawang putih+belacan tumbuk sampai hancur goreng garing masukkan cili kering, asam keping.masak sampai garing bebetol masuk air, tambah gula, garam, perasa.ntah kenapa setiap kali buat sambal ikan bilis ada bau mcm petai haha..xtau la mana datang sampai amrul pon tanya letak petai ke sambal ni?

nasi lemak ni kita buat bukan utk bfast tau, tapi buat utk makan lunch hehe...sebab nye kia teringin sangat2 pasai aritu tgk pasya pon buat nasi lemak kan..tu tingin nak buat juga tu.pelik amrul lunch makan nasi lemak?teringin..kita jawab ehehe...eleh dok pelik2 makan sampai jilat2 jari pirahhh...

 nasi nye
 sambal nye yg pedas
.
ikan bilis goreng
.
timun, klw dlm laksa saya kureng letak timun tp klw nasi lemak saya suka makan timun banyak hehe
.
telor dadar
.
ayam goreng rempah konon2 tp xckp rempah hehe campak mana ada je


Published with Blogger-droid v2.0.10

12 ribu orang memberikan idea bernas:

Cik Awin said... [Reply to comment]

nasi lemak aym goreng berempah siap utk dimakan ;)

MRS. K said... [Reply to comment]

aku baru 2 kali kot buat nasi lemak.. hohohho

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

fuhh..terbaik!!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sedap!!!!!!

sura said... [Reply to comment]

terliurnya..x boleh tahan ni..nanti nak masaklah..Salam perkenalan..done follow!!

diana said... [Reply to comment]

amboi..comey aih timun dia..;P

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Na, bleh niaga ni, jual depan tadika mia
Hahahahah! =)

Selamat bercuti nanamia!
Eh, blk kl ke?

Fara said... [Reply to comment]

sedapnyeee...lapa plak..huhu..kak nana...saye balik kluang ari niii... :)

Kak Mahh said... [Reply to comment]

Dah lama tak makan nasi lemak sedap

ieda immi said... [Reply to comment]

sedapp nyeee
akak teringin nak buat nasi lemak sambal sotong kembang tuu
hurmmm mlm nie gi cari kat tunas manja lah sotong tuu lalala ;)

amiey lee said... [Reply to comment]

Ni breakfast penyelamat aku..hahaha..aku prefer buat nasi lemak dr cekodok..sbb cekoidok selalu tk jadi :p keras kedegang selalu

Gieyana said... [Reply to comment]

sedap nih..menjadi gak beb..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...