MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 7, 2013

pertama kali balik kampung melaka

 selama 7 tahun kawen tak pernah kenal pon kampung amrul kat melaka.pernah la sekali dulu masa lalu jalan dalam balik johor, lalu melaka, amrul ada tunjuk dari jalan besar kat dalam sana kampung saya, tapi xpernah pegi.arwah ayah mertua kita orang melaka, amrul pon lahir kat melaka, ini la umah yang amrul pernah duduk kalau tak salah 6 bulan kot dia skolah kat sungai udang ni.

nenek & atuk dah xde dah..sekarang umah ni makcik amrul yang duduk, sorang je stay kat melaka lain2 seme ada kat kl.dah kebetulan kita g melaka bawa plak mil skali kan, mil la yang ajak singgah umah makcik ni, rasanya kalau kita je g ngan amrul tak singgah kot..sebab dia xbape rapat kat..kang xtau nak borak apa haha..bese la budak2 zaman skang g umah sedara yg jarang2 jumpe kena bawa mak bapak skali baru hidup..bile dah jumpe borak mcm xmo balik haha...

ktorg singgah ni masa dah check out hotel da..kira on the way nak balik johor tu singgah.makcik dia ajak plak makan tengahari kat umah, memang langkah kanan la kan..dah kul 1 masa tu masing2 lapa blom lunch.walaupon masak simple2 je tapi berselera sungguh seme makan sebab ada sambal tempoyak! siap tapau lagi bawa balik johor hahah..

ni la kampung amrul kat sungai udang

 makan time
.
gambar arwah atuk & nenek kita xsempat kenal pon
 







Published with Blogger-droid v2.0.10

11 ribu orang memberikan idea bernas:

eynda said... [Reply to comment]

Suka tengok gambar lama tu... klasik ..

MRS. K said... [Reply to comment]

kite sepupu sepapat belah mak hubby mmg tak kenal. semua pon orang kl tp payah nak jumpa

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Canteknya umah..
Luas laman
Dijaga rapi plak tu

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

seronoknya dpt jgk sedara belah2 melaka ek..saya ni klu bkn hubs org penang..kg pun takde..huhu

ZazaMyMoon said... [Reply to comment]

seronok lah Nana blk melaka ye.. w/pun 1st time.. :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

takpe at least tau kan kat mana amrul di besarkan sebelom ni kan

fazilzura said... [Reply to comment]

sonokkan ... now dh kenal2 kene rajin2 la balik melaka yew

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

gmb itam putih tu...

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

jangan tak tau...aku masih ada datuk nenek sebelah emak tau...masih sihat lagi...tapi belah arwah ayah SEMUA dah takde...hurmmm

sW33tdARLiNG said... [Reply to comment]

nostlagik betul gamba tuu.. suka tengok gambar orang dulu2.. eh maksudnya gambar atuk nenek time muda².. dorang pun rowkkk jugaaak

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

seronok sbnrnya bila ada kg...huhu...miss my kampung :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...