MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 21, 2013

terpaksa minum air gula

Arghh ni la menda yg paling dibenci skali time pregnant.kena buat mgtt test atau dalam bahasa kampungnya test mnm air gula heheh...

Kul 12 malam td dh start puasa kul 8 pagi tadi g klinik minum air gula.ingat lagi masa ngandung mia dulu kena minum air gula gak sebabnye kita ada gen diabetis abah ada kencing manis so mmg kena buat.test ni utk yg ada gen diabetis ngan sape yg berat badan nye naik mendadak.

Masa mia dulu dia nye air gula manis yarabi sampai belah bawah plak air gulanya pekat, likat sampai tekak rasa perit sebab manis sangat.tu la sebab munta pastu kena retest!hazab nye rasa mnm air gula dua kali.

Pagi tadi dok doa2 jangan la muntah...xmo retest....kul 8 amek darah, mnm air gula,eh air gula dia xmanis sgt kejap je kita abeskan secawan, sambil mnm tu kita bayangkan tu air fresh oren yang terlebih gula hahahaha.... kul 10 datang balik amek darah lagi.haih..kurang darah kita arini doktor curik hahaha..

Elok je kuar klinik burrrrrrrr keluar seme air gula yg diminum tadi.rasanya perut lama kosong kan tu muntah tu...haih naseb baik muntah sebelum kul 10...
Published with Blogger-droid v2.0.10

19 ribu orang memberikan idea bernas:

fazilzura said... [Reply to comment]

heheheh samo la kite.. kene minum air maha x best tu .. uwekkk

nyampah tui

zal88 said... [Reply to comment]

oo..da kna mnum eh kak..
ape rasenye ea..huhu

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

belum pernah minum air gula..so tak tahu camne rasa..huhu

~aYu~ said... [Reply to comment]

dua2 anak minum air gula sbb berat naik lebih 20kg. nasib la minum xmanis sgt. kira sekali teguk terus la.. hihi

IEJA 3SHA said... [Reply to comment]

Hehe...me pon
3kali pregy 3kali la kene mgtt test
Pening bila minum
Tp x de ape- ape pon..no diabetes

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Penah merasa sekali jek
Tobat aih! Takmo dah...

Lelord said... [Reply to comment]

Ekekekeke aku ritu manis beb...seb baik aku minum 2-3 teguk je pastu aku curah kat luo hahahahaa

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
Xde ke kaedah lain nak detect kan stress aku haha

Nana said... [Reply to comment]

@zal88
Rasa dia xsedap hehe
Bayangkan air kosong yg manis sgt bukan manis sikit loya lah

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
Untung la..
Xsedap pon rasa dia haha

Nana said... [Reply to comment]

@~aYu~
Sy igt nak skali teguk tp xtahan hahaha
Dua kali tguk baru abes

Nana said... [Reply to comment]

@IEJA 3SHA
Nampak gaya sy tiap kali preggy mmg kena mnm air gula la klw dah ada gen kan

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Hahaha tobat kan tp kita ni nampak gaya mmg kena mnm lg klw preggy lagi

Nana said... [Reply to comment]

@Lelord
Hahaha ngelat ye
Aku xmo ngelat sebab takut bacaan xbetol

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

aku blm pnh kene lagi nih, aduhai,xblh imagine hah

Amyra Chuari said... [Reply to comment]

Kite dulu dua2 kene minum air gula... Tp psl air ketuban byk...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue tak penah minum waktu preganantkan izz n syawal..tp sekarang mmg dah wajib kan minum...mmm..seb baik jugak tak merasa...adoi..takut pulok dengar

@}--niEra-- said... [Reply to comment]

alamak..
terlepas keretapi jauh dh ni..
tahniah kak mengandung lg =)
lama tk singgah baca kt sini..semoga akak n bby sehat2 selalu yer

Afne said... [Reply to comment]

nana, aku kena repeat mgtt maybe next week sbb berat aku naik 2.4 kg dlm masa 2 mggu. patutnya 2 mggu naik sekilo jek. mana tak naik, aku mkn byk. kt rmh kenduri adik nikah, sanding, majlis pulang beg rewang, majlis bertandang. adehhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...