MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 29, 2013

dah lama tak masak breakfast

sepanjang jadi suri rumah rasanya TAK PERNAH masak untuk breakfast, bukan apa bila mil dah g keje kul 6.30 pagi, mia plak g skolah kul 7.30 pagi, tinggal la kita bedua ngan amrul tu pon klw amrul keje petang, klw amrul keje pagi, tinggal la kita sensorang baik g beli je dah kalau sensorang kat umah kan

besenye tapau roti canai je kedai mamak kat area umah, kalau amrul keje petang plak bese dia ajak bfast kat luar lepas anta mia g skolah.skang ni la baru nak mrasa bfast bedua sesama hehe...

aritu sebelum balik kl, operasi mengclearkan sayur & bahan yg ada dalam peti, ada mee kuning belen buat mee kari aritu, kita pon apa lagi zass sinsing lengan buat mee goreng basah untuk breakfast, tu la pertama kali masak utk bfast.

nak tau rahsia kita?kalau bfast kat luar kan xpernah kita oder mee goreng or mehun goreng hehe xtau kenapa...sebab rasa dia sgt plain kot pastu rencah pon kedekut baik buat sendiri puas ati.

ok la nk share juga resepi mee goreng basah style kita
mee kuning
bawang putih
cili kering di blend
tomato sos
cili sos
sos ikan
sos tiram
kicap
fish cake, fish ball, ayam, udang (ni rencah dalam mee kari yang tak abes hehe..tu campak dalam mee goreng ni)
sayur skit

tumis bawang putih di tumbuk xyah hancur sangat dah garing masukkan cili kering.
masukkan seme sos cili, tomato, tiram,ikan & kicap
masukkan fish cake, fish ball, ayam seme masuk air skit
masukkan mee last skali baru masuk sayur & garam seme

masakan kita mmg kaya ngan sos hehe tu sebab mak yang ajar
ada orang masak mee goreng stakat bawang ngan cili kering semata je kan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Nafisa81 said... [Reply to comment]

hehe..takat makan berdua..breakfast jemput jemput je..nak lain sikit beli jer...buat kotor dapur je masak beria-ia..tp makan tak habis

ibuayu said... [Reply to comment]

nampak sedapnya

RamRamCute said... [Reply to comment]

owh sedapnya....

mamafarah4 said... [Reply to comment]

betul tu..kalo masak sendiri memang mewah ngan bahan..

yatie said... [Reply to comment]

perghh terliurrrrr kot mee goreng basah niii..adoiii

adda syuhada said... [Reply to comment]

sedapnya...mee goreng ni memang menu breakfast paling suker la kt umah ni..

Amanda Suria said... [Reply to comment]

alamak..terus lapor la..

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Dapnye nana!

iietamalek said... [Reply to comment]

Teringt hubby nyer mee goreng basah..terliur sudah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...