MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 1, 2013

petua pilih limau sunkist manis

oleh sebab skang ni limau dh jadi peberet kita kan, so kita try la gugel cecara nak pilih limau sunkist manis, ntah nape dulu tak terfikir nak gugel carik petua pilih limau manis.dulu kan selalu beli limau dalam satu pastik kat giant tu dalam RM5.99 kot.tapi skang sejak dah tau camane nak pilih limau manis kita tak beli dalam plastik lagi dah

beli yang sebijik2 dalam bakul pastu pilih buah limau yang bontot nye berlubang, lagi beso lubang dia lagi manis buahnye.kalau kt giant ni sebijik RM58 sen, tapi klw kt pasar malam sebijik singgit.bese beli 10 biji tahan seminggu pastu next week beli baru plak buat stok.

skang klw bawa mia skali g giant bli buah limau dia pon dah pandai haha...dia carik yang bontot nye lubang haa ni mama...ada lubang dia amek masuk dalam pastik.bagus dah jadi assistant mak dia g soping skang ni hehe...




Published with Blogger-droid v2.0.10

14 ribu orang memberikan idea bernas:

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Owh... macam nie ke kalau nak beli buah limau yang manis...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Oooo.. Mcm tu...
Baru tau

iduraz said... [Reply to comment]

ooo, baru tau...good info sebab kita klo beli dlm plastik salu terkena masammmm

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ooo...baru sue tau..mmg kena buat mcm tu lepas ni

Falsya said... [Reply to comment]

sama mcm bapak aku..dr dulu kalau beli oren mesti dpt manis2..sbbbbb bapak aku tgk muntutnyaaa dulu...hehehe

lia said... [Reply to comment]

baru tau.... owhhhhh

zarena heeney said... [Reply to comment]

haah mmg betul tu nk cari limau manis cari yg bontotnya berlubang

confirm manis

watyz said... [Reply to comment]

mcm ni ek... x pe nanti nk bli ble praktiskan... hehehe

SYANI said... [Reply to comment]

Baru tahu petua ni.. Thanks Nana.

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

ooo gitu noh..

pandai mia dah skrg..

shera haifa said... [Reply to comment]

nice sharing.. xpnh tahu pun.. hehe

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

kite ni jns yang suke makan limau yang masam..pd kite, kalo limau manis, kurang umphh! boleh ?hehehee

mrs kayrul said... [Reply to comment]

bariu tau...good info nana

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply to comment]

oo mmg entri petua limau nie membantu sbb selalu nurul salah pilih masam gila..berjoget2 anaktekak telan..hahaha k pasnie pilih ada lobang..tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...