MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 1, 2013

pindah lagi!!

adoyai...baru je 2 bulan lepas pindah dari kl ke kluang..dah dok kluang kena pindah umah plak..ni puncanya owner umah tu nak juai itu rumah..& kami terpaksa pindah..mujor la dapat umah pon xjauh area situ juga & paling penting lagi dekat ngan skolah mia, kuar je umah bole nampak dah bumbung skolah mia.

arini baru masuk 3 ari kat umah baru, petang rabu aritu pindah.sewa lori ngan upah orang tolong angkat jauh sekentot je kena cas RM460.lori 3 tan tu 3x trip amek ko..kesian cina angkat barang tu terjelir2 lidah..mana taknye peti ais dua, mesin basuh dua, tv besar gabak dua, barang MIL pindah dari penang dulu kan campo plak ngan barang2 kita dr kl memang penuh la umah.

kita memang xdaya la nk angkat sgala kan..bole tlg packing2 je mana baju yg nak msk dalam kotak, mujor tak banyak sebab nye banyak baju kita masih dalam kotak malas nak buka sebab xmuat pasal perut makin memboyot haha...mmg kebanyakan baju masa pindah aritu xbuka2 dok dalam kotak.kita amek mana yg nak pkai je.

tapinye bile pindah umah baru ada satu keje yg kita buat yg membuatkan esok pagi kaki rasa krem, rasa nak beranak seme ada.sental bilik air...tu je keje kita, umah baru ni master bedroom dia ada toilet, tapi dia nye toilet masyallahh......tak nampak rupa kuning xlalu nak nengok 3x sental punyala degil kuning2 tu...guna stain remover yg jenis kuat punya berkilat bilik air kita kejekan...lepas basuh bilik air tu la rasa cam nak beranak tu krem abes kaki.

adoi...penat kan pindah randah ni...masuk ni dah 3x pengalaman pindah & macam nye ada lagi je pindah ni haha...mampos..biarlah malas nk fikir.masa ari pertama tu dah malam baru settle jadi umah mmg xrupa umah lagi, esok nye kemas skit2 masuk kotak2 dalam stor baru la nampak mana ruang tamu, mana ruang makan.yang penting pertama sekali bilik tidur harus di setup dulu kan...hehe

ni masa ari kejadian seme di longgok kt luar, bilik kedua pon penuh

ni kejadian semalam pagi.sarjan dah penat kemas sorang2 lepak nengok tv yang berdesing haha..astro blom mai datang lagi nak pasang asteruk


 suke umah baru ni...lagi besar dari umah lama, tak mengadap jalan besar, tak bising mcm umah lama...
ruang kt parking besar, bole la mia main basikal & motor dia.paling penting jiran kiri kanan jenis tak memekak hhahaha..kanan india, kiri melayu.dua2 ok.klw umah lama kanan tu orang cina astaga..bising nye la...
Published with Blogger-droid v2.0.10

14 ribu orang memberikan idea bernas:

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

weii, jiran plak camner...hehehe

MRS. K said... [Reply to comment]

kalau kiri cina, kanan india mesti 1malaysia.. hehehe

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Ada hikmahnya jugak la pindah umah baru ni :)
Take care k nana..
sental bilik ayor tunduk2 tu, lenguh pinggang! :)

Zura@Iwan said... [Reply to comment]

adeii....penat weh...

2x pindah tu...sian ko..dh la pregnant kan...

sabar je lan...

lia said... [Reply to comment]

hati2 weyh... jgn nk menyental sgt yer, ko tu peknen...

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

betullah duk sental blik air tu skit tang pggang ngn kaki..smpi lupa tgh pregnant sbb duk pulun sental blik air.hehe

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

penat tu sampai nak krem ye kaki .....nnt boleh la sue terjah nnt

amiey lee said... [Reply to comment]

mak aihhhh mesti penat gilerrr

Ya ALya said... [Reply to comment]

hati2 yer nana buat keja tu....selamat mengemas tau...

cik chinta said... [Reply to comment]

bgs r jirn jns x bising

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

penatnyeerrr lah kalu pindah2 ni..takpe..cik abg ade bantu isteri yang somel yang preggy kan??

mrs kayrul said... [Reply to comment]

paling tak suka port menyental bilik air la....

iietamalek said... [Reply to comment]

kesian kamoo...takpe, ade pembantu kan..hehe

wan nurul hezrina abd halim said... [Reply to comment]

WAHHH lama tak singgah blog nana.pindah melaka ker dear?aduh kerap pindah mmg tensi tapi takper sbb senang nnt nana nak bersalin.banyak ekcersize..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...