MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 5, 2013

taksub sgt dengan fb

Kita nak cite ni bukan la nak kata kita ni baguss sangat, memang bukan tu tjuan nye, tapi nye sekadar peringatan utk diri sendiri pon ye juga..

Fb..kalau nak di ikutkan kita bukan la fanatik sgt dengan fb.klw ada menda menarik yg nak di share kita share, kalau xde dok diam2.kita paling suke klw tgk fb kwn2 yg share menu masakan, bukan nye apa kita ni kadang xde idea nak msk, kdg dari tgk fb kwn2 la timbul idea nak masak apa klw tetiba otak kering memikirkan menu nak di masak

Mcm tu juga kita suke tgk org share tempat makan bez2, sebab kita suke makan hahaha..mana tau kot ada ter pegi kat kawasan yg tersebut bole la try kan...
Lepas tu kita suke juga org yg share info psl apa2 je la..info yg baik2 esp mcm skang ni suke sgt klw org share info pasal kehamilan, etc. Share info psl keagamaan...tu memang la berpaedah & time tu kita nampak ada bagus nye fb ni

Tapi lain pulak dengan org yg taksub dengan fb..seme menda nak di ceritanya..dh mcm xde privacy plak idupnye...cite baru lepas tengking anak, marah anak..pastu up gamba anak tajuk nye plak kata anak tu #-%/%+#(+%**.+ ( paham kan apa maksud kita?), ye memang ada kita nampak...dia kata anak dia bukan2 tersentap rasa wlpon yg di kata bukan anak kita tp sebagai seorang ibu rasa sgt xpatut dia buat mcm tu dah tu share plak kat seme orang mcm bangga dia kata anak mcm tu.

Bukan kita xpenah marah damia tu selalu je kena marah klw wat salah tp xde la kot kita nak cite kat fb, baru lepas marah damia sebab dia asik2 makan nasi dengan telo ngan kicap, contoh je ok..contoh hahaha...kadang ada up status gaduh ngan laki, masalah umah tangga seme nak di up nye.klw ada yg jenis suke up bukan2 mmg bese kita hide je wall dia.

Agaknye apalah yg di fikirkan ek?fb kita ni bukan kita sorang je baca, lain la klw awk up status tu dengan menyetting only me.apa je yg kita tulis kt fb tu melambangkan diri kita, jadi bijak lah dalam menggunakan teknologi yang ada.

ada menda yang bole share kat fb ada menda yang tak patut share kt fb biar lah ada sedikit ruang dalam hidup kita ni jadi privacy buat kita ngan keluarga kita jangan seme nye nak di tunjukkan kat orang bak kata ustaz azhar idrus xyah la nak sayang2, up status cinta cintun ngan laki dalam fb nak sayang mesej ke kat henpon dia, bukan apa nanti orang tengok menyampah ahahah..tu bukan kita kata ek UAI yang cakap

pastu satu lg memetik kata2 UAI jangan la mengadu domba dekat fb, ada betul pon apa yang ustaz cakap, ye la..kita dok mengadu itu ini kat fb apa kita dapat?bukan bole selesai masalah pon..alah..kita cakap ni bukan kita xpernah buat haha..dulu2 ms memula kenal fb, sikit2 apa je up kat fb..ada problem maybank2u xleh buka pon up kat fb, sakit ati ngan orang up kt fb, tapi skang dah xkuasa dah sikit2 nak tulis kt fb, baik tulis kt blog xpe hahaha...

Published with Blogger-droid v2.0.10

15 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA said... [Reply to comment]

skrg ni byk status org psl politik nana..sakit hati mata menengok org gaduh maki hamun sesama sendiri gara2 taksub ngn satu2 parti..mmg selamat kita unfren org gitu..haha

:: Mrs.Eady :: said... [Reply to comment]

Sangat setuju..

♥cikmOt♥ said... [Reply to comment]

hurmm...aku taksub pun takde nak up citer tiap masa...tak kuasa...pai dalam kain pun nak citer...cehh...baik ko tak fren ngan seme orang...

create fb tuk syok sendiri...hahaha...

mama tisya said... [Reply to comment]

bab mkn tu mmg suka share...bab luahan suami isteri or kata ank mcm2 tu tkpyh la kn

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

memang ada jenis org yg share every single thing about their life esp apa yg dia buat kat FB...emm...me jrg2 tulis apa2 status..suka share quotes ajer ;)

~aYu~ said... [Reply to comment]

ada yg rajin je update citer setiap jam dia wat apa, dia makan apa, dia kat ner, alahai... cam kiter ni berpk gak kalau nak share something.. ada ke yg nak nengok, ada ke yg nak komen, sudahnya baik xyah open sgt. kiter just share kalau ada event2 je cam birthday ke, anniversary ke.. camtu jela.. tp kiter suka je like, org je tak suka like kiter.. huhu...

lia said... [Reply to comment]

aku suka baca & baca.... pas2 hangen sorg2 biler ramaiii yg hebat jd penganaliasa politik, sejarahwan, pakar strategy perang, mak pak yg kejam hamun anak....

fb adlh d buka semingu sekali sahaja ha3

MRS. K said... [Reply to comment]

hadif pun hari2 mau makan nasi ngan telur kicap huwaaaa

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

sejak ada blog ni, nory jarang jgak update status kt FB..Klau buka pon, usha2 gitu je...hehe

mummy_ayu said... [Reply to comment]

setuju tu..ramai sgt yg update kat FB..semua pun nak update..Ayu sejak ada blog nie..memang kat blog jer la..tu pun, ada la batas2 nya..bukan semua benda pun nak cerita...kat FB..banyak update gambar jer...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

Dorg igt fb mcm diari maya kot

iietamalek said... [Reply to comment]

betul tu, kadangkadang benda merepek nak di sharekan...

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said... [Reply to comment]

tp kekadang dah marah sgt tu share kat fb tu (cam diri sendiri plak) kekekke tp x semua up kat Fb yg baik di kongsi bila stress pun share mana tau ada kata2 semangat dr kawan2

mamaRIFQY said... [Reply to comment]

tuh la kan..kdg2 tak suke jugak duk mengata-ngata kat FB ! mcm2 duk tulisss,,,

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sangat setuju dgn kopunya entry
eheheh..
tetiba entry ko agak berilmiah plak kali ni
ehehhee
aku klu bab marah ank
takdelah weih nk update bagai
aku gile fb pun mcm ko jugak
and also update bisnes aku
buat promo
tu la gunanya fb
buat tmbah rezeki,n kawan2
bkn cari gaduh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...