MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 20, 2013

rumah kami

ni la dia rumah ktorg.rumah ni amrul beli 4 bulan sebelum kawen, so kira rumah ni dah berumur 7 tahun dah.selama ni memang amrul tak pernah duduk pon buat sewa je..sebabnye jauh dari bandar kluang kira2 kalau amrul berulang nak g keje dalam 45minit baru sampai tempat keje, rumah ni kat bandar tenggara sape orang kluang tau la tu.

rasanya sepanjang 7 tahun ni dah 3 orang penyewa bertukar ganti, semuanya ulang suara nyea SEMUANYA ada masalah naka bayar sewa, masyallah...kemain liat la hai nak bayar..kalau kita tak call dia bole buat diam je..xbank in duit dalam acc.masa penyewa pertama kedua dulu ok sikit la, tapi masuk penyewa yang last aritu memang melampau la...

tiap bulan kan ada je alasan dia klw kita tanya psl sewa rumah, ni antara dia nye alasan eh
- kereta rosak bulan ni nak pakai duit
-nak raya dah...tau2 la..banyak nak pakai duit ni
-nenek sakit
-kereta eksiden
-bos lambat bayar gaji

eeii...tak paham ngan perangai penyewa gini, sewa rumah tu kan komitmen xkira la ribut taufan ke sewa tetap la kena bayar..mcm mana ko bayar duit kete bulan2 kat bank mcm tu juga la bayar sewa umah..kita ni dulu masa kt kl menyewa juga dengan mak sendiri plak tu, tak pernah miss bayar walaupon sekali..dapat je gaji asingkan duit sewa, bayar2 segala tu ketepikan.

oleh sebab dah fedup dengan perangai penyewa liat mcm ni amrul halau je orang tu keluar..amrul kata biar la xyah sewa xsakit ati kata dia..so sejak dari bulan 4 tahun lepas rumah ni kosong, sampai la amrul kata nak jual rumah ni..elok je amrul masukkan iklan nak jual kt mudah, esoknye ada orang call kata nak tengok rumah, minggu lepas ktorg g la jumpe orang yg nak beli tu...so skang ni masih dalam perbincangan sama ada nk jual ke x...sebab orang tu minta kurang, ni biar amrul je la fikir dah ni rumah dia kan hehe...

harap seme berjalan lancar la..dapat jual rumah ni, ada sebab kenapa nak jual umah ni..apa2 pun semoga allah permudahkan semuanya amin

dah lama tak tgk rumah ni, last tgk masa mula2 baru beli dulu
 .
.
ni la dia rumah kalau kasi sewa kat orang, jahanam! abes pecah2 pintu semua pintu dalam rumah ni jahanam sedap je ko kan mementang bukan umah ko..sedap2 ko nak jahanam kan umah orang.ni nampak mcm bekas kena sepak je pintu ni
.
ni pintu bilik kedua sama juga tombol nye xde pintu nye pecah
.
semak je kusi tu tinggal wat ape


Published with Blogger-droid v2.0.10

44 ribu orang memberikan idea bernas:

fazilzura said... [Reply to comment]

emm sama kes cm rumah mama aku kt sri gombak ...

b4 diorg masuk cantik, bile dh time ptt bnk in duit.. mcm2 alasannnnnnn... kite ni xde la nk paksa2.. so kasi time , last2 smp 3bln ..pe kes kan.. terus suh kuor.. phtu diorg main blah je.. sibbaik dh ambik pendahuluan 3bln..

bile tgk rumah leps diorg blah, cm ala2 rumah setingan dh jd nye.. haru biru...
siab abah aku kne cat balik

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Moga dipermudahkan ye nana...

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

alahaii...rumah aku baru nak siap ni...

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

kalau renovate mesti cantik umah ni :)

shark said... [Reply to comment]

kene renovate skit la nampaknyer :)

babYpose said... [Reply to comment]

Salam, macam2 ragam penyewa skrg, InshaaAllah dpt yg baik selepas ni..

diana said... [Reply to comment]

suami saya beli umah ni sampai la sekarang kami dok sini..tak pernah sewa kat orang.takut jadi gini la..dah la nak dapat susah..

saya cukup tak suka dinding ada bekas paku..
ei..geram..

Qhaifa Nur said... [Reply to comment]

bila sewakan kat orang memang begitu..nak duduk kena repair balik...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

teruk betul penyewa ni..uishh..kita yang dok menyewa ni pun tak sampai hati sangat nak buat gitu gini kat rumah orang..haiyaa.. ini macam punya orang pun ala????!!!

