MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 18, 2013

air papan chalet @ mersing

sabtu lepas umah kami meriah, adik2 ipar balik kluang.amrul bukan bole kalau dah ramai2 mcm gini dia memang suke bawa adik2 berjalan..ari jumaat tu dia suh sevey kan chalet kat air papan, mersing.last year ktorg ada pegi, tapi balik hari je, ni sebab ramai2 kan dia ajak stay semalam.memandangkan dah penah pegi, so kita penah la usha2 chalet kat situ sebelum ni, kita pon amek air papan chalet.

bila call tanya ada bilik kosong tak?dia kata ada 3 depan pantai.memang cantik la..sebab ktorg pon ada 3 family kan.chalet papan harga dia RM100 semalam, dalam bilik ada dua katil king, ada aircond & tv.untuk chalet batu plak RM120 ada satu katil king & satu katil single, ada tv & aircond.chalet paling murah harga dia RM80/semalam, tapi bilik dia kecik, xde tv ada ekon saje.

kami 3 beranak amek chalet batu, mak metua & family alang amek chalet kayu.kalau ikutkan lagi besar chalet kayu tu dari chalet batu tapi kayu tu lagi murah dari chalet batu.kat sini nak makan senang, xjauh dari chalet tu ada kedai makan, kedainye buka sampai kul 12 malam, makanan dia sedap plak tu.xyah g bandar nak carik makan.

depan2 chalet pon ada kedai jual bege, kopok leko, goreng pisang & air.tempat ni memang tak ramai orang .ntah penah gugel orang kata pantai ni bahaya, tapi so far nengok ok je..xde la bahaya mana pon.kalau dulu ktorg pegi ombak memang xde air tu tenang je, so air memang jernih la kan, kali ni ombak kuat sikit jadi air keruh la bila pasir naik skali ngan ombak.

kat air papan ni juga banyak pilihan chalet & resort, antaranya sri mersing resort, chalet delima, mersing beach resort, tapi rasanya paling strategik btol2 dekat ngan laut air papan chalet ni la.

ni ada no tipon kot ada yang mencari chalet area sini
chalet batu RM120/semalam


.
bilik ktorg, ok la selesa.cuma tv siaran dia dapat tv1 & tv2 tu pon bedesing haha xde astro kan gitu la


.
 ni view dari depan blik ktorg, chalet batu
ni plak chalet kayu
dalam chalet katil dia beso dari bilik ktorg
 view ngadap laut ni pandangan dari chalet kayu
 view sekitar chalet ada kawasan lapang nak main bola ke badminton ke


ni gambo pantai masa taun lepas, time ni ombak xde pon ijau jernih air dia
ni gambo sabtu lepas ombak kuat skit, air keruh skit

 ni sempat snap chalet lain yg berdekatan
sri delima chalet
sri mersing resort ada swimming pool
mersing beach resort pon ada swimming pool juga, ni kira resort yang tinggi la kt air papan, lain2 seme setingkat dia 2 tingkat


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

Nafisa81 said... [Reply to comment]

penah gak pergi air papan..tapi masa tu ombak agak besar...pastu banyak habuk cengkerang...melekat kulit kepala

Jue a.k.a Ibu 2F said... [Reply to comment]

waaaaaaaaaaaaaaa
nampak best gila.....

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

dh berkurun tak gi pantai ;)

YaNa Yassin said... [Reply to comment]

Waaah,.. review boleh minta komisyen nie... Hikhikhik.

*Seronok dapat bercuti kan.

Kak Mahh said... [Reply to comment]

Kami pernah sampai sini tapi tak lah mandi pula.

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
Ahh..ombak kuat juga air jadi kotor

Nana said... [Reply to comment]

@Jue a.k.a Ibu 2F
Klw ombak xkuat mmg cantik air dia jernih

Nana said... [Reply to comment]

@Mama Zharfan
Heheh g pantai nnt itam

Nana said... [Reply to comment]

@YaNa Yassin
Hahaha...bole kot mintak komisen ek

Nana said... [Reply to comment]

@Kak Mahh
Jarang orang mandi mmg lengang je

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Nanaaaaa! Jom tukar fm! :)
Meh alamat
Wasap k! :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

bestnyerrrr... rindu betul dgn air papan ni... pernah sampai sekali masa anak dara dulu.. itupun sbb pernah kerja kat johor... yg kerap pegi hanya setakat pantai penyabong aje... seronok tgk gambar2 tu...

tq sharing & selamat berkenalan..

Raynold rizal said... [Reply to comment]

Hari ni baru nk g try tengok best ke tak

Raynold rizal said... [Reply to comment]

Arini bari nk g try..harap best la tempat tu.?

Aina Ana said... [Reply to comment]

Kampung ku di sini. Kalau balik memang hari-hari ke Air Papan. Tp lagi seronok Teluk Buih sebab pantainya agak ekslusif & ombak tak kuat.

Kalau masuk musim tengkujuh ni selalu ada org luar mati lemas kat sini sbb bila ombak besar undercurrent laut ni agak kuat. Jadi hati-hati lah. Kami org kg memang tak mandi laut musim-musim macam ni.

Nurhanani Zaini said... [Reply to comment]

salam vhalet yg kayu tu brape harga 1 mlm

kj said... [Reply to comment]

BLOGGER – Buat Duit Untuk Tulis Review

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...