MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 27, 2013

wajib makan seafood kalau g melaka

 sebelum gerak melaka lagi dah zikir kat telinga amrul nak makan ikan bakar kat alai haha...malam tu lepas jenjalan a famosa, pas magrib gerak g alai.kenapa alai?ntah la kita rasa lagi suke alai dari umbai tak tau kenapa..

masa pertama kali makan sini 3 tahun lepas kawan amrul la yg suggest makan kat ala kasim tu..ok masa kita g sama gefren dulu makanan not bad, sedap tapi kan kali ni agak mengecawakan...kita ni bab2 rasa memang peka..kalau rasa plain2 je memang rasa mcm nak nyumpah..tapi saba...sebab kena behave kan ibu mengandung hahaha

kita oder lala sweet sour (ni beso punya bukan lala kecik), pari bakar sambal, sotong goreng tepung, cencaru bakar.ketam adalah tidak di benarkan sama sekali yea sebab kita elegik..tak mau amek risiko kang tak tido malam dok menggaru.

lala sweet sour - alahai mcm dia tuang je sos sweet sour atas lala tu xde langsung rasa bawang di tumis out langsung!
ikan pari bakar sambal - tak tau kenapa sambal dia rasa sangat pelik & pahit2 sikit dah la kita amek 2 ekor sekor je habes sekor lagi cuit sikit je xabes sebab xsedap
cencaru bakar- tak try sebab dah banyak lauk
sotong goreng tepung - paling sedap pernah kita makan, tak liat patu tepung dia tu sedap semacam apa letak ntah

(kdg2 ada orang jenis xde perasaan sedap ke tak sedap ke makan je tanpa banyak soal,sorry la bukan tak bersyukur dapat makan, tapi kita ni memang jenis cerewet bab makan, kalau tak sedap situ juga kita cakap tak sedap, kita bayar apa..kita ada hak nk komen hehe)

makan 5 orang dewasa termasuk air, nasi, kelapa jelly total semuanya RM79, rasanya mcm murah je..ke sebab pari tu bukan ikan yang mahal tu kita rasa murah kot, kalau amek siakap rasa mahal skit.kali ni servis bole kata ok, maybe sebab kita pegi awal.masa sampai meja tak penuh xlama tu terus xde kusi kosong dah..

ikan segar2


lala sweet sour isi dia agak berlendir mcm siput sedut tu
 sotong goreng tepung sedap gile
 pari bakar sambal




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

16 ribu orang memberikan idea bernas:

Alycia said... [Reply to comment]

hmm, best yer alai..
kt masa g melaka dulu pergi umbai.. tp mcm xbest dh..

MRS. K said... [Reply to comment]

baru 2 kali pegi melaka. sekali pun tak penah try ikan bakar.. sedih..

mama tisya said... [Reply to comment]

kita pn suka alai dr umbai tp kedainye nama muara hj nasir...tgk sotong tu yg menarik...lprrrr..tgu entry gmbr seafood kita mkn kt kuala selangor..ketat perut..hehe

watyz said... [Reply to comment]

aku kalo g sini x amik dah pari bakar. aku g order kedai lain lagi sedap. pari goreng tepung sicah sambal. sedap... x sedap ko ckp je ngan adik yg kire tu. kadang2 dia bg less lagi. aku kena pari tu dia potong x kena. rasa mcm x sedap langsung. aku ckp terus dia x kire ikan pari tu. masa tu pon mmg kitorang x makan ikan tu....

Falsya said... [Reply to comment]

dh lama xgie alai...untung la dpt makan seafood..aku kalau nak makan pun kene laki aku xde..kalau ade mau kene jelingan manja gitu..ahahaha

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Nmpk sedap jek..
Tp xsedap ek rupenye?
Huhu

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Pembawakan budak kot nana..

CheNamNam said... [Reply to comment]

nampak macam sedap jerk tapi rasa tak sedap pulakk yer..tengok ikan2 dia mcm fresh jugakk...

KAMIHIDUP said... [Reply to comment]

Alai memang terbaik.

Ezna said... [Reply to comment]

x pernah lagi makan kat alai...ingat...ibu mengandung kena behave ;-)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

terus nak call akob ajak makan kat luar malam ni

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

adoyai lapar la plak heheh

mIZz cHoKiE-ChOkiE said... [Reply to comment]

saya selalu jugak makan kat alai.. kedai ala kassim tuh.. mybe ary sis pegi tuh tukang masak dye malas kot.. heheh.. gurau gurau aje.. tpi time sy pegi tuh not bad masakan nye..

Ann@zanyra said... [Reply to comment]

lst year ade try mkn kt sini..kurenggg la

amiey lee said... [Reply to comment]

amboiii makanann sedappppnye weiii..ni yg tak sabar nk g cari seafood gak ni

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku nmpk mussel.
sedap klu masak lemak cili api!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...