MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 4, 2013

nurse datang melawat kat rumah

kat kluang ni tetiap bulan checkup kat klinik kesihatan mengkibol dekat je ngan umah,yang bestnye kat sini checkup dia xamek masa lama mcm kat klinik keishatan Au2 dulu, orang pon xberapa ramai.pastu nurse seme baik2, idok la muke kerek2 mcm kenek kat KL.

aritu tengah dok lepak kt umah tengok tv tetiba ada orang bagi salam..buka je pintu nengok ada dua orang nurse kat depan pagar..diaorang kata kami datang nak check..eh tekezut juga.sebab nye masa kt kl dulu nurse ni datang cek kat umah bila kita dah beranak je..tapi kat sini lain plak cara dia.masa mengandung pon dia datang umah, walaupon diorang datang vek kt umah, rutin checkup kt klinik tiap bulan tetap kena pegi juga.

masa post gambo ni kt fb rupanya ramai yg komen katanya tempat diorang pon ada nurse datang cek kt umah juga masa mengandung, tapi rasanya kawasan luar bandar la kot.kengkawan mana yg cek kat klinik gomen ada ke nurse datang umah juga masa pregnant?


oleh sebab nurse ni datang 3 ari lepas kita baru checkup makanye dia datang amek tekanan darah je la..siap beborak memang peramah nurse2 ni..


Published with Blogger-droid v2.0.10

13 ribu orang memberikan idea bernas:

zarena heeney said... [Reply to comment]

bagusnya...kat sini nurse dtg umah selepas kita bersalin jea

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tak penah lagi merasa ni..agaknyer kat KL tak kot

Ummiarissa Mahdi said... [Reply to comment]

nurse kawsan rumah saya di Benta pun begitu juga...saya kadang-kadang siap buat air lagi kat diorang...seronok rasanya mereka datang...lagipun diorang nak tengok juga suasana rumah kita,selamat dan sesuai tak dengan keadaan kita sedang mengandung...

lia said... [Reply to comment]

untung nyer.... best lak rasa bler nurse mai umah yer...

Nafisa81 said... [Reply to comment]

kalau kat skudai ni, dia akan dtg cari sampai ke rumah kalau miss temujanji je.

~aYu~ said... [Reply to comment]

kalau dtg umah takyah datag klinik best gak tuu.. ni kena dtg klinik gak.. huhu.. kat KL ni xde wat lagi camtu..

DiilaNordin said... [Reply to comment]

ye lar kawasan luar bandar jer. tapi bukan suma rumah. yg terpilih jer kot. sy aritu check kat klinik Banting. mmg ada check kat umah~

Ya ALya said... [Reply to comment]

kt luar bandar memang dia datang cek kt umah time prgannat...

anak first dulu prgannat kt bandar,memang takde datang check pun....

yg 2nd kt kpg,memang nurse datang pun...

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

goooodd..ilang sket kerisauan ibu mengandung,hehehe

*∽ IZAN ∽* said... [Reply to comment]

uiks ya ke...! sangat bagusss nya macam nii!!!

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

hikhikk..kite baru dapat kol smalam sbb xdatang check up minggu lepas..serius kite lupee..aiyyyaaa! so esk nak kene p check up!

mrs kayrul said... [Reply to comment]

peramah nurse2 tue.....suka tau

iietamalek said... [Reply to comment]

selalu time dlmpntang jer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...