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

cantik rmh ni..beso lak tu...nak kata nad..kalau reno mesti cantik...

Ya ALya said... [Reply to comment]

Sabar yer...semoga di permudahkn..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

cara nory laki bini buat tiap2 bulan, dapat gaji, setel kan semua duit kereta, rumah, bil2, baru puas hati, selama 2 tahun menyewa ni, tak penah lagi mengelat bayar, lambat pon tak penah, on time je..

rupanyer ade jgak org yg tak malu bagi alasan macam tu utk ngelat bayar rumah kann..hehehehe....kalau nory segannn..sebab kite ni penyewa je kann..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

alahai cian amrul...

Falsya said... [Reply to comment]

itu la pros n cons kalau menyewa kat org...sbb bkn umah dieorg lah dieorg wat gtu..cer kalau umah die..xde de berlobang pintu bagai..

ayu Ismail said... [Reply to comment]

Nasib 2 dapat penyewa ni...rumah sewa akak bagus org tu jaga..tanam bunga..lebih cantik dr kalau akak yg duduk...hehe

mrs kayrul said... [Reply to comment]

kita pun dok menyewa tapi pandai2 la asingkan duit tiap2 bulan untuk bayar sewa...selagi tak bayar rasa tak tenteram je hidup...

cik chinta said... [Reply to comment]

beso. sygnye nk jual

iqawangi said... [Reply to comment]

bandar tenggara kat mne? taman anggerik ke?? hehe..

amiey lee said... [Reply to comment]

wahhhh hantu tul la penyewa tu.. dudukj nak..byr tak nak...kuang asam betul

nadia said... [Reply to comment]

mak aii, siap berlubang pintuuu. over sangat dorang ni menyewaaaaaa!

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
Klw smpai 3 bln xbaya mmg melampau wei

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Amin2 tq nad

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
Umah aku dah burok dah haha

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Klw dudul sendiri bole la renovate
Kasi sewa umah lawa2
Jahanam abes

Nana said... [Reply to comment]

@shark
Nak jual dah mmg xusik apa dah la hehe

Nana said... [Reply to comment]

@babYpose
Pasni xsewa dah jual je tros senang

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Btol...nak bli umah bkn sng kan mcm2 proses nak tgu loan approve

Nana said... [Reply to comment]

@Qhaifa Nur
Tulanjahanam abes
Xpela nak jual dah pandai2 la owner baru repair nnt

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Sama la..kita jaga umah orang mcm jaga umah sendiri
Xpaham la mmg tak btanggungjawab

Nana said... [Reply to comment]

@Iela Fazielah
Klw duduk sendiri mmg dh lama renovate
Ada hikmah xrenovate tgk
La apa jadi

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
Tq..

Nana said... [Reply to comment]

@Nory Zoulkefle
Tau xpe dpt gaji asingkan duit baya itu ini
Mmg xsenang duduk slagi xbaya

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Sakit ati tg umah jadi gitu

Nana said... [Reply to comment]

@Falsya
Mmg banyak burok dr baik
Klw dpt jenis pandai jaga okla

Nana said... [Reply to comment]

@ayu Ismail
Untung la dpt pnyewa mcm tu tjaga skit umah kan

Nana said... [Reply to comment]

@mrs kayrul
Sama la dpt gaji sewa umah yg fikir dulu

Nana said... [Reply to comment]

@cik chinta
Sayang mmg sayang tapi terpaksa

Nana said... [Reply to comment]

@iqawangi
Ahh taman anggerik hehe

Nana said... [Reply to comment]

@nadia
Sakit sungguh hati tengok

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
Mmg hantu wei

Baby Ummi said... [Reply to comment]

Kalau saya nk carikan rumah sewa untuk student Kolej Komuniti Bandar Tenggara boleh tak? klau berniat untuk sewakan, boleh call 0127624234. Khairul atau Ofis 078961361. Tq

Fazli O'Shea said... [Reply to comment]

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ada lagi x rumah nak di sewa kan di taman anggerik. Saya dlm bulan ni last kerja kat sime darby, so fmly kene pindah..
Soal bayaran bulanan x kisah... Sy kerja tetap. Lau ada rumah ni nak di buat sewa +601129714319. Ni no sy.
Sy sewa x lama.. Dalam setahun dua je.
Harap dapat call back ya.
Tq

Zamzuriana Hasin said... [Reply to comment]

dah jual ke rumah ni..sy tgh mencri rumah untuk dibeli kat area taman anggerik

Zamzuriana Hasin said... [Reply to comment]

Dah jual ke..mcm berminat nk bli rumah nih..sy sdg mencri rumah area cni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...