MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 5, 2013

pavlova pertama untuk di jual.

last week kawan amrul msg nak oder pavlova..wah nebes plak kita, sebab nye kita baru sekali je buat pavlova tu pon buat sama2 dengan pasya, tapi di sebabkan pavlova ni tak la susah & rumit maka kita berani la amek oder...

kali ni pavlova kita buat saize besar sebab avon pon besar kan..malas nak buat mini.cuma nye kita salah pakai krim..haha memang la aritu buat ngan pasya pakai kriss express tu press je kuar krim kan, tapinye krim tu tak tahan lama..kejap je dia cair, kalau utk makan sendiri ok la..

masa kita dah siap pavlova tu tgk alamak asal cair ni..tanya la sorang kwn yg jual pavlova..dia kata kena pakai krim non dairy punye kalau pakai dairy crim & krim press tu memang cair..udahnye pavlova pertama kita makan sendiri je sebab dah cair xgamak nak jual kat orang hehe..xpela kata first time buat utk jual kan, mesti la ada slack.

ni dia nye crust dah sejuk dia jadi leper skit, tapi xla leper sgt
siap dah bubuh stoberi + kiwi size ni kita jual RM40 ok x?mahal ke murah?sebab rata2 tgk orang jual dalam range harga 40-45 tgk juga buah apa yg dia guna, ni pavlova pertama yg krim dia cair tu kita wat makan sendiri hehe..

 ha ni yang molek skit pakai whipped cream hihih, dah mcm kek plak abes satu pavlova tu kita kasi salut krim hahah dah tu krim dia banyak sgt dah putar mengembang dengan jayanye tonyoh je la
 ni krim express haha kita kan pemalas nak putar2 konon nak senang kan..padan muke kena wat lg skali
 utk second time buat tu, terpaksa la kita g carik non dairy krim ni..kat giant memang xde jual, dia hanya ada jual deka kedai barang buat kek aje, ni pon dia tak letak dalam peti ais biasa, dia letak dalam freezer, nak pakai just putar kasi kembang pastu bole sapu atas pavlova memang kental krim dia

Published with Blogger-droid v2.0.10

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Hebat la nana! Bleh wat bisnes dah ni =)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

menariks .... Ayu nak try, tapi tak try2..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue dah penah putar guna non diary cream ni..mmg kental...sue crepe aritu...

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

wahh...bagus bagus...boleh saya tempah untuk esok...hehehe

Falsya said... [Reply to comment]

hahahaha.....pasnie makin maju la pavlova ko..

Saya Disini said... [Reply to comment]

sedapnye

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said... [Reply to comment]

hebat2 ..kita jual 30 hengget ada yg kata mahal kalau kira buah2 tu mmg ok la rege 40 ke atas kan ..

MRS. K said... [Reply to comment]

ok jugak bukak pasaran kat sana.. hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

nampak sedap...
sapa kata duduak rumah takde in come...
hehehe nana dah buat bisnes dah

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

dh boleh biz tu nana :)

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

mengliur kan!!!
aida tak pernah makan pavlova hu hu hu...

amiey lee said... [Reply to comment]

Beb ko teruskan buat bisnes...buat kek ke... Aku tetiba ngidam kuih sarang semut..leh gitu??

Ya ALya said... [Reply to comment]

boleh la wt bisness...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ko ingat lagi kedai kak rose belah giant tu?!
huuh
aku regular customer kat situ since mkin byk plak orang order pavlova dgn aku
alhamdulillah
rezeki anak2
aku suke guna pride value compare dgn gold label
ade satu lagi kotak kaler silver
tu sama rega dgn pride value
selalu
dah bukak
aku ltk je kat belah bwh peti ais tu
and aku punya trick
aku whip dulu
simpan overnight
then esoknya aku buh la atas meringue tu
so far
baik mini or pavlova standard tu aku simpn dlm bekas kedap lps sejuk dlm oven
mmg maintain crust
mencabar jugak masa memula buat
last2 dah ok
rega rm40 tu oklah
apepum
selamat maju jaya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...