MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 12, 2013

ada pasport pada usia 30 tahun hehe

better late than never omputih kata hahaha puii..semalam balik je keje, amrul ajak g imigresen nak wat pasport, suke wat tekejut2 orang tau..kat kluang ni nak wat pasport xyah isi form segala, bagi ic ngan gambo je setel.

semalam ieda komen dia kata bole plak senyum nampak gigi ek?hahaha lawak plak soalan tu.ktorg amek gambo kat kedai luar imigresen.tak tau la imgresen lain camane, rasa penah baca yang ada org amek gamba dalam imigresen.kata ieda klw amek gamba kt imigresen dia xkasi senyum nampak gigi.hahah...gitu eh..kita ni cam dah tebiasa plak amek gamba pasport pon senyum nampak gigi heheh...

so far proses wat pasport xmakan masa lama, kita nye cepat je siap, tapi amrul lambat sikit sebab dia askar, proses dia kena buat 2x ntah camane ntah prosedur dia sebab ic dia lain mcm skit ngan ic kita kan, so amrul dalam 45minit siap, mia plak..lama..sejam baru siap tu pon sebab system problem katanya..sian mia sampai tertido2 dia tunggu pasport siap.

wat pasport utk 2 tahun, dewasa RM100 kanak2 RM80.ramai plak yang tanya wat pasport ni nak g mana?jawapan dia...tak de g mana2 hahahaha..sungguh ni, kita buat je dulu sebabnye amrul kan susah skit prosedur dia nak keluar negara, kena ada pasport dulu baru senang sikit urusan keluar negara, plan nye ada la nak g satu tempat tapi sebab menda nye blom konfem kan kita malas la kecoh dulu, sok xjadi malu je haha...

susah encik sarjan tu cuti beku skang ni, nak2 lepas peristiwa lahad datu, cuti sampai bulan 4 beku.kalau sempat sebelum beranak nak bjalan ntah la.tengok la klw ada rezeki sampai la.kalau tak de pasport ni buat pekasam je la haha..

adeh tak leh terima akal btol bile nengok muke sendiri cam pelik bebenor
sebabnye masa kt kedai, orang kedai tu suh kebelakang kan anak tudung tu sebab dia nak nampak muka penuh.aduh kantoi la..kita sorok lemak situ dah tarik kebelakang tersembul la lemak pipi mengembang tu hahaha...huduh gile rasa mcm nak balik umah tuko tudung bawal je arghh nyesal xpakai bawal.
eh selama ni dok ejek diah pakai botox nengok pp sendiri kembung je dah mcm botox dah haha..faktor usia kot eh
 utk budak bawah 18 tahun, mak kena sign.kena bawa surat beranak sama mykid skali
dah la baru pindah surat beranak dok dalam kotak jenuh plak munggah kotak carik surat beranak seb baik jumpe.
 sian ini budak kita nye dah siap dia nye turn system problem tu sampai tido2 tu hehee
 yeay..kami dah ada paspot..hahah ptama kali wat paspot umur 30 tahun


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

31 ribu orang memberikan idea bernas:

ZazaMyMoon said... [Reply to comment]

nak pergi USS ke tu?? :p
JB dah dkt spore tu..

Alycia said... [Reply to comment]

wah, dh buat passport ni sure nk g oversea ni ;)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

jauh je nak jalan ni

fazilzura said... [Reply to comment]

haku ni umur 32thn baru ado beb .. laki aku umur 39 baru ado aci gitu wakakakakak... akil awal2 lg dh ado kan ..

akil ambik gmbo pun sengeh cm ko beb .. aci je lepas

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Nana ok lagi umo 30 thn baru ada
Kite ni umo 31 masih takde lagi pe cer?
Hahahaha

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

duduk johor tetiba nak pi singapura..jadi kena buat pasport awal2..hahahahhaha

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Jom g shoppink bandung!!!!

amiey lee said... [Reply to comment]

hahaha pelagi.. terbang ke seberang leeee... tgk singa kuar ayor....

Nafisa81 said... [Reply to comment]

plan nak ke mana ni?

FiZ said... [Reply to comment]

kak nana...masa saya amik gambar untuk bt passport kat kdai gambar pun kena macam tu jugak. Apek tu suh tolak ke belakang tudung sebab nak bagi nampak muka yang penuh. Dahla pakai tudung awning..rasa bulat je muka...nasib baik editing cantik..haha

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

30 tahun ada pasepot...

aku ni 31 tahun lum ada lagi...lagi teruk weii...hehehe

Hati Ema said... [Reply to comment]

belum nak kemana mana.... kiv dulu lah buat passport

MRS. K said... [Reply to comment]

aku buat taon lepas masa p uss. bulan depan nak p indon. nasib sempat lagi xyah renew. huhu.hadif haitu buat 5 taon. alang² buat tu biar lama sikit lg pun tambah duit sikit je kan?

Ya ALya said... [Reply to comment]

untung ada pasport di usia 30...emmmm ya pun belum ada lagi ni....

mama tisya said... [Reply to comment]

dh ada passport senang ler nk p over the sea

Nana said... [Reply to comment]

@ZazaMyMoon
heheh tak tau lagi

Nana said... [Reply to comment]

@Alycia
hahah nak keluar dari malaysia kejap je

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
hehe dekat je kot

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
hahaha
ok la lambat2 pon ada juga kan

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
ala nad ni baru ada je
pegi nye ntah bile hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
tapi xleh suka2 juga nak kleuar masuk singapore
kalau orang awam xpe
asal ada pasport bebila bole pegi
ini klw stakat nak jenjalan spore balik ari pon kena apply dlu

Nana said... [Reply to comment]

@Chekgu Azrine
aduh bestnye

Nana said... [Reply to comment]

@amiey lee
hahah dekat je kan
kentot pon dengar

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
xsure lagi masih dlm perbincangan

Nana said... [Reply to comment]

@FiZ
hahah huduh sungguh la kan
ini dia xde edit2 tangkap tros print

Nana said... [Reply to comment]

@♥cikmOt♥
hahah xpe la
nanti bebila nak g ober the sea kena buat gak kan

Nana said... [Reply to comment]

@Hati Ema
hehe klw xde plan mmg kena kiv la kang rugi plak bayo tp xkeman2 kan

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
aku nak juga buat mia 5 thn tp mikirkan ntah bile nak g luar negara lagi ntah xpe la wat 2 thn je

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
aku nak juga buat mia 5 thn tp mikirkan ntah bile nak g luar negara lagi ntah xpe la wat 2 thn je

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
ala ya..kita ni baru ada je
pegi nye blom tentu lagi bile hahaa

Nana said... [Reply to comment]

@mama tisya
tak senang juga
klw la bole g mana2 main terjah je mmg senang
ni kena apply bagai kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...