MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 22, 2013

keropok lekor sedap @ mersing

 last day kat mersing, pagi tu amrul baru la nak mandi laut, masa sampai semalam tu xmo plak dia mandi, dah pagi esoknye air makin la keruh, xlalu nak mandi dia dok tepi2 je main air hehe...

lepas memasing checkout kul 10.30 tu kita ajak amrul g beli kopok lekor, mcm last year dah pernah datang kan, so dah tau mana kedai kopok lekor sedap kat mersing ni, nama kedai dia noorlita, rasnaya ada 2,3 kedai noorlita sepanjang dari bandar mersing nak ke air papan tu.

kita amek kopok lekor yang dalam plastik sebungkus RM5 kopok lekor yang kecik2, balik umah belah 3 nak kasi garing, pastu siap dia tulis sila belah sebelum goreng, ye la kopok lekor ni klw xbelah tengah dia mau meletop kena muke abes la...

xbeli banyak pon, amek 2 beg, pastu beli kopok kering, sotong kering la memacam la hasil lautan nih.kopok lekor dia sedap standing kopok lekor ganu, biarpon xleh lawan ganu tapi rasa ikan dia tetap ada, idok la tepung je semata.

mandi sebelum balik
 sesiap nak checkout



 tempat gentel kopok lekor & rebus open, so bole nengok camane diorang buat
 kopok ikan di jemur
pilih je nak beli apa bos baju birtu tu tukang bayo hehehe..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

22 ribu orang memberikan idea bernas:

fazilzura said... [Reply to comment]

xkisah kepok dr mano beb , janji penuh ikan .. jgn penuh tepung.. nk grg kang bercinta ngn minyak terpecik2

diana said... [Reply to comment]

ramai pekerja dia..mesti laku giler kedai dia nih..

Nafisa81 said... [Reply to comment]

kalu gi mersing bukan kopok jer...dgn ikan kering pun sambar gak

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

bestnyer borong kopok lekor ni

MRS. K said... [Reply to comment]

nampak kuat betui ombak tu.. feberet aku jugak kepok lekor ni.. tapi kalau dapat cek mek molek lagi best. hahaha

ieda immi said... [Reply to comment]

sure sedap nie
ramai pekerjanya !

akak suke kopok lekor , nak2 dah rebus cicah kuah dia .. mak aihhh lapoor lah pulak ! ;)

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Kite suka kepok lekor jenis bulat2 gini
Kadang tu ada gak yg jual panjang2 nipis tu kan?

:: Cik Viva :: said... [Reply to comment]

housemate baru je bawak balik kepok lekor made in TGG...feberet sgt =)

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

kopok lekorrr !hehhehee....wpon na ni org teganu,ttp xjemu makan kopokkk

Ya ALya said... [Reply to comment]

semua kopok lekor ya bedal....yg rasa ikan ke,yg rasa tepung ke janji kepok lekor....

Ezna said... [Reply to comment]

sukanya keropok lekor ;-)

Nana said... [Reply to comment]

@fazilzura
Susah nak cr yg sedap
Seme rasa tepung je

Nana said... [Reply to comment]

@diana
Ahh agak pemesla kedai ni

Nana said... [Reply to comment]

@Nafisa81
Sama la..wajib bli

Nana said... [Reply to comment]

@syawalsimpsons
Makan sampai muntah hahaha

Nana said... [Reply to comment]

@MRS. K
Hahaha ko kan xde kena mengena kopok lekor ngan cek mek molek

Nana said... [Reply to comment]

@ieda immi
Ahh..sedap kak
Tu pasal xbli kdai lain
Sebab dh pnh try

Nana said... [Reply to comment]

@Nad MamaZN
Yang tu jenis garing mcm kopok kering kan
Sama la lg suka yg bulat mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

@:: Cik Viva ::
Heheh sedap tu ori dr ganu

Nana said... [Reply to comment]

@mamaRIFQY
Heheh sama la kita suke kopok leko

Nana said... [Reply to comment]

@Ya ALya
Hahaha bagusnye xcerewet

Nana said... [Reply to comment]

@Ezna
Sama la kita :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